gototopgototop

Fra Damir Pavić: Nedjeljna razmišljanja

Obiteljska kateheza s Marijom

Duhovna obnova

Vojska Bezgrešne na Brestovskom

Kolumne

Kolumne: fra Ivo Pavić
Kolumne: Marija Trogrlić
Kolumne: dr. Boris Adašević
Kolumne: Saša Jarmanović

Molitve

Biciklistički klub "Sveti Franjo" Brestovsko

Zlatna misa fra Benedikta Vujice Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
29. srpnja 2013.

Zlatna misa fra Benedikta Vujice na Brestovskom 28. srpnja 2013. U nedjelju, 28. srpnja, pod pučkom svetom misom u 11:00h, u crkvi na Brestovskom je bilo veoma svečano. Naime, sin ovoga kraja fra Benedikt Vujica, proslavio je 50. obljetnicu svoga svećeništva.

Sveta misa je započela svečanom procesijom zlatomisnika i ostalih nazočnih svećenika. Slavlju je nazočio i provincijal Bosne Srebrene fra Lovro Gavran kao i trojica fra Benediktovih kolega, koji ove godine također obilježavaju 50 godina svećeništva. Propovjednik je bio fra Mile Babić, profesor na Franjevačkoj bogosloviji u Sarajevu, koji je u kratkim crtama iznio životni put fra Benedikta Vujice i njegovo franjevačko i svećeničko služenje te prikazao općenito svećeničku službu i njezino značenje u suvremenom svijetu.

Na misnom slavlju je prisustvovala brojna obitelj i prijatelji našega svečara. Nakon svete mise i čestitki zlatomisniku uslijedio je svečani ručak za sve prisutne na platou ispred samostan klarisa. Za dobro raspoloženje pobrinuo se fra Mirko Majdandžić zajedno sa svojim tamburašima.

Župa Brestovsko još jednom od srca čestita našem fra Benediktu sa željom da ga prati Božji blagoslov i zagovor Blažene Djevice Marije. Ujedno zahvaljujemo i svima onima koji su na bilo koji način pomogli u organiziranju ovoga događaja.

 
Povezani članci :

» Zlatna misa fra Gabrijela Tomića

U subotu, 14. rujna, župni vikar župe Brestovsko i duhovnik sestara klarisa, fra Gabrijel Tomić, proslavio je svoj zlatni jubilej – 50 godina svećeništva. Fra Gabrijel je jedan od osmorice ovogodišnjih franjevaca zlatomisnika provincije...

Hvaljen Isus i Marija!

Poštovani posjetitelji,

dobro došli na službenu stranicu Župe Rođenja BDM Brestovsko.

Ovim putem našim župljanima i svim ljudima dobre volje želimo približiti život naše župne zajednice, prenositi poruku Evanđelja i posredovati kršćanske vrednote.

Mir i dobro!

Cjelodnevno klanjanje

Poveznice

Duhovna poezija

Katekizam Katoličke Crkve

Pregled članaka

Svetac mjeseca

Svetac mjeseca


Katolički kalendar

Katolički kalendar 2016.

Najčitanije

Najnoviji prilozi

Foto albumi

Klikni za foto albume

2012-2016 © Župa Rođenja Blažene Djevice Marije - Brestovsko