gototopgototop

Fra Damir Pavić: Nedjeljna razmišljanja

Obiteljska kateheza s Marijom

Duhovna obnova

Vojska Bezgrešne na Brestovskom

Kolumne

Kolumne: fra Ivo Pavić
Kolumne: Marija Trogrlić
Kolumne: dr. Boris Adašević
Kolumne: Saša Jarmanović

Molitve

Biciklistički klub "Sveti Franjo" Brestovsko

Sutra... ili ipak danas?! Ispis E-mail
Autor: Marija Puljić   
28. kolovoza 2014.

Kako je ljeto, između ostalog, vrijeme za slobodnu literaturu, pročitah u jednoj knjizi priču o nekom pariškom biskupu koji je izjavio da je za obraćenje Pariza potrebno naći 10 Ivana Vianneya. "Znao je da je to istina", navodi pisac, "ali se pobojao da je jedan od njih." Ostadoh u čuđenju. Biskup, a "pobojao se da je jedan od njih." Zamislih se. Nakon toga, još čudnije mi bi zašto se biskupu čudim. Znala sam uvijek da je za "spas" cijelog razreda potrebno jedno koje će se javiti odgovarati i spriječiti profu da otvara dnevnik. Znam da je u kući potrebno jedno marljivije stvorenje kako bi sve blistalo. Znam da je u timu potrebno jedno koje će više "povući" kako bi projekt bio uspješan. Iz raznih svjedočanstava, znam da je potrebno jedno otvoreno Božjem djelovanju kako bi za Njega oduševilo i ljude oko sebe. Ipak, nimalo drugačija od biskupa, često se uplašim da sam ja to "jedno".

> Cijeli tekst...
 
Naočale duginih boja Ispis E-mail
Autor: Adriana Drljepan   
19. lipnja 2014.

Nedavno mi je prijatelj poslao sliku koju je naslikao. Razmišljala sam o njoj danima pokušavajući ju dokučiti. Odmah sam vidjela mnogo toga, ali kada mi je rekao kako ju je nazvao, postala sam zbunjena. Nikako nisam mogla svoje viđenje slike uklopiti u njen naziv. Trebala vidjeti sliku onako kako ju on vidi kako bi mi bilo jasno zašto se tako zove. Pokušavala sam, ali bezuspješno. Sve dok nisam cijelu viziju slike potpuno preokrenula i umislila mnogo toga što slika uopće ne govori. Naravno, ispostavilo se da opet nisam ni blizu pravom viđenju slike.

Nikako nisam mogla vidjeti ono što on vidi. Naravno, jer nisam on. Nisam rođena u trenutku kada je on, na mjestu u kojem je on. Nisam proživjela sve trenutke koje je on. Nisam u društvu ljudi u kojem je on. Moglo bi se reći da nemamo iste poglede, da ne nosimo  naočale iste boje. Ništa novo, zar ne? To već odavno znamo, ali nikako da prevedemo u 'praksu'.

> Cijeli tekst...
 
Susret Ispis E-mail
Autor: Ana Drljepan   
28. studenog 2013.

Operacija je prošla, budim se iz anestezije. Tada nastupaju bolovi. Osjećam kako sam malena i slabašna. Gubim svijest, suze mi klize niz obraze, boli me sve jače. Zatvaram oči kako bih snom možda uspjela ublažiti bol. Tada mi misli preplavi nesto ljepše i slađe od sna – moj Spasitelj. Opet me došao spasiti, po tko zna koji put ublažiti mi bol.

Znate li kako je to učinio?! Na meni dobro poznati način. Uzeo me u naručje i ljuljao, uz to pjevušeći meni najdražu melodiju na svijetu, koju poznajemo samo On i ja.  "Čuvam te, čuvam, ne boj se. Malena moja i ovo ćeš izdržati, ja vjerujem u tebe. Čuvam te, čuvam, ne daj se. Ne boj se, ne daj se, ja sam uz tebe, malena moja, čuvam te", pjevušio je glasom satkanim od najljepših melodija, predivnim glasom, dok sam ja tonula u san. Te noći plašila sam se da ću teško zaspati, a snivala sam najdivnije ikada.

> Cijeli tekst...
 
Miljenica Isusova srca Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
03. studenog 2013.

† Ivana Tomić
(1998 – 2013)

"Pred licem anđela pjevam tebi, Gospodine" (Ps 138,1)

Odlazak voljenih osoba uvijek je bolan. U kovitlac podiže osjećaje. Vraća divne uspomene i čini da lik osobe treperi u našim mislima i mami suzu na oči. Kao da tek nakon odlaska voljene osobe shvaćamo kakav Božji dar bio je poznavati tu osobu. Jer, biser se doima još vrednijim i ljepšim tek kada ga izgubimo. Nažalost.

Smrt dragih osoba donosi i pitanje o (ne)ispunjenosti vlastitog života. Nepomično, nijemo tijelo kao da glasno viče i jeka tih nijemih riječi dopire u čovjekovu nutrinu. Jače i djelotvornije od bilo kojeg uzvišenog govora. Tako nam je progovorila i Ivana svojim prijelazom u vječnost. Njezina smrt glasno i proročki postavila je pitanje: Jesi li spreman poput mene poći prijeko? Želiš li posve odgovoriti na Isusov poziv ljubavi?

> Cijeli tekst...
 
Stranac na rođendanu Ispis E-mail
Autor: Adriana Drljepan   
29. listopada 2013.

Prvi…Drugi...Treći…Četvrti...Peti...Šesti…
Ne mogu točno reći kojeg se rođendana prvog sjećam. Dok nisam pošla u školu, svi su bili isti. Došla bi mi kuma krštena, s nekim divnim poklonom, sve tetke kojih baš i nije malo, te strine i njihova djeca. Na slikama sam uvijek bila obučena u neku haljinicu s mnoštvom mašnica, s tortom na kojoj su se samo mjenjale brojke. Na nekima sam čak i uplakana. Mama mi je pričala da sam bila stidljiva i da se nisam baš radovala tolikom broju ljudi, te da sam plakala što sam tu morala i ja biti, kao netko zbog koga je to sve pripremljeno.

> Cijeli tekst...
 
« Početak«12»Kraj »

Stranica 1 od 2

Hvaljen Isus i Marija!

Poštovani posjetitelji,

dobro došli na službenu stranicu Župe Rođenja BDM Brestovsko.

Ovim putem našim župljanima i svim ljudima dobre volje želimo približiti život naše župne zajednice, prenositi poruku Evanđelja i posredovati kršćanske vrednote.

Mir i dobro!

Cjelodnevno klanjanje

Poveznice

Duhovna poezija

Katekizam Katoličke Crkve

Pregled članaka

Svetac mjeseca

Svetac mjeseca


Katolički kalendar

Katolički kalendar 2016.

Najčitanije

Najnoviji prilozi

Foto albumi

Klikni za foto albume

2012-2016 © Župa Rođenja Blažene Djevice Marije - Brestovsko