gototopgototop

Fra Damir Pavić: Nedjeljna razmišljanja

Obiteljska kateheza s Marijom

Duhovna obnova

Vojska Bezgrešne na Brestovskom

Kolumne

Kolumne: fra Ivo Pavić
Kolumne: Marija Trogrlić
Kolumne: dr. Boris Adašević
Kolumne: Saša Jarmanović

Molitve

Biciklistički klub "Sveti Franjo" Brestovsko

Zavjetovanje i primanje u FSR-u na Brestovskom Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
19. listopada 2014.

Nedjelja, 19. listopada, radostan je dan za cijelu župu Brestovsko. Danas, pod pučkom svetom misom u 11:00h u našoj crkvi na Brestovskom upriličen je svečani obred primanja novih članova u Franjevački svjetovni red (FSR), kao i zavjetovanje onih koji su prošle godine primljeni u Franjevačko bratstvo.

Za ovaj događaj trećoredci su se pripremali svečanom trodnevnicom. Prvu večer predavanje je održao brat Željko Majdandžić, ministar Bosanskog područnog bratstva Kraljice Katarine. Drugu večer predavanje je imala sestra Ljerka Mikić, učiteljica formacije Područnog bratstva. Treću večer trećoredci su se priključili redovitoj Duhovnoj obnovi koja se održava subotom u našoj župi i ispovjedili se, zajednički molili svetu krunicu, slavili svetu misu i ostali u klanjanju pred Presvetim Oltarskim Sakramentom.

U nedjelju su svi trećoredci, zajedno sa svećenicima, ušli u crkvu u svečanoj procesiji te je započeto misno slavlje koje je predvodio fra Perica Martinović, duhovni asistent FSR- a župe Tolisa, najbrojnijeg područnog bratstva. Tijekom propovijedi fra Perica je protumačio život i karizmu sv. Franje Asiškog i pojasnio važnost nasljedovanja Gospodina u Franjinom duhu. Nakon propovijedi uslijedio je obred primanja 2 novih članova, a zatim zavjetovanje 26 trećoredaca. Ovom činu nazočili su i Nives Kanevčev, nacionalna učiteljica formacije, Ana Cvitanušić, rizničar Nacionalnoga bratstva i Sandra Slokar, ministrica lokalnoga bratstva sv. Ante na Bistriku.

Odmah nakon zavjetovanja predstavljeno je i Vijeće lokalnoga bratstva Brestovsko izabrano na posljednjoj skupštini. Za ministricu lokalnoga bratstva „Fra Karlo Kujundžić“ s Brestovskog izabrana je sestra Mira Duno.

Nakon svete mise, kao jedna velika franjevačka obitelj, nastavili smo druženje na svečanom ručku u dvorani samostana sestara klarisa. Zahvalni smo Bogu za ovaj događaj, jer župa Brestovsko od današnjega dana, kao jedina u Bosni i Hercegovini, i službeno ima sve ogranke Franjevačkog reda na jednome mjestu.

 
Povezani članci :

» Obred primanja i obećanja u Trećem redu

Na prvu nedjelju Došašaća, pod pučkom svetom misom u 11:00h, upriličen je obred primanja i obećanja u Franjevačkom svjetovnom redu na Brestovskom.Za ovaj događaj trećoredci su se pripremali kroz trodnevnicu koju su predvodili Željko...

» Primanje u Franjevački svjetovni red

Danas je u crkvi na Brestovskom bilo posebno svečano. Naime, pod pučkom svetom misom u 11:00h održan je Obred primanja u Franjevački svjetovni red.Bogu hvala da smo doživjeli ovaj radosni trenutak: od danas u župi Brestovskom, kao nigdje u...

» Prva skupština FSR-a na Brestovskom

Danas nakon pučke svete mise u župi Rođenja Blažene Djevice Marije održana je prva skupština Franjevačkog svjetovnog reda. Tako je u našoj župi, nakon dugog vremena, ponovno oživljen rad Franjevačkog svjetovnog reda.Pripreme za današnju...

Hvaljen Isus i Marija!

Poštovani posjetitelji,

dobro došli na službenu stranicu Župe Rođenja BDM Brestovsko.

Ovim putem našim župljanima i svim ljudima dobre volje želimo približiti život naše župne zajednice, prenositi poruku Evanđelja i posredovati kršćanske vrednote.

Mir i dobro!

Cjelodnevno klanjanje

Poveznice

Duhovna poezija

Katekizam Katoličke Crkve

Pregled članaka

Svetac mjeseca

Svetac mjeseca


Katolički kalendar

Katolički kalendar 2016.

Najčitanije

Najnoviji prilozi

Foto albumi

Klikni za foto albume

2012-2016 © Župa Rođenja Blažene Djevice Marije - Brestovsko