gototopgototop

Fra Damir Pavić: Nedjeljna razmišljanja

Obiteljska kateheza s Marijom

Duhovna obnova

Vojska Bezgrešne na Brestovskom

Kolumne

Kolumne: fra Ivo Pavić
Kolumne: Marija Trogrlić
Kolumne: dr. Boris Adašević
Kolumne: Saša Jarmanović

Molitve

Biciklistički klub "Sveti Franjo" Brestovsko

Hodočašće na Kužno groblje Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
12. svibnja 2013.

11. svibnja, kao što i najavljeno, započele su pobožnosti župe Brestovsko dušama u čistilištu koje će se održavati subotom uoči Mlade nedjelje na Kužnom groblju – Oglavak. U 16:00 sati bilo je okupljanje ispred crkve na Brestovskom.

Nakon zajedničke molitve i fotografiranja krenuli smo pješice prema Kužnom groblju. Na čelu kolone bio je križ koji je nošen naizmjence. Na putu prema groblju molitvenoj koloni priključivali su se i drugi župljani tako da nas je kod samoga groblja bilo jako puno.

Bilo je lijepo vidjeti župljane svih uzrasta kako s krunicom u ruci koračaju prema Kužnom groblju moleći se Gospodinu za siromašne duše u čistilištu.

Po dolasku na groblju molili smo i krunicu za duše u čistilištu. Svima je podijeljena i prigodna knjižica s molitvama tiskana za potrebe ovog hodočasničkog mjesta.

U 18:00 sati slavili smo svetu misu pod kojom su svirali i pjevali mladi župe Brestovsko, a nakon svete mise bilo je upriličeno kratko druženje uz okrepu za sve prisutne.

Zahvalni smo Bogu za dobar početak ove pobožnosti na Kužnom groblju. Neka Gospodin usliši molitve i zavjete svih onih koji su danas bili na ovom svetom mjestu.

 
Povezani članci :

» Kužno groblje u novom ruhu

Kužno groblje na Oglavku već polako postaje pravo hodočasničko mjesto. Na ovom groblju, koje potječe iz vremena kada je pošast kuge harala Bosnom i odnijela brojne živote, na poseban način se vjernici utječu dušama u čistilištu, ali i...

» Drugo hodočašće na Kužno groblje

Kao što je i najavljeno, svake subote uoči Mlade nedjelje, župa Brestovsko hodočasti na Kužno groblje, zavjetno mjesto naše župe dušama u čistilištu. Tako je bilo i danas. Okupili smo se u 16:00 sati, a onda, s križem na čelu kolone,...

» Kužno groblje Oglavak – zavjetno mjesto

"Kad bismo znali koju moć imaju siromašne duše,ne bismo ih zaboravljali.Molimo za njih kako bi one molile za nas!"(sv. Ivan Marija Vianney)Svi oni koji su rodom iz brestovačkog kraja čuli su za Kužno groblje na Oglavku. Na Kužnom groblju...

» Kužno groblje

Do Kužnog groblja, kao i do groblja Oglavak koje je se nalazi u neposrednoj blizini, može se doći iz dva smjera: odvajanjem u mjestu Pločari s ceste koja vodi prema Fojnici i s glavne ceste u Brestovskom preko Novog naselja, Orahova, Medovaca i...

Hvaljen Isus i Marija!

Poštovani posjetitelji,

dobro došli na službenu stranicu Župe Rođenja BDM Brestovsko.

Ovim putem našim župljanima i svim ljudima dobre volje želimo približiti život naše župne zajednice, prenositi poruku Evanđelja i posredovati kršćanske vrednote.

Mir i dobro!

Cjelodnevno klanjanje

Poveznice

Duhovna poezija

Katekizam Katoličke Crkve

Pregled članaka

Svetac mjeseca

Svetac mjeseca


Katolički kalendar

Katolički kalendar 2016.

Najčitanije

Najnoviji prilozi

Foto albumi

Klikni za foto albume

2012-2016 © Župa Rođenja Blažene Djevice Marije - Brestovsko