gototopgototop

Fra Damir Pavić: Nedjeljna razmišljanja

Obiteljska kateheza s Marijom

Duhovna obnova

Vojska Bezgrešne na Brestovskom

Kolumne

Kolumne: fra Ivo Pavić
Kolumne: Marija Trogrlić
Kolumne: dr. Boris Adašević
Kolumne: Saša Jarmanović

Molitve

Biciklistički klub "Sveti Franjo" Brestovsko

Završena biciklijada "Marija Zvijezda" Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
04. svibnja 2015.

S Božjom pomoću uspješno je Međunarodna biciklijada u čast sv. Ivanu Pavlu II. te prigodom dolaska pape Franje u Sarajevo. Na ovoj biciklijadi u kojoj su sudjelovali brojni biciklisti iz svih gradova Hrvatske i Bosne i Hercegovine koje je posjetio sv. Ivan Pavao II. aktivno je sudjelovao i Biciklistički klub "Sv. Franjo" iz Brestovsko.

Početak vožnje bio je u četvrtak, 30. travnja, kada su ispred sarajevske katedrale krenula 4 biciklista iz našega kluba. Vožnju smo započeli molitvom i fotografiranjem, a onda smo započeli prvu dionicu. Vožnja je protekla mirno i uz mnogo radosti. Prošli smo kroz grad i preko vrela Bosna nastavili dalje prema Blažuju te preko Kobilje glave sve do Kiseljaka i Brestovskog.

> Cijeli tekst...
 
BK "Sv. Franjo" Brestovsko na biciklijadi "Marija Zvijezda" Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
28. travnja 2015.

Uz 10. obljetnicu preminuća sv. Ivana Pavla II. i uoči dolaska pape Franje u Sarajevo, Misijska Europska Inicijativa "Kristov stol" iz Zagreba organizira 2. Međunarodnu biciklijadu Ivana Pavla II. "MARIJA ZVIJEZDA".

Nakana ove manifestacije je povezati svih 7 gradova i marijanskih svetišta koja je posjetio sv. Ivan Pavao II. prigodom svojih pastoralnih pohoda Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Biciklisti iz Osijeka/Aljmaša, Zagreba/Marije Bistrice, Rijeke/Trsata, Šibenika, Splita/Solina, Dubrovnika i Sarajeva će krenuti prema Banja Luci - središnjem mjestu okupljanja.

Biciklisti će vožnju okončati u Banja Luci 3. svibnja. Najprije je predviđen posjet franjevačkom samostanu Petrićevac, gdje će ih zajedno s braćom franjevcima dočekati banjalučki biskup Franjo Komarica.

> Cijeli tekst...
 
Završetak Biciklijade "Marija Zvijezda" Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
05. svibnja 2014.

Drugi dan Međunarodne biciklijade sv. Ivana Pavla II., biciklisti kluba "Sv. Franje" vozili su dionicu od Brestovskog do Podmilačja. Bogu hvala poslužilo nas je dobro vrijeme i sretno smo stigli na odredište.

Već nakon Donjeg Vakufa susreli smo se s biciklistima koji su dolazili iz Metkovića te smo skupa nastavili vožnju i usput svratili do vodopada u Jajcu, gdje smo napravili zajedničku fotografiju.

> Cijeli tekst...
 
BK Sveti Franjo na biciklijadi "Marija Zvijezda" Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
01. svibnja 2014.

U organizaciji Misijske europske inicijative "Kristov Stol" iz Zagreba, povodom proglašenja svetim Ivana Pavla II., organizirana je "Marija Zvijezda" – 1. Međunarodna biciklijada sv. Ivana Pavla II. Biciklijada se održava od 30. travnja do 03. svibnja.

Cilj organizatora je krenuti iz svih gradova u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini koje je posjetio sv. Ivan Pavao II. prema gradu Banja Luci, gdje će se održati središnja proslava uz gostoprimstvo Banjalučke biskupije. Tako su iz Hrvatske krenuli biciklisti iz šest smjerova, odnosno iz Osijeka, Zagreba, Rijeke, Zadra, Splita i Dubrovnika, a danas, 01. svibnja, ispred kipa sv. Ivana Pavla II., postavljenog ispred sarajevske katedrale, krenuli su i biciklisti predstavnici iz našega glavnoga grada.

> Cijeli tekst...
 
Blagoslov vozača i vozila – Bakići (Olovo) Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
07. rujna 2013.

Blagoslov vozača i vozila – Bakići (Olovo) - 7. rujna 2013. U organizaciji Biciklističkog kluba „Sveti Franjo“ s Brestovskog upriličena je vožnja biciklima u mjesto Bakiće kod Olova, gdje se već godinama održava tradicionalni blagoslov vozača, automobila i ostalih prijevoznih sredstava na ruševinama stare crkve.

Vožnja s Brestovskog započela je jutros u 04:00h nakon što smo zajednički pozdravili Gospu. Sudjelovalo je 14 biciklista različitih dobnih skupina, a za osiguranje i logistiku brinula su se dva vozila.

> Cijeli tekst...
 
« Početak«123»Kraj »

Stranica 1 od 3

Hvaljen Isus i Marija!

Poštovani posjetitelji,

dobro došli na službenu stranicu Župe Rođenja BDM Brestovsko.

Ovim putem našim župljanima i svim ljudima dobre volje želimo približiti život naše župne zajednice, prenositi poruku Evanđelja i posredovati kršćanske vrednote.

Mir i dobro!

Cjelodnevno klanjanje

Samostan Svete Klare

Klarise na Brestovskom

Poveznice

Duhovna poezija

Katekizam Katoličke Crkve

Pregled članaka

Svetac mjeseca

Svetac mjeseca


Katolički kalendar

Katolički kalendar 2016.

Najčitanije

Najnoviji prilozi

Foto albumi

Klikni za foto albume

2012-2016 © Župa Rođenja Blažene Djevice Marije - Brestovsko