gototopgototop

Fra Damir Pavić: Nedjeljna razmišljanja

Obiteljska kateheza s Marijom

Duhovna obnova

Vojska Bezgrešne na Brestovskom

Kolumne

Kolumne: fra Ivo Pavić
Kolumne: Marija Trogrlić
Kolumne: dr. Boris Adašević
Kolumne: Saša Jarmanović

Molitve

Biciklistički klub "Sveti Franjo" Brestovsko

Datići Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
29. kolovoza 2012.

Groblje Datići udaljeno je oko 7 km od župne crkve. Do groblja se dolazi odvajanjem nalijevo u mjestu Bilalovac, s glavne prometnice koja od Brestovskog vodi prema Busovači.

Prolazi se pored groblja Bilalovac i nastavlja cestom prema Milodražu. Zadnjih 2 km puta do groblja je makadamska cesta, odnosno šumski put koji vodi do ovoga groblja sakrivenog u šumi na obroncima planine Zahor. Od groblja se šumskom stazom može doći relativno brzo i do Kaštela.

Groblje je lijepo uređeno, ali grobljanska kapela je u ruševnom stanju tako da treba što prije razmišljati o izgradnji nove. Na ovome groblju, kao i na ostalim grobljima župe Brestovsko, postoje također grobovi koji potječu iz vremena kada je Bosnom harala kuga.

S proplanka ponad groblja pruža se veličanstven pogled na brestovačku dolinu. Na ovom groblju se održava sveta misa dvaput godišnje: uz proljetni blagoslov polja i jesenska sveta misa zahvalnica.

 
Povezani članci :

» Završena kapelica u Datićima

Ponajprije, zahvaljujući dragome Bogu, ali i povoljnim vremenskim uvjetima tijekom ove zime, uspješno su privedeni kraju radovi izgradnje kapelice u Datićima.Kao što smo već pisali, stara kapelica je bila u ruševnom stanju i već dugo vremena...

» Obnova kapelice u Datićima

Na teritoriju župe Brestovsko nalazi se 8 grobljanskih kapelica. Sve su u dobrom stanju osim jedne: kapelica u groblju Datići bila je u ruševnom stanju i već dugo je vapila za obnovom. Bilo je pitanje dana kada će se sama urušiti.Nakon...

Hvaljen Isus i Marija!

Poštovani posjetitelji,

dobro došli na službenu stranicu Župe Rođenja BDM Brestovsko.

Ovim putem našim župljanima i svim ljudima dobre volje želimo približiti život naše župne zajednice, prenositi poruku Evanđelja i posredovati kršćanske vrednote.

Mir i dobro!

Cjelodnevno klanjanje

Samostan Svete Klare

Klarise na Brestovskom

Poveznice

Duhovna poezija

Katekizam Katoličke Crkve

Pregled članaka

Svetac mjeseca

Svetac mjeseca


Katolički kalendar

Katolički kalendar 2016.

Najčitanije

Najnoviji prilozi

Foto albumi

Klikni za foto albume

2012-2016 © Župa Rođenja Blažene Djevice Marije - Brestovsko