gototopgototop

Fra Damir Pavić: Nedjeljna razmišljanja

Obiteljska kateheza s Marijom

Duhovna obnova

Vojska Bezgrešne na Brestovskom

Kolumne

Kolumne: fra Ivo Pavić
Kolumne: Marija Trogrlić
Kolumne: dr. Boris Adašević
Kolumne: Saša Jarmanović

Molitve

Biciklistički klub "Sveti Franjo" Brestovsko

Oblačenje novaka Bosne Srebrene Ispis E-mail
Autor: Marija Trogrlić   
08. srpnja 2013.

Posebno je ozračje vladalo danas u župi Brestovsko. Pod svečanom svetom misom u 11 sati, šest mladića, postulanata Bosne Srebrene, su po prvi put obukli franjevački habit: Stjepan  Lukašević (Brestovsko), Antonio Mijatović (Tuzla), Ivan Mijatović (Tuzla), Josip Adrić (Osova), Stjepan Antolović (Tolisa) i Ivan Perić (Brestovsko).

Nakon provedene godine dana u Postulaturi u Visokom, došlo je vrijeme za novi veliki korak u ostvarenju njihovog redovničkog poziva – Novicijat (godinu kušnje).
Sveto misno slavlje i obred oblačenja predvodio je provincijal fra Lovro Gavran u koncelebraciji s još dvadesetak svećenika.

Nitko u crkvi nije mogao ostati ravnodušan na njihovo hrabro i spremno "Evo me!" Bogu i prvo oblačenje toliko željenog habita. Uz obitelji, rodbinu i prijatelje, na sada već bivše postulante je sigurno najponosniji njihov meštar, fra Danijel Rajić, koji ih je predao njihovom novom meštru fra Marku Ešegoviću.

Poslije svete mise koju je dodatno uveličao bend Antonius iz Sarajeva, uslijedio je zajednički ručak za rodbinu i prijatelje franjevačkih novaka, te svećenike i časne sestre.

Nakon ručka, govora, čestitanja i fotografiranja, mladi novaci su se zaputili u Livno, njihovo prebivalište narednu godinu dana. Ispraćaj je bio posebno dirljiv. Bogu hvala na današnjem danu i na onima koje je pozvao u svoju žetvu u vremenu u kojemu je teško biti i vjernik, a pogotovo Božji radnik i Franjin nasljedovatelj u siromaštvu, poniznosti i čistoći. Želimo im mir, ustrajnost i blagoslov na tom putu.

 
Povezani članci :

» Duhovne vježbe postulanata Bosne Srebrene

U nedjelju 30. lipnja u okupilo se u Brestovskom šest mladih ljudi, postulanata provincije Bosne Srebrene – budućih fratara kako bi započeli svoje završne pripreme povodom obreda oblačenja redovničke odjeće – franjevačkog habita koji će...

Hvaljen Isus i Marija!

Poštovani posjetitelji,

dobro došli na službenu stranicu Župe Rođenja BDM Brestovsko.

Ovim putem našim župljanima i svim ljudima dobre volje želimo približiti život naše župne zajednice, prenositi poruku Evanđelja i posredovati kršćanske vrednote.

Mir i dobro!

Cjelodnevno klanjanje

Poveznice

Duhovna poezija

Katekizam Katoličke Crkve

Pregled članaka

Svetac mjeseca

Svetac mjeseca


Katolički kalendar

Katolički kalendar 2016.

Najčitanije

Najnoviji prilozi

Foto albumi

Klikni za foto albume

2012-2016 © Župa Rođenja Blažene Djevice Marije - Brestovsko