gototopgototop

Fra Damir Pavić: Nedjeljna razmišljanja

Obiteljska kateheza s Marijom

Duhovna obnova

Vojska Bezgrešne na Brestovskom

Kolumne

Kolumne: fra Ivo Pavić
Kolumne: Marija Trogrlić
Kolumne: dr. Boris Adašević
Kolumne: Saša Jarmanović

Molitve

Biciklistički klub "Sveti Franjo" Brestovsko

Bicikločašće sv. Ivi Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
15. lipnja 2013.

Brestovsko – Podmilačje
23.06.2013. u 04:00h

Povodom proslave sv. Ivana Krsitelja, Biciklistički klub "Sveti Franjo" Brestovsko 23. lipnja organizira bicikločašće u Podmilačje. Zbog velike udaljenosti u vožnji mogu sudjelovati samo punoljetni članovi Kluba. Maloljetnici mogu nam se pridružiti jedino u prisustvu osoba – roditelji ili od roditelja ovlaštene osobe – koje preuzimaju odgovornost za njih. Povratak iz Podmilačja autobusom istoga dana navečer nakon večernjeg molitvenog programa u svetištu. Cijena prijevoza do Brestovskog 10 KM.

> Cijeli tekst...
 
Bicikločašće sv. Anti Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
12. lipnja 2013.

Povodom blagdana sv. Ante, koji se na poseban način obilježava u susjednoj župi, Biciklistički klub "Sv. Franjo" Brestovsko je na uočnicu sv. Ante uprililičio prigodno bicikločašće u Busovaču.

Polazak je bio u 15:30h ispred župne crkve na Brestovskom. Članovima našega Kluba pridružila se i nekolicina biciklista iz Kreševa i Kiseljaka. Nakon molitve i fotografiranja, uz kratke odmore, na vrijeme smo stigli u Busovaču kako bismo imali dovoljno vremena za osobnu pobožnost prije početka misnog slavlja.

> Cijeli tekst...
 
"Sv. Franjo" u Fojnici Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
19. svibnja 2013.

Biciklistički klub "Sv. Franjo" s Brestovskog, povodom blagdana Duhova, organizirao je bicikločašće u susjednu župu Fojnica, gdje se na poseban način proslavlja ovaj blagdan.

Dana 19. svibnja u 08:30h, ispred crkve Rođenja Blažene Djevice Marije na Brestovskom, okupilo se ravno 19 biciklista! Nakon zajedničke molitve i fotografiranja s mladima iz Sarajeva koji su sudjelovali na Duhovskom bdijenju u našoj župi, krenuli smo prema Fojnici.

> Cijeli tekst...
 
Sv. Franjo u posjeti sv. Jakovu Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
14. svibnja 2013.

U nedjelju, 12. svibnja, u organizaciji Biciklističkog kluba "Sv. Franjo" s Brestovskog upriličena je vožnja biciklima do svetišta sv. Jakova Markijskog u Deževicama, gdje se svake Mlade nedjelje na misno slavlje okuplja mnoštvo vjernika iz ovih krajeva.

Unatoč nepovoljnim vremenskim uvjetima jedna skupina naših biciklista raznih uzrasta odlučila se poći u Deževice pomoliti se Bogu i zajednički se družiti tijekom dana. U tome su uistinu uživali. Dio atmosfere toga dana možete doživjeti u fotografijama koje donosimo u nastavku…

> Cijeli tekst...
 
Brestovsko Gospi u Olovo… Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
02. svibnja 2013.

Već godinama se 1. svibnja tradicionalno hodočasti Gospi u Olovo. Vjernici brojnih župa iz Bosne i Hercegovine dolaze u ovo najstarije Gospino svetište na ovim prostorima i utječu se zagovoru Majke Marije.
Tako su i ove godine mnogi župljani Brestovskog krenuli put Olova koristeći se različitim prijevoznim sredstvima. Veća skupina naših župljana, zajedno s fra Gabrijelom, krenula je autobusom prema Olovu, a jedna manja skupina Biciklističkog kluba Sv. Franjo Brestovsko krenula je rano ujutro biciklima prema Olovu.

> Cijeli tekst...
 
« Početak«123»Kraj »

Stranica 2 od 3

Hvaljen Isus i Marija!

Poštovani posjetitelji,

dobro došli na službenu stranicu Župe Rođenja BDM Brestovsko.

Ovim putem našim župljanima i svim ljudima dobre volje želimo približiti život naše župne zajednice, prenositi poruku Evanđelja i posredovati kršćanske vrednote.

Mir i dobro!

Cjelodnevno klanjanje

Samostan Svete Klare

Klarise na Brestovskom

Poveznice

Duhovna poezija

Katekizam Katoličke Crkve

Pregled članaka

Svetac mjeseca

Svetac mjeseca


Katolički kalendar

Katolički kalendar 2016.

Najčitanije

Najnoviji prilozi

Foto albumi

Klikni za foto albume

2012-2016 © Župa Rođenja Blažene Djevice Marije - Brestovsko