gototopgototop

Fra Damir Pavić: Nedjeljna razmišljanja

Obiteljska kateheza s Marijom

Duhovna obnova

Vojska Bezgrešne na Brestovskom

Kolumne

Kolumne: fra Ivo Pavić
Kolumne: Marija Trogrlić
Kolumne: dr. Boris Adašević
Kolumne: Saša Jarmanović

Molitve

Biciklistički klub "Sveti Franjo" Brestovsko

Javorje Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
29. kolovoza 2012.

Groblje Javorje nalazi se u naselju Gunjače, na brestovačkoj strani koja gleda prema Visokom. Udaljeno je oko 4 km od župne crkve.

Javorje je najstarije groblje naše župe. Iz ovog razloga su ga sestre klarise, prisutne u ovoj župi od 1989. godine, izabrale kao ukopno mjesto svojih sestara. Na ovom groblju imaju svoju grobnicu i tu je 2002. godine sahranjena s. Terezija Purtić.

Grobljanska kapela je posvećena sv. Marku i na ovome groblju, već tradicionalno, na Markovdan započinje proljetni blagoslov polja. Sveta misa se slavi također na jesen i uz svetkovinu Svih svetih.

Pristupni put do groblja je veoma dobar i ispred groblja je uređen prostor za parkiranje. 2013. godine, suradnjom Župnog ureda i Odbora groblja Javorje, te uz velikodušnu pomoć župljana na groblju su urađeni slijedeći radovi: proširenje groblja, postavljanje nove ograde s kapijom na gornjem dijelu groblja, izrada podzide i popločane staze do kapelice, uređenje prostora ispred kapelice, obnova krova i zamjena slivnika na kapelici.

S Javorja su pruža divan pogled na cijelu dolinu.

 
Povezani članci :

» Završeni radovi na groblju Javorje

"Djela naša, molimo te, Gospodine, milošću svojom priteci i pomoću svojom prati, da svaka naša molitva i djelo po tebi započne i po tebi započeto da se dovrši", riječi su jedne molitve s kojom započinje svaki rad.S tom molitvom na usnama i...

» Opis radova na groblju Javorje

"Djela naša, molimo te, Gospodine, milošću svojom priteci i pomoću svojom prati, da svaka naša molitva i djelo po tebi započne i po tebi započeto da se dovrši", riječi su jedne molitve s kojom započinje svaki rad.S tom molitvom na usnama i...

Hvaljen Isus i Marija!

Poštovani posjetitelji,

dobro došli na službenu stranicu Župe Rođenja BDM Brestovsko.

Ovim putem našim župljanima i svim ljudima dobre volje želimo približiti život naše župne zajednice, prenositi poruku Evanđelja i posredovati kršćanske vrednote.

Mir i dobro!

Cjelodnevno klanjanje

Samostan Svete Klare

Klarise na Brestovskom

Poveznice

Duhovna poezija

Katekizam Katoličke Crkve

Pregled članaka

Svetac mjeseca

Svetac mjeseca


Katolički kalendar

Katolički kalendar 2016.

Najčitanije

Najnoviji prilozi

Foto albumi

Klikni za foto albume

2012-2016 © Župa Rođenja Blažene Djevice Marije - Brestovsko