gototopgototop

Fra Damir Pavić: Nedjeljna razmišljanja

Obiteljska kateheza s Marijom

Duhovna obnova

Vojska Bezgrešne na Brestovskom

Kolumne

Kolumne: fra Ivo Pavić
Kolumne: Marija Trogrlić
Kolumne: dr. Boris Adašević
Kolumne: Saša Jarmanović

Molitve

Biciklistički klub "Sveti Franjo" Brestovsko

Duhovsko bdijenje Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
13. svibnja 2013.

"I evo, ja šaljem na vas obećanje Oca svojega.
Ostanite zato u gradu dok se ne obučete
u Silu odozgor."
(Lk 24,49)

Povodom predstojećeg blagdana Duhova u župnoj crkvi Rođenja Blažene Djevice na Brestovskom, 18. svibnja s početkom u 20:30 sati, organizira se DUHOVSKO BDIJENJE. Zajedno ćemo moliti, meditirati, pjevati i u prisutnosti Isusa u Presvetom Oltarskom Sakramentu moliti za osobni događaj Duhova – osobni susret s Isusom Gospodinom.

Duhovi ili Pedesetnica su jedan od najvažnijih kršćanskih blagdana. Tada je rođena Crkva. Duh Sveti je sišao na Isusove učenike i poučio ih o svemu što do tog trenutka nisu shvaćali. Tek po primanju Duha otvorile su im se oči i razumjeli su Pisma i otajstvo Isusove muke, smrti i uskrsnuća. Bili su kršteni u Duhu Svetom.

I nama je danas toliko potreban Duh Sveti. Bez Duha Svetoga smo nemoćni da ustrajemo u kršćanskom životu i svjedočenju vjere. Stoga je potrebno moliti da se i u našem životu očituje snaga Duha Svetoga kojega smo primili po sakramentu krštenja. Moramo se otvoriti njegovu djelovanju i dopustiti da Duh Sveti vodi naš život. Valja rasplamsati prigušenu ili ugaslu vatru Duha Svetoga u nama.

Tako ćemo i mi na Brestovskom, po zagovoru Blažene Djevice Marije kojoj je posvećena naša crkva, u subotu moliti za izljev i silu Duha Svetoga u našem životu. Želimo predati svoj život Isusu Kristu. Do kraja povjerovati njemu kako bismo se mogli obući u Silu koja dolazi odozgor – u Duha Svetoga!

Svi ste od srca pozvani da nam se pridružite. Osobito mladi kojima je toliko potrebna sila i snaga Duha Svetoga kako bi bili zaštićeni od svih zamki Zloga koje danas vrebaju na svakom koraku.

Neka Duh Sveti, Duh koji izlazi od Oca i Sina, koji je na Pedesetnicu rasvijetlio tmine i sumnje u životima Isusovih učenika, po zagovoru Marije Bezgrešne, prožme i naše cijelo biće i pouči nas Isusovom putu ljubavi i zaštiti od svake sjene zla.

 
Povezani članci :

» Molitveno bdijenje uoči Svih svetih

Na uočnicu svetkovine Svih svetih, u crkvi Rođenja Blažene Djevice Marije, organizirano je molitveno bdijenje pod geslom Pozvani na svetost.Prvi vjernici su stizali u crkvu već oko 19:00h sati navečer, budući da je najavljena mogućnost za...

» Pozvani na svetost

"Kao što je svet Onaj koji vas pozva,i vi budite sveti u svemu življenju"(1 Pet 1,15)Dragi župljani župe Brestovsko! Poštovani posjetitelji naše web-stranice!Jedan od temeljnih poziva koji nam upućuje Isus jest poziv na obraćenje. "Obratite...

Hvaljen Isus i Marija!

Poštovani posjetitelji,

dobro došli na službenu stranicu Župe Rođenja BDM Brestovsko.

Ovim putem našim župljanima i svim ljudima dobre volje želimo približiti život naše župne zajednice, prenositi poruku Evanđelja i posredovati kršćanske vrednote.

Mir i dobro!

Cjelodnevno klanjanje

Poveznice

Duhovna poezija

Katekizam Katoličke Crkve

Pregled članaka

Svetac mjeseca

Svetac mjeseca


Katolički kalendar

Katolički kalendar 2016.

Najčitanije

Najnoviji prilozi

Foto albumi

Klikni za foto albume

2012-2016 © Župa Rođenja Blažene Djevice Marije - Brestovsko