gototopgototop

Fra Damir Pavić: Nedjeljna razmišljanja

Obiteljska kateheza s Marijom

Duhovna obnova

Vojska Bezgrešne na Brestovskom

Kolumne

Kolumne: fra Ivo Pavić
Kolumne: Marija Trogrlić
Kolumne: dr. Boris Adašević
Kolumne: Saša Jarmanović

Molitve

Biciklistički klub "Sveti Franjo" Brestovsko

"Dodir Ljubavi" u svetištu sv. Nikole Tavelića Ispis E-mail
Autor: Klaudija Vujica   
15. svibnja 2015.

U srijedu, 13. svibnja, u svetištu sv. Nikole Tavelića na Kovačićima u Sarajevu, održana je Duhovna obnova uz temu "Uzašao je!". Cijelu duhovnu obnovu svojim sviranjem i pjevanjem uljepšali su članovi našeg benda, a sam program je vodio naš župnik fra Damir Pavić.

Susret je započeo u 15 sati. Na samom početku susreta okupljene vjernike je pozdravio fra Joso Oršolić, ravnatelj Kruha sv. Ante, koji je pozvao da na poseban način molimo za uspješan i sretan pohod pape Franje našoj domovini Bosni i Hercegovini. Potom je fra Damir imao razmatranje na temu ove duhovne obnove. Kao priprava za sveto misno slavlje bila su razmatranja slavnih otajstava krunice nakon čega smo slavili svetu misu i imali klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu.

> Cijeli tekst...
 
Hodočašće krizmanika u Međugorje Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
20. travnja 2015.

Za krizmanike naše župe 19. travnja 2015. godine organizirano je hodočašće u Međugorje. U pratnji župnika fra Damira Pavića i nekoliko framaša, njih 45 je krenulo u Međugorje već u mračnim jutarnjim satima.

Kako ovogodišnje krizmanike uskoro očekuje podjela sakramenta Svete potvrde, nakana hodočašća je bila zajednička duhovna obnova i priprava po Marijinom zagovoru.
Po samom dolasku odmah smo se uputili na brdo Križevac. Pri pomalo teškom i napornom puto do vrha išli smo razmatrajući postaje Križnog puta i moleći krunicu. Nakon slobodnog vremena za ručak otišli smo na Podbrdo, mjesto Gospina ukazanja. Razmatrajući radosna otajstva krunice došli smo do Gospina kipa gdje je svatko imao priliku za osobnu molitvu u tišini.

> Cijeli tekst...
 
Duhovna obnova Frame Brestovsko Ispis E-mail
Autor: Klaudija Vujica   
02. ožujka 2015.

Framaši iz Brestovskog su 28. veljače i 1. ožujka boravili u Planinarskom domu Pogorelica gdje su imali korizmenu duhovnu obnovu koju je vodio duhovni asistent, fra Damir Pavić. Obnova je održana pod geslom: "Jer Ti si predivan Bog!"

U subotu smo se autobusom uputili prema Dusini, selu ispod Pogorelice, odakle smo pješice hodali dva sata do planinarskog doma. Po dolasku u dom najprije smo se, pomalo umorni od pješačenja po snijegu i gustoj magli, okrijepili toplim čajem nakon čega smo se smjestili u sobe. Program je započeo molitvom i razmatranjem žalosnih otajstava krunice prije večere. Poslije večere fra Damir nam je govorio o korizmi, odricanju, žrtvi i molitvi koju sa sobom nosi, nakon čega smo svi zajedno, poput prave obitelji, razgovarali o našoj Frami, njezinim usponima i padovima i o tome kako je ona utjecala na nas i naše živote. Prije odlaska na spavanje vrijeme smo proveli u međusobnom druženju, igri i pjesmi.

> Cijeli tekst...
 
Mjesna škola animatora Frame Brestovsko Ispis E-mail
Autor: Klaudija Vujica   
22. veljače 2015.

U našoj župi je 21. i 22. veljače 2015. godine održana Mjesna škola animatora Frame Brestovsko, pod geslom "I bit ćete svjedoci sve do na kraj svijeta".

Cilj ove škole prije svega je bio osposobiti framaše za vođenje tjednih susreta Frame te im ponuditi osnovna znanja o animiranju (lat. animare – dati dušu, oduševiti nekoga za nešto). Na Školi je sudjelovalo trinaest naših mlađih framaša, a voditeljice su bile četiri starije framašice koje imaju dosta iskustva u animiranju.

Susret framaša je započeo u subotu u 09:00h prvim predavanjem na temu "Animator – tko, što, kako?", a vodila ga je Petra Anđelić. Ostatak dana framaši su imali priliku čuti još tri predavanja. Kako izgleda jedan framaški susret obradila je Klaudija Vujica, vježbe komunikacije vodila je Ana – Marija Knežević, a o odabiru teme i literature govorila je Marija Trogrlić. Pored radnog dijela nije nedostajalo ni pjesme i igara.

> Cijeli tekst...
 
Godišnja skupština Frame Bosne Srebrene Ispis E-mail
Autor: Klaudija Vujica   
27. siječnja 2015.

Redovita Godišnja skupština Franjevačke mladeži – Frame Bosne Srebrene održana je 23. i 24. siječnja 2015. godine u Konviktu Franjevačke klasične gimnazije u Visokom. Skupštinu je predvodilo Područno vijeće Frame Bosne Srebrene na čelu s područnim duhovnim asistentom fra Danijelom Rajićem. Oko 25  mjesnih bratstava koja su nazočila skupštini predstavljali su njihovi predsjednici i potpredsjednici. Framu Brestovsko predstavljala je predsjednica Klaudija Vujica i potpredsjenik Željko Puljić.

Skupštinu smo započeli na najbolji mogući način, svetom misom u 18h. Nakon uvodnih pozdrava fra Danijela Rajića i Marije Trogrlić, područne predsjednice, krenuli smo s predstavljanjem godišnjih izvještaja mjesnih bratstava Frame za 2014. godinu. Na taj način se analizira rad svakog mjesnog bratstva, a ostali framašu čuju prijedloge za neke nove projekte ili rješavanje određenih problema.

> Cijeli tekst...
 
« Početak«12345678910»Kraj »

Stranica 3 od 12

Hvaljen Isus i Marija!

Poštovani posjetitelji,

dobro došli na službenu stranicu Župe Rođenja BDM Brestovsko.

Ovim putem našim župljanima i svim ljudima dobre volje želimo približiti život naše župne zajednice, prenositi poruku Evanđelja i posredovati kršćanske vrednote.

Mir i dobro!

Cjelodnevno klanjanje

Poveznice

Duhovna poezija

Katekizam Katoličke Crkve

Pregled članaka

Svetac mjeseca

Svetac mjeseca


Katolički kalendar

Katolički kalendar 2016.

Najčitanije

Najnoviji prilozi

Foto albumi

Klikni za foto albume

2012-2016 © Župa Rođenja Blažene Djevice Marije - Brestovsko