gototopgototop

Fra Damir Pavić: Nedjeljna razmišljanja

Obiteljska kateheza s Marijom

Duhovna obnova

Vojska Bezgrešne na Brestovskom

Kolumne

Kolumne: fra Ivo Pavić
Kolumne: Marija Trogrlić
Kolumne: dr. Boris Adašević
Kolumne: Saša Jarmanović

Molitve

Biciklistički klub "Sveti Franjo" Brestovsko

Duhovne vježbe postulanata Bosne Srebrene Ispis E-mail
Autor: Postulanti Bosne Srebrene   
04. srpnja 2013.

U nedjelju 30. lipnja u okupilo se u Brestovskom šest mladih ljudi, postulanata provincije Bosne Srebrene – budućih fratara kako bi započeli svoje završne pripreme povodom obreda oblačenja redovničke odjeće – franjevačkog habita koji će se dogoditi 7. srpnja u Brestovskom u 11 sati. Voditelj duhovnih vježbi bio je župnik fra Damir Pavić na temu: "Ništa od sebe ne zadržavajte sebi, da vas cijele prihvati onaj koji se vama cio dariva" (2P – Drugo pismo sv. Franje).

Naš susret je započeo svetom misom, večernjom molitvom Časoslova i zazivom Duha Svetoga. Nakon toga svi smo se okupili u župnom uredu i zajedno večerali, a potom je bila organizirana video prezentacija različitih duhovnih sadržaja. U ponedjeljak u ranu zoru pozdravili smo Isusa u Presvetom Oltarskom Sakramentu moleći jutarnju molitvu Časoslova, a zatim smo se uputili u samostan sv. Klare kod sestara klarisa da u zajedništvu s njima slavimo Gospodina.

Osim predavanja tog istog dana je bio organiziran i posjet Bobovcu – nekadašnjem Kraljevskom gradu. Po povratku smo posjetili samostan u Kraljevoj Sutjesci gdje smo pogledali muzej i staru knjižnicu te blagovali zajedno sa fratrima. Doista je lijep i ugodan bio taj dan.

U utorak smo imali dogovoren termin za razgovor sa sestrama klarisama, zajedno s njima smo i mi posvjedočili svoju životnu priču o tome kako smo se odlučili za redovnički način života. Posjetili smo i samostan u Fojnici, pogledali galeriju, muzej, čuli povijesne priče o fratrima i samostanu te smo i kod njih kao jedna obitelj skupa večerali. Zahvaljujemo se svima koji su nas vrlo lijepo ugostili i primili kao braću. Navečer je bilo organizirano i Klanjanje pred Presvetim u Brestovskom gdje smo mi postulanti pripremili svoje meditacije.

Sutradan, nakon jutarnjeg programa otišli smo u Deževice, gdje smo na vrelu Sv. Jakova Markijskog, slavili svetu misu i pogledali špilju gdje je boravio kao redovnik. U popodnevnim satima bili smo i na Kužnom groblju u Brestovskom te izmolili krunicu za duše u čistilištu. Tu večer je bila organizirana i sportska rekreacija na obližnjem stadionu za mali nogomet. U četvrtak ujutro smo završili program duhovnih vježbi, ali to nije kraj, jer u subotu navečer u župnoj crkvi na Brestovskom će biti organiziran molitveni program s posebnom nakanom za obred oblačenja i nova duhovna zvanja.

Uistinu je bilo lijepo jedan dio života provesti u ovom ozračju Postulature, ali došlo je vrijeme za Novicijat te da budemo kušani svatko na određen način. Bog je svemoćan, u Njega se uzdamo i njemu se utječemo. Sve što činimo, želimo činiti na Slavu Boga našega. Na samom kraju želimo se zahvaliti župniku fra Damiru Paviću koji nas je ugostio i koji nam je kroz predavanja i kratke propovijedi doista puno toga rekao. Na nama ostaje da sve polako razmatramo i moleći ostvarimo sebe po primjeru sv. Franje.

Mir i dobro!

Postulanti Bosne Srebrene

 
Povezani članci :

» Oblačenje novaka Bosne Srebrene

Posebno je ozračje vladalo danas u župi Brestovsko. Pod svečanom svetom misom u 11 sati, šest mladića, postulanata Bosne Srebrene, su po prvi put obukli franjevački habit: Stjepan  Lukašević (Brestovsko), Antonio Mijatović (Tuzla), Ivan...

Hvaljen Isus i Marija!

Poštovani posjetitelji,

dobro došli na službenu stranicu Župe Rođenja BDM Brestovsko.

Ovim putem našim župljanima i svim ljudima dobre volje želimo približiti život naše župne zajednice, prenositi poruku Evanđelja i posredovati kršćanske vrednote.

Mir i dobro!

Cjelodnevno klanjanje

Poveznice

Duhovna poezija

Katekizam Katoličke Crkve

Pregled članaka

Svetac mjeseca

Svetac mjeseca


Katolički kalendar

Katolički kalendar 2016.

Najčitanije

Najnoviji prilozi

Foto albumi

Klikni za foto albume

2012-2016 © Župa Rođenja Blažene Djevice Marije - Brestovsko