gototopgototop

Fra Damir Pavić: Nedjeljna razmišljanja

Obiteljska kateheza s Marijom

Duhovna obnova

Vojska Bezgrešne na Brestovskom

Kolumne

Kolumne: fra Ivo Pavić
Kolumne: Marija Trogrlić
Kolumne: dr. Boris Adašević
Kolumne: Saša Jarmanović

Molitve

Biciklistički klub "Sveti Franjo" Brestovsko

Po Mariji do Isusove ljubavi Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
22. srpnja 2014.

Toliki danas žive u nemiru udaljivši se od Boga i njegovih zapovijedi. Srce im je rastrgano u požudama i ranjeno grijesima. Đavao zavodi mnoge i uvjerava ih kako je moguće biti sretan bez Očeve ljubavi koju nam je pokazao u svome Sinu Isusu Kristu. Posljedice te prijevare viđamo svakoga dana u razorenim obiteljima, preljubima, mržnji, neopraštanju, krađama, kriminalu, materijalizmu, lijenosti, proklinjanju, bogopsovci, vračanjima, alkoholizmu, kocki, raskalašenom životu među mladima i tolikim drugim ovisnostima.

Toliko je onih koji sebe smatraju vjernicima, a žive poganskim načinom života. Ne drže ni do Boga niti do Božjih zapovijedi! Žive u začaranom krugu grijeha iz kojega se ne znaju osloboditi, štoviše, padaju sve dublje i dublje.

Stoga je potrebno neprestano govoriti o tome da jedino Isus može presjeći okove zla i grijeha i osloboditi nas od jarma grijeha i ovisnosti. Moramo postati svjesni da je nemoguće imati život u punini, za kojim čezne svatko od nas, bez Onoga koji je jedini izvor mira, radosti i dobrote te naviještati Isusovu neizmjernu ljubav prema svakome čovjeku i otimati duše iz zagrljaja Zloga. U poniznosti srca potrebno je iskreno se pomiriti s Bogom u sakramentu svete ispovijedi i započeti živjeti svoju vjeru redovitim slavljenjem svete mise, molitvom krunice, čitanjem Svetog pisma, postom, klanjanjem Isusu i redovitom pristupanju ispovijedi.

Župna crkva na Brestovskom posvećena je Blaženoj Djevici Mariji. Slavimo blagdan njezina Rođenja. Župu Brestovsko i čitav naš narod želimo posvetiti njezinom Bezgrešnom Srcu i staviti pod Marijinu zaštitu i zagovor. Ako je želja Majke Marije: „Činite sve što vam kaže“ (Iv 2,5), ne preostaje nam drugo nego poslušati Marijin glas i vršiti sve što nam Isus kaže. Jer, Isus je naš Put, Istina i Život i „nema uistinu pod nebom drugog imena dana ljudima po kojemu se možemo spasiti“ (Dj 4,12). On ima riječi života vječnoga. Potrebno je da se svatko od nas odazove na taj poziv te započne istinski, u snazi i sili Duha Svetoga, živjeti svoju vjeru.

U toj nakani, u našoj crkvi svake prve subote u mjesecu, s početkom u 18:00h održavat će se Duhovna obnova. Zajedno s Marijom, Isusovom Majkom, molit ćemo svetu krunicu, slaviti svetu misu, klanjati se Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu i moliti za oslobođenje svih onih koji su vezani lancima grijeha i za njihovo nutarnje ozdravljenje od posljedica grijeha. Bit će to ujedno i priprava za nedjelju – Dan Gospodnji. Oni koji zbog radnih obaveza nisu u mogućnosti biti na nedjeljnoj svetoj misi neka iskoriste ovu mogućnost i dođu na svetu misu uočnicu. Ujedno je prva subota u mjesecu prigoda za obavljanje pobožnosti Pet prvih subota.

Od srca su pozvani svi koji žele upoznati živoga Gospodina. Osobito pozivamo sve bračne parove i zaručnike koji se spremaju za sakrament braka. Obnovite svoju ljubav i stavite Isusa na prvo mjesto u svome životu. Započnite moliti i neka molitva bude središte obiteljskog života i snaga za svakodnevnicu. Na poseban način pozivamo i sve mlade, zatrovane kasnim noćnim izlascima i nemoralom koji im se nudi na svakom koraku. Provedite umjesto toga subotu navečer u Isusovoj prisutnosti i odvažite se slušati njegov glas i stupiti u Marijinu školu poniznosti i ljubavi.

Mir Isusov i zagovor Njegove Prečiste Majke Marije neka nas vazda prati!

Fra Damir Pavić, župnik

 

Hvaljen Isus i Marija!

Poštovani posjetitelji,

dobro došli na službenu stranicu Župe Rođenja BDM Brestovsko.

Ovim putem našim župljanima i svim ljudima dobre volje želimo približiti život naše župne zajednice, prenositi poruku Evanđelja i posredovati kršćanske vrednote.

Mir i dobro!

Cjelodnevno klanjanje

Poveznice

Duhovna poezija

Katekizam Katoličke Crkve

Pregled članaka

Svetac mjeseca

Svetac mjeseca


Katolički kalendar

Katolički kalendar 2016.

Najčitanije

Najnoviji prilozi

Foto albumi

Klikni za foto albume

2012-2016 © Župa Rođenja Blažene Djevice Marije - Brestovsko