gototopgototop

Fra Damir Pavić: Nedjeljna razmišljanja

Obiteljska kateheza s Marijom

Duhovna obnova

Vojska Bezgrešne na Brestovskom

Kolumne

Kolumne: fra Ivo Pavić
Kolumne: Marija Trogrlić
Kolumne: dr. Boris Adašević
Kolumne: Saša Jarmanović

Molitve

Biciklistički klub "Sveti Franjo" Brestovsko

Nedjeljnja misna čitanja - 28.5.2017. Ispis E-mail
Autor: fra Ilija Jurić   
28. svibnja 2017.

Kratki komentar uz prvo čitanje:

Učenici su u dvorani posljednje večere s Marijom u molitvi. Krist se vratio svome Ocu, no on je obećao da će biti sa svojima i da će im poslati Duha Svetoga. Oni koje on šalje očekuju taj dolazak u molitvi i spominjući se posljednje Gospodinove volje.

Čitanje Djela apostolskih(Dj 1,12-14):

Pošto je Isus uzet na nebo, vratiše se apostoli u Jeruzalem s brda zvanoga Maslinsko, koje je blizu Jeruzalema, udaljeno jedan subotnji hod. I pošto uđu u grad, uspnu se u gornju sobu gdje su boravili: Petar i Ivan i Jakov i Andrija, Filip i Toma, Bartolomej i Matej, Jakov Alfejev i Šimun Revnitelj i Juda Jakovljev – svi oni bijahu jednodušno postojani u molitvi sa ženama, i Marijom, majkom Isusovom, i braćom njegovom.

Riječ Gospodnja.

 

Psalam: Vjerujem da ću uživati dobra Gospodnja u zemlji živih. (Ps 27, 1.4.7-8a)

1. Gospodin mi je svjetlost i spasenje: koga da se bojim? Gospodin je štit života moga: pred kime da strepim?

2. Za jedno molim Gospodina, samo to ja tražim: da živim u domu Gospodnjem sve dane života svoga, da uživam milinu Gospodnju i dom njegov gledam.

3. Slušaj, Gospodine, glas moga vapaja, milostiv mi budi, usliši me! Moje mi srce govori:»Traži lice njegovo!«

 

Komentar uz drugo čitanje:

„Blago vama ako vas pogrđuju...“ Petar ovddje iznosi misao blaženstva: Gospodinov je svjedok sretan u patnjama jer ga one ujedinjuju s Kristovom mukom: „Duh Božji počiva u njemu.“

 

Čitanje Prve poslanice svetoga Petra apostola (1Pt 4,13-16):

Ljubljeni: Radujte se kao zajedničari Kristovih patnja da i o objavljenju njegove slave mognete radosno klicati. Pogrđuju li vas zbog imena Kristova, blago vama, jer Duh slave, Duh Božji u vama počiva. Tek neka nitko od vas ne trpi kao ubojica, ili kradljivac, ili zločinac, ili makar i kao nametljivac; ako li kao kršćanin, neka se ne stidi, nego neka slavi Boga zbog tog imena.

Riječ Gospodnja.

 

Komentar uz Evanđelje:

U Ivanovom evanđelju svijet označuje stvorenje ukoliko je podvrgnuto sotoni.U tom svijetu i mi živimo i u njem smo primili poslanje da svoju braću upoznamo s Ocem i njegovim sinom Isusom Kristom.

 

Čitanje svetog Evanđelja po Ivanu (Iv 17, 1-11a):

U ono vrijeme: Isus podiže oči k nebu i progovori: »Oče, došao je čas: ¬proslavi Sina svoga da Sin proslavi tebe i da ¬vlašću koju si mu dao nad svakim tijelom dade život vječni svima koje si mu dao. A ovo je život vječni: da upoznaju tebe, jedinoga istinskog Boga, i koga si poslao – -Isusa Krista. Ja tebe proslavih na ¬ze¬mlji dovršivši djelo koje si mi dao ¬izvršiti. A sada ti, Oče, proslavi mene kod ¬sebe onom slavom koju imadoh kod tebe ¬prije negoli je svijeta bilo. Objavio sam ime tvoje ljudima koje si mi dao od svijeta. Tvoji bijahu, a ti ih ¬meni dade i riječ su tvoju sačuvali. Sad upoznaše da je od tebe sve što si mi dao jer riječi koje si mi dao njima predadoh i oni ih primiše i uistinu spoznaše da sam od tebe izišao te povjerovaše da si me ti poslao. Ja za njih molim; ne molim za svijet, nego za one koje si mi dao jer su tvoji. I sve moje tvoje je, i tvoje moje, i ja se proslavih u njima. Ja više nisam u svijetu, no oni su u svijetu, a ja idem k tebi.«

Riječ Gospodnja.

 

Hvaljen Isus i Marija!

Poštovani posjetitelji,

dobro došli na službenu stranicu Župe Rođenja BDM Brestovsko.

Ovim putem našim župljanima i svim ljudima dobre volje želimo približiti život naše župne zajednice, prenositi poruku Evanđelja i posredovati kršćanske vrednote.

Mir i dobro!

Cjelodnevno klanjanje

Poveznice

Duhovna poezija

Katekizam Katoličke Crkve

Pregled članaka

Svetac mjeseca

Svetac mjeseca


Katolički kalendar

Katolički kalendar 2016.

Najčitanije

Najnoviji prilozi

Foto albumi

Klikni za foto albume

2012-2016 © Župa Rođenja Blažene Djevice Marije - Brestovsko