gototopgototop

Fra Damir Pavić: Nedjeljna razmišljanja

Obiteljska kateheza s Marijom

Duhovna obnova

Vojska Bezgrešne na Brestovskom

Kolumne

Kolumne: fra Ivo Pavić
Kolumne: Marija Trogrlić
Kolumne: dr. Boris Adašević
Kolumne: Saša Jarmanović

Molitve

Biciklistički klub "Sveti Franjo" Brestovsko

Nedjeljnja misna čitanja - 10.9.2017. Ispis E-mail
Autor: fra Ilija Jurić   
10. rujna 2017.

Kratki komentar uz prvo čitanje:
Bratska opomena.Nemamo pravo pustiti svoju braću da propadnu. Bog prigovara svome proroku što nije opomenuo grešnika. I sam je Krist došao da nas odvrati od puta propasti. Crkva to djelo ima nastavljati među ljudima.

Čitanje knjige proroka Ezekiela
Ovo govori Gospodin: “Tebe sam, sine čovječji, postavio za stražara domu Izraelovu: kad čuješ riječ iz mojih usta, opomeni ih u moje ime. Reknem li bezbožniku: ‘Bezbožniče, umrijet ćeš!’ – a ti ne progovoriš i ne opomeneš bezbožnika da se vrati od svojega zloga puta, bezbožnik će umrijeti zbog svojega grijeha, ali krv njegovu tražit ću iz tvoje ruke. Ali ako bezbožnika opomeneš da se vrati od svojega zloga puta, a on se ne vrati sa svojega puta: on će umrijeti zbog svojega grijeha, a ti si spasio život svoj.”

Riječ Gospodnja!

Psalam – Pripjev: O da danas glas Gospodnji poslušate, ne budite srca tvrda!

  1. Dođite, kličimo Gospodinu, uzvikujmo Hridi, spasitelju svome! Pred lice mu stupimo s hvalama, kličimo mu u pjesmama!
  2. Dođite, prignimo koljena i padnimo nice, poklonimo se Gospodinu koji nas stvori! Jer on je Bog naš, a mi narod paše njegove, ovce što on ih čuva.
  3. O, da danas glas mu poslušate: »Ne budite srca tvrda kao u Meribi, kao u dan Mase u pustinji gdje me iskušavahu očevi vaši premda vidješe djela moja.

Komentar uz drugo čitanje:
Ljubiti Boga i bližnjega je ispunjenje zakona. Različite zapovijedi, zabrane i obredi koje moramo izvravati-to su samo pojedinosti zakona. Ljubav Kristova ima postati poticaj i nutarnji duh svih zapovijedi.

Čitanje Poslanice svetoga Pavla apostola Rimljanima

Braćo! Nikomu ništa ne dugujte, osim da jedni druge ljubite. Jer tko drugoga ljubi, ispunio je Zakon. Uistinu: Ne čini preljuba! Ne ubij! Ne ukradi! Ne poželi! i ima li koja druga zapovijed, sažeta je u ovoj riječi: Ljubi svoga bližnjega kao sebe samoga. Ljubav bližnjemu zla ne čini. Punina, dakle, Zakona jest ljubav.

Riječ Gospodnja!

Pjesma prije Evanđelja: Bog je u Kristu svijet sa sobom pomirio i položio u nas riječ pomirenja.

Komentar uz Evanđelje:
Crkva, mjesto pomirenja. U Kristu smo pomireni s Bogom i u njoj se imaju razriješiti sve ljudske razdijeljenosti. Krist svoju vlast predaje Crkvi. Ljubav je njezin zakon. Ona nas neprestano podsjeća da nikada ne smijemo drugoga smatrati posve različitim i stranim.

Čitanje sv. Evanđelja po Mateju

»Pogriješi li tvoj brat, idi i pokaraj ga nasamo. Ako te posluša, stekao si brata. Ne posluša li te, uzmi sa sobom još jednoga ili dvojicu, neka na iskazu dvojice ili trojice svjedoka počiva svaka tvrdnja. Ako ni njih ne posluša, reci Crkvi. Ako pak ni Crkve ne posluša, neka ti bude kao poganin i carinik.« »Zaista, kažem vam, što god svežete na zemlji, bit će svezano na nebu; i što god odriješite na zemlji, bit će odriješeno na nebu.« »Nadalje, kažem vam, ako dvojica od vas na zemlji jednodušno zaištu što mu drago, dat će im Otac moj, koji je na nebesima. Jer gdje su dvojica ili trojica sabrana u moje ime, tu sam i ja među njima.«

Riječ Gospodnja!

 

Hvaljen Isus i Marija!

Poštovani posjetitelji,

dobro došli na službenu stranicu Župe Rođenja BDM Brestovsko.

Ovim putem našim župljanima i svim ljudima dobre volje želimo približiti život naše župne zajednice, prenositi poruku Evanđelja i posredovati kršćanske vrednote.

Mir i dobro!

Cjelodnevno klanjanje

Poveznice

Duhovna poezija

Katekizam Katoličke Crkve

Pregled članaka

Svetac mjeseca

Svetac mjeseca


Katolički kalendar

Katolički kalendar 2016.

Najčitanije

Najnoviji prilozi

Foto albumi

Klikni za foto albume

2012-2016 © Župa Rođenja Blažene Djevice Marije - Brestovsko