gototopgototop

Fra Damir Pavić: Nedjeljna razmišljanja

Obiteljska kateheza s Marijom

Duhovna obnova

Vojska Bezgrešne na Brestovskom

Kolumne

Kolumne: fra Ivo Pavić
Kolumne: Marija Trogrlić
Kolumne: dr. Boris Adašević
Kolumne: Saša Jarmanović

Molitve

Biciklistički klub "Sveti Franjo" Brestovsko

Zlatna misa fra Gabrijela Tomića Ispis E-mail
Autor: Marija Trogrlić   
15. rujna 2013.

U subotu, 14. rujna, župni vikar župe Brestovsko i duhovnik sestara klarisa, fra Gabrijel Tomić, proslavio je svoj zlatni jubilej – 50 godina svećeništva. Fra Gabrijel je jedan od osmorice ovogodišnjih franjevaca zlatomisnika provincije Bosne Srebrene.

Zlatna misa je slavljena u fra Gabrijelovoj rodnoj župi Žitače, u crkvi sv. Ante Padovanskog. Započela je u 11 sati svečanom procesijom zlatomisnika i desetak ostalih nazočnih svećenika. Propovjednik je bio fra Slavko Topić, trenutno na službi ispovjednika u papinskoj bazilici sv. Ivana Lateranskog u Rimu.

Na samom koncu svete mise fra Gabrijel se zahvalio svima, a ponajviše dragom Bogu, koji su ostavili trag u njegovom redovničkom i svećeničkom životu. Nabrajao je tako župe u kojima je boravio, sve prirasle srcu, a za Brestovsko i ss. klarise reče da su najljepše rumenilo u predvečerju njegovog života.

zlatna-misa-01
zlatna-misa-02
zlatna-misa-03
zlatna-misa-04
zlatna-misa-05
zlatna-misa-06
zlatna-misa-07
zlatna-misa-08
zlatna-misa-09
1/9 
start stop bwd fwd

Za pjesme tijekom i poslije svetog misnog slavlja bio je zadužen fra Mirko Majdandžić zajedno sa svojim fojničkim tamburašima.

Nakon govora i čestitki uslijedio je ručak u dvorištu crkve za mnogobrojnu fra Gabrijelovu rodbinu i prijatelje. Čestitarima se pridružila i nekolicina župljana iz Brestovskog, u narodnim nošnjama, zajedno sa svojim župnikom.

Još jednom, našem fra Gabrijelu iskrene čestitke i obilje Božjeg blagoslova!

 
Povezani članci :

» 80. rođendan fra Gabrijela Tomića

Svaka godina života je dar Božji. Na tome daru trebamo uvijek biti zahvalni i uvijek reći: Bože, od srca ti hvala! Radost je još veća kada netko dočeka duboku starost i Bog mu dadne dobro zdravlje i ljubav da život živi u punini.Jednu takvu...

» Zlatna misa fra Benedikta Vujice

U nedjelju, 28. srpnja, pod pučkom svetom misom u 11:00h, u crkvi na Brestovskom je bilo veoma svečano. Naime, sin ovoga kraja fra Benedikt Vujica, proslavio je 50. obljetnicu svoga svećeništva.Sveta misa je započela svečanom procesijom...

Hvaljen Isus i Marija!

Poštovani posjetitelji,

dobro došli na službenu stranicu Župe Rođenja BDM Brestovsko.

Ovim putem našim župljanima i svim ljudima dobre volje želimo približiti život naše župne zajednice, prenositi poruku Evanđelja i posredovati kršćanske vrednote.

Mir i dobro!

Cjelodnevno klanjanje

Poveznice

Duhovna poezija

Katekizam Katoličke Crkve

Pregled članaka

Svetac mjeseca

Svetac mjeseca


Katolički kalendar

Katolički kalendar 2016.

Najčitanije

Najnoviji prilozi

Foto albumi

Klikni za foto albume

2012-2016 © Župa Rođenja Blažene Djevice Marije - Brestovsko