gototopgototop

Fra Damir Pavić: Nedjeljna razmišljanja

Obiteljska kateheza s Marijom

Duhovna obnova

Vojska Bezgrešne na Brestovskom

Kolumne

Kolumne: fra Ivo Pavić
Kolumne: Marija Trogrlić
Kolumne: dr. Boris Adašević
Kolumne: Saša Jarmanović

Molitve

Biciklistički klub "Sveti Franjo" Brestovsko

Župne obavijesti 31.03.2013. Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
31. ožujka 2013.

USKRS - Nedjelja Uskrsnuća

• Danas je nedjelja Uskrsnuća Gospodnjeg - Uskrs, najveći kršćanski blagdan. U našoj crkvi svete mise redovito kao svake nedjelje. Nakon pučke mise, kao i svake godine, na platou ispred samostana klarisa zajedničko druženje uz igru i pjesmu. Za ministrante se nakon pučke svete mise u vjeronaučnoj dvorani organizira "tucošijada" uskrsnim jajima.

• Hvala svima koji su pomogli u dostojanstvenoj pripravi i proslavi blagdana Uskrsa: ministrantima, Framašima, pjevačima (koji su pjevali Muku, na svetim misama i Gospin plač), časnim sestrama, čitačima, prakaraturima. Posebna hvala s. Dragici koja se potrudila da naša crkva bude lijepo nakićena za uskrsne dane. Hvala i svim župljanima koji su svojim dolascima u vazmenom trodnevlju pokazali svoju živu vjeru.

> Cijeli tekst...
 
Župne obavijesti 24.03.2013. Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
23. ožujka 2013.

CVJETNICA - Nedjelja Muke

• Danas je nedjelja Muke Gospodnje - Cvjetnica. Prije svete mise u 11:00h tradicionalni blagoslov grančica i svečana procesija. Pod svetom misom čitat ćemo po ulogama Isusovu muku. Danas se obilježava i Svjetski dan mladih, a u našoj biskupiji i Dan svjedoka vjere - dan sjećanja i molitve za misionare i misionarke koji su dali život za vjeru.

• Iduće nedjelje slavimo blagdan Uskrsa. Pozivamo sve župljane koji se nisu ispovjedili da to učine idućih dana prije svetih misa.

• Nastavljamo s pobožnosti 13 utoraka sv. Anti. U utorak je 2. utorak na čast sv. Anti. Molitva kod kipa sv. Ante u 17:00h, a nakon toga u crkvi slavimo svetu misu.

> Cijeli tekst...
 
Župne obavijesti 17.03.2013. Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
17. ožujka 2013.

• Danas je 5. korizmena nedjelja ili Gluha nedjelja. Svete mise u našoj crkvi redovito u 08:00h i 11:00h. Iduća nedjelja je nedjelja Muke Gospodnje-Cvjetnica. Na svetim misama u 08:00h i 11:00h čitat ćemo po ulogama Isusovu muku.

• U našoj crkvi pobožnost Put križa petkom u 17:00h i nedjeljom prije pučke svete mise u 10:30h.

• Bogu hvala za sve milosti koje je nam je udijelio tijekom korizmene akcije čitanja Svetog pisma u našoj župi. Sveto pismo je pročitano u 106 sati u kojem je sudjelovalo 182 naših župljanja. Hvala svima na sudjelovanju, a osobito mladima koji su na sebe preuzeli dežurstvo tijekom čitanja Biblije.

> Cijeli tekst...
 
Župne obavijesti 10.03.2013. Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
10. ožujka 2013.

Murillo - Povratak izgubljenog sina• Danas je 4. korizmena nedjelja - "Laetare" ili Sredoposna. Svete mise u našoj crkvi redovito u 08:00h i 11:00h. Iduća nedjelja je Mlada nedjelja - pod pučkom svetom misom imat ćemo klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu.

• U našoj crkvi pobožnost Put križa petkom u 17:00h i nedjeljom prije pučke svete mise u 10:30h.

• Bogu hvala na dobrom odazivu župljana na akciju danononoćnog čitanja Svetog pisma u našoj crkvi. Čitanje ćemo, ako Bog da, završiti sutra ujutro u ranim jutarnjim satima. Pozivamo sve koji su u mogućnosti da dođu u crkvu oko 05:00h ujutro kako bismo zajednički poslušali završetak čitanja Božje riječi. Nakon čitanja uslijedit će blagoslov Biblijom za sve prisutne, a zatim ćemo slaviti svetu misu zahvalnicu.

> Cijeli tekst...
 
« Početak«121122123124125126127128129»Kraj »

Stranica 121 od 129

Hvaljen Isus i Marija!

Poštovani posjetitelji,

dobro došli na službenu stranicu Župe Rođenja BDM Brestovsko.

Ovim putem našim župljanima i svim ljudima dobre volje želimo približiti život naše župne zajednice, prenositi poruku Evanđelja i posredovati kršćanske vrednote.

Mir i dobro!

Cjelodnevno klanjanje

Poveznice

Duhovna poezija

Katekizam Katoličke Crkve

Pregled članaka

Svetac mjeseca

Svetac mjeseca


Katolički kalendar

Katolički kalendar 2016.

Najčitanije

Najnoviji prilozi

Foto albumi

Klikni za foto albume

2012-2016 © Župa Rođenja Blažene Djevice Marije - Brestovsko