gototopgototop

Fra Damir Pavić: Nedjeljna razmišljanja

Obiteljska kateheza s Marijom

Duhovna obnova

Vojska Bezgrešne na Brestovskom

Kolumne

Kolumne: fra Ivo Pavić
Kolumne: Marija Trogrlić
Kolumne: dr. Boris Adašević
Kolumne: Saša Jarmanović

Molitve

Biciklistički klub "Sveti Franjo" Brestovsko

Duhovne vježbe postulanata Bosne Srebrene Ispis E-mail
Autor: Postulanti Bosne Srebrene   
04. srpnja 2013.

U nedjelju 30. lipnja u okupilo se u Brestovskom šest mladih ljudi, postulanata provincije Bosne Srebrene – budućih fratara kako bi započeli svoje završne pripreme povodom obreda oblačenja redovničke odjeće – franjevačkog habita koji će se dogoditi 7. srpnja u Brestovskom u 11 sati. Voditelj duhovnih vježbi bio je župnik fra Damir Pavić na temu: "Ništa od sebe ne zadržavajte sebi, da vas cijele prihvati onaj koji se vama cio dariva" (2P – Drugo pismo sv. Franje).

Naš susret je započeo svetom misom, večernjom molitvom Časoslova i zazivom Duha Svetoga. Nakon toga svi smo se okupili u župnom uredu i zajedno večerali, a potom je bila organizirana video prezentacija različitih duhovnih sadržaja. U ponedjeljak u ranu zoru pozdravili smo Isusa u Presvetom Oltarskom Sakramentu moleći jutarnju molitvu Časoslova, a zatim smo se uputili u samostan sv. Klare kod sestara klarisa da u zajedništvu s njima slavimo Gospodina.

Osim predavanja tog istog dana je bio organiziran i posjet Bobovcu – nekadašnjem Kraljevskom gradu. Po povratku smo posjetili samostan u Kraljevoj Sutjesci gdje smo pogledali muzej i staru knjižnicu te blagovali zajedno sa fratrima. Doista je lijep i ugodan bio taj dan.

U utorak smo imali dogovoren termin za razgovor sa sestrama klarisama, zajedno s njima smo i mi posvjedočili svoju životnu priču o tome kako smo se odlučili za redovnički način života. Posjetili smo i samostan u Fojnici, pogledali galeriju, muzej, čuli povijesne priče o fratrima i samostanu te smo i kod njih kao jedna obitelj skupa večerali. Zahvaljujemo se svima koji su nas vrlo lijepo ugostili i primili kao braću. Navečer je bilo organizirano i Klanjanje pred Presvetim u Brestovskom gdje smo mi postulanti pripremili svoje meditacije.

Sutradan, nakon jutarnjeg programa otišli smo u Deževice, gdje smo na vrelu Sv. Jakova Markijskog, slavili svetu misu i pogledali špilju gdje je boravio kao redovnik. U popodnevnim satima bili smo i na Kužnom groblju u Brestovskom te izmolili krunicu za duše u čistilištu. Tu večer je bila organizirana i sportska rekreacija na obližnjem stadionu za mali nogomet. U četvrtak ujutro smo završili program duhovnih vježbi, ali to nije kraj, jer u subotu navečer u župnoj crkvi na Brestovskom će biti organiziran molitveni program s posebnom nakanom za obred oblačenja i nova duhovna zvanja.

Uistinu je bilo lijepo jedan dio života provesti u ovom ozračju Postulature, ali došlo je vrijeme za Novicijat te da budemo kušani svatko na određen način. Bog je svemoćan, u Njega se uzdamo i njemu se utječemo. Sve što činimo, želimo činiti na Slavu Boga našega. Na samom kraju želimo se zahvaliti župniku fra Damiru Paviću koji nas je ugostio i koji nam je kroz predavanja i kratke propovijedi doista puno toga rekao. Na nama ostaje da sve polako razmatramo i moleći ostvarimo sebe po primjeru sv. Franje.

Mir i dobro!

Postulanti Bosne Srebrene

 
Povezani članci :

» Oblačenje novaka Bosne Srebrene

Posebno je ozračje vladalo danas u župi Brestovsko. Pod svečanom svetom misom u 11 sati, šest mladića, postulanata Bosne Srebrene, su po prvi put obukli franjevački habit: Stjepan  Lukašević (Brestovsko), Antonio Mijatović (Tuzla), Ivan...

Hvaljen Isus i Marija!

Poštovani posjetitelji,

dobro došli na službenu stranicu Župe Rođenja BDM Brestovsko.

Ovim putem našim župljanima i svim ljudima dobre volje želimo približiti život naše župne zajednice, prenositi poruku Evanđelja i posredovati kršćanske vrednote.

Mir i dobro!

Cjelodnevno klanjanje

Samostan Svete Klare

Klarise na Brestovskom

Poveznice

Duhovna poezija

Katekizam Katoličke Crkve

Pregled članaka

Svetac mjeseca

Svetac mjeseca


Katolički kalendar

Katolički kalendar 2016.

Najčitanije

Najnoviji prilozi

Foto albumi

Klikni za foto albume

2012-2016 © Župa Rođenja Blažene Djevice Marije - Brestovsko