gototopgototop

Fra Damir Pavić: Nedjeljna razmišljanja

Obiteljska kateheza s Marijom

Duhovna obnova

Vojska Bezgrešne na Brestovskom

Kolumne

Kolumne: fra Ivo Pavić
Kolumne: Marija Trogrlić
Kolumne: dr. Boris Adašević
Kolumne: Saša Jarmanović

Molitve

Biciklistički klub "Sveti Franjo" Brestovsko

BK "Sv. Franjo" u Kraljevoj Sutjesci Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
28. listopada 2012.

Članovi Biciklističkog kluba "Sv. Franjo" u Kraljevoj Sutjesci Unatoč zimskom vremenu, koje je nastupilo u nedjelju ujutro, 7 hrabrih članova Biciklističkog kluba "Sv. Franjo" Brestovsko, predvođeni seniorima Šimom i Matom, odlučili su biciklima krenuti do Kraljeve Sutjeske i sudjelovati na misnom slavlju u crkvi sv. Ivana Krstitelja u Kraljevoj Sutjesci.

> Cijeli tekst...
 
BK "Sveti Franjo" na Bobovcu Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
24. listopada 2012.

Dana 20. listopada, na kraljevskom gradu Bobovcu, održan je 11. molitveni dan za Domovinu kojega organizira Vrhbosanska nadbiskupija i 9. hodočašće pripadnika Ministarstva obrane, Oružanih i redarstvenih snaga BiH. Ujedno je otvorena i Godina vjere na razini Vojnog ordinarijata Bosne i Hercegovine.

Vojnici, redarstvenici i ostali hodačasnici okupili su kraj rijeke Bukovice podno grada Bobovca, a onda u molitvi krenuli prema Bobovcu.

Zajedno s ostalim vjernicima na ovom hodočašću na Bobovac sudjelovala su i četvorica članova Biciklističkog kluba sv. Franjo s Brestovskog: Šimo Vujica, Mato Lukašević, Oliver Dilber i Marijan Antičević.

> Cijeli tekst...
 
Biciklistički klub Sv. Franjo u Varešu Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
02. listopada 2012.

Povodom sv. Mihovila, zaštitnika župe Vareš, Biciklistički klub "Sveti Franjo" s Brestovskog organizirao je bicikločašće u Vareš.

Zajedničko okupljanje bilo je u 06:00 sati ispred župne crkve na Brestovskom. Nakon molitve Anđeo Gospodnji i zajedničkog fotografiranja u cik zore krenuli smo na putovanje. 14 biciklista članova našega Kluba. Prije putovanja stigla je i logistika: Duje Vujica koji nas je toga dana pratio s kombijem. Bog mu dao zdravlje!

> Cijeli tekst...
 
"Bicikločašće" sv. Mihovilu u Vareš Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
18. rujna 2012.

Biciklistički klub "Sveti Franjo" s Brestovskog 29. rujna 2012. organizira vožnju biciklom u Vareš uz proslavu sv. Mihovila arkanđela. Budući da ovaj klub djeluje u sklopu aktivnosti naše župe njegovi ciljevi se razlikuju od ostalih biciklističkih klubova. Na prvom mjestu je molitva i druženje u franjevačkom duhu. Vožnja biciklom je samo način kako se diviti ljepoti stvorenoga i zahvaljivati Gospodinu na svim dobročinstvima koja nam daje.

Vozeći u različita u hodočasnička mjesta i svetišta, kao ovoga puta u Vareš, nije nam želja da to bude samo puko "landranje" cestom, nego istinsko hodočašće prožeto molitvom.

> Cijeli tekst...
 
Prva vožnja novonastalog Kluba Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
23. kolovoza 2012.

U nedjelju, 19. kolovoza 2012., u organizaciji novoosnovanog Biciklističkog kluba Sv. Franjo s Brestovskog organizirana je prva zajednička vožnja – bicikločašće na izvor sv. Jakova u Deževicama, udaljenog oko 35 km od Brestovskog.

Desetak mladih zajedno sa župnikom okupilo se ispred župne crkve u 13:00h i nakon biciklističke molitve krenuli smo prema Deževicama. Put je protekao bez poteškoća. Odredište je bila svetište sv. Jakova u Deževicama.

> Cijeli tekst...
 
« Početak«123»Kraj »

Stranica 3 od 3

Hvaljen Isus i Marija!

Poštovani posjetitelji,

dobro došli na službenu stranicu Župe Rođenja BDM Brestovsko.

Ovim putem našim župljanima i svim ljudima dobre volje želimo približiti život naše župne zajednice, prenositi poruku Evanđelja i posredovati kršćanske vrednote.

Mir i dobro!

Cjelodnevno klanjanje

Samostan Svete Klare

Klarise na Brestovskom

Poveznice

Duhovna poezija

Katekizam Katoličke Crkve

Pregled članaka

Svetac mjeseca

Svetac mjeseca


Katolički kalendar

Katolički kalendar 2016.

Najčitanije

Najnoviji prilozi

Foto albumi

Klikni za foto albume

2012-2016 © Župa Rođenja Blažene Djevice Marije - Brestovsko