gototopgototop

Fra Damir Pavić: Nedjeljna razmišljanja

Obiteljska kateheza s Marijom

Duhovna obnova

Vojska Bezgrešne na Brestovskom

Kolumne

Kolumne: fra Ivo Pavić
Kolumne: Marija Trogrlić
Kolumne: dr. Boris Adašević
Kolumne: Saša Jarmanović

Molitve

Biciklistički klub "Sveti Franjo" Brestovsko

Župne obavijesti 22.5.2016. Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
21. svibnja 2016.

• Danas je svetkovina Presvetoga Trojstva. Svete mise mise slavimo na grobljima Bilalovac i Badnje u 11:00h. Nema pučke svete mise u crkvi. Iduće nedjelje svete mise na grobljima Grebci i Maslinovići.

• Pozivamo sve župljane da se odazovu na Svibanjsku pobožnost u našoj župi. Svakoga dana, osim nedjeljom i svetkovinama, u 17:30h molimo Gospinu krunicu, a u 18:00h slavimo svetu misu.

• U utorak je cjelodnevno klanjanje Isusu i 11. utorak na čast sv. Anti. U 17:30h, ako je lijepo vrijeme, molitva kod kipa sv. Ante, a zatim nastavak pobožnosti u crkvi prije početka svete mise.

• U četvrtak je svetkovina Tijelova ili Presvetog Tijela i Krvi Kristove. Svete mise slavimo kod sestara klarisa u 07:00h i pučku svetu misu u 11:00h sa svečanom tijelovskom procesijom. Pozivam sve župljane na svetu misu, a osobito ovogodišnje prvopričesnike i svu ostalu djecu da sudjeluju u procesiji.

• U četvrtak nema večernje svete mise u crkvi kao ni svete mise kod sestara klarisa u 20:00h.

> Cijeli tekst...
 
Župne obavijesti 15.5.2016. Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
14. svibnja 2016.

• Danas je svetkovina Duhova ili Pedesetnica. Spominjemo se događaja kada je Duh Sveti, pedeset dana nakon Isusuva uskrsnuća, sišao na Mariju i apostole. Na poseban način molimo da se i mi otvaramo djelovanju Duha Svetoga u našemu životu.

• Kao što je najavljeno danas nema pučke svete mise u našoj crkvi zbog proslave Duhova u Fojnici. Svečana sveta misa u Fojnici u 11:00h. Jučer su framaši s Brestovskog na čast Duhu Svetome pješice hodočastili u Fojnicu. Neka Gospodin primi njihov zavjet i žrtvu.

• Pozivamo sve župljane da se odazovu na Svibanjsku pobožnost u našoj župi. Svakoga dana, osim nedjeljom i svetkovinama, u 17:30h molimo Gospinu krunicu, a u 18:00h slavimo svetu misu.

• U utorak je cjelodnevno klanjanje Isusu i 10. utorak na čast sv. Anti. U 17:30h, ako je lijepo vrijeme, molitva kod kipa sv. Ante, a zatim nastavak pobožnosti u crkvi prije početka svete mise.

> Cijeli tekst...
 
Župne obavijesti 8.5.2016. Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
08. svibnja 2016.

• Danas je 7. uskrsna nedjelja. Danas pod pučkom svetom misom je Prva sveta pričest za 17 djece iz naše župe. Našim prvopričesnicima želimo radostan susret s Isusom Kristom u svetoj pričesti sa željom da u svome životu uvijek ostanu vjerni Isusu i onome što će mu danas obećati. Hvala sestri Dragici Ljubos koja je kroz proteklu godinu pripremala prvopričesnike za ovaj radosni događaj.

• Danas je također Mlada nedjelja i u 18:00h slavit ćemo svetu misu na Kužnom groblju na Oglavku.

• Započeli smo Svibanjsku pobožnost u našoj župi. Svakoga dana, osim nedjeljom i svetkovinama, u 17:30h molimo Gospinu krunicu, a u 18:00h slavimo svetu misu. Pozivamo sve župljane da se odazovu.

• U utorak je cjelodnevno klanjanje Isusu i 9. utorak na čast sv. Anti. U 17:30h, ako je lijepo vrijeme, molitva kod kipa sv. Ante, a zatim nastavak pobožnosti u crkvi prije početka svete mise.

> Cijeli tekst...
 
Župne obavijesti 1.5.2016. Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
28. travnja 2016.

• Danas je 6. uskrsna nedjelja. U crkvi nema pučke svete mise jer slavimo svete mise na grobljima Kosnice i Datići u 11:00h.

• Kao što je najavljeno, danas na nedjelju 1. svibnja, je tradicionalno hodočašće u Gospino svetište u Olovu. Naši župljani, zajedno s fra Gabrijelom, također idu u ovo Gospino svetište.

• Iduće nedjelje, 8. svibnja, je Prva sveta pričest za 17 djece iz naše župe. Prva sveta ispovijed za prvopričesnike, ali i njihove roditelje, bit će u petak, 6. svibnja, u 17:00h.

• Iduća nedjelja je i Mlada nedjelja. U 18:00h slavit ćemo svetu misu na Kužnom groblju na Oglavku.

• Sutra, 2. svibnja, započinjemo Svibanjsku pobožnost u našoj župi. Svakoga dana, osim nedjeljom i svetkovinama, u 17:30h molimo Gospinu krunicu, a u 18:00h slavimo svetu misu. Pozivam sve župljane da se odazovu na ovu pobožnost.

> Cijeli tekst...
 
« Početak«71727374757677787980»Kraj »

Stranica 80 od 129

Hvaljen Isus i Marija!

Poštovani posjetitelji,

dobro došli na službenu stranicu Župe Rođenja BDM Brestovsko.

Ovim putem našim župljanima i svim ljudima dobre volje želimo približiti život naše župne zajednice, prenositi poruku Evanđelja i posredovati kršćanske vrednote.

Mir i dobro!

Cjelodnevno klanjanje

Poveznice

Duhovna poezija

Katekizam Katoličke Crkve

Pregled članaka

Svetac mjeseca

Svetac mjeseca


Katolički kalendar

Katolički kalendar 2016.

Najčitanije

Najnoviji prilozi

Foto albumi

Klikni za foto albume

2012-2016 © Župa Rođenja Blažene Djevice Marije - Brestovsko