gototopgototop

Fra Damir Pavić: Nedjeljna razmišljanja

Obiteljska kateheza s Marijom

Duhovna obnova

Vojska Bezgrešne na Brestovskom

Kolumne

Kolumne: fra Ivo Pavić
Kolumne: Marija Trogrlić
Kolumne: dr. Boris Adašević
Kolumne: Saša Jarmanović

Molitve

Biciklistički klub "Sveti Franjo" Brestovsko

Izborna skupština Frame Brestovsko Ispis E-mail
Autor: Luka Trogrlić   
13. prosinca 2014.

U petak, 12. prosinca 2014. godine, održana je redovna izborna skupština Frame Brestovsko. Na početku susreta framaši su zazvali Duha Svetoga kako bi među sobom prepoznali osobe koje će savjesno i odgovorno voditi bratstvo u narednoj godini. Na izborima je sudjelovao 21 framaš s pravom glasa. Izborima su prisustvovali fra Damir Pavić, duhovni asistent Frame Brestovsko i Ana-Marija Knežević, područna voditeljica formacije Frame Bosne Srebrene koja je vodila ove izbore.

> Cijeli tekst...
 
Frama Brestovsko na Duhovnoj obnovi Frame BiH Ispis E-mail
Autor: Luka Trogrlić   
10. prosinca 2014.

Pod geslom "Besplatno primiste, besplatno dajte!" u Međugorju je od 5. do 7. prosinca 2014. godine održana prva Duhovna obnova za Framu BiH. Obnovi je prisustvovalo nešto manje od stotinjak framaša iz cijele BiH, među kojima su bila i tri framaša iz Brestovskog: Marija Vujica, Klara Vujica i Luka Trogrlić. Voditelj obnove bio je fra Slaven Brekalo, područni duhovni asistent Frame iz Hercegovine. Uz njega,obnovi je prisustvovala i Ivana Baban, nacionalna predsjednica Frame BiH.

> Cijeli tekst...
 
Frama Brestovsko prati Gospin kip Ispis E-mail
Autor: Klaudija Vujica   
06. prosinca 2014.

Kip Blažene Djevice Marije putuje kroz našu župu. U svakoj obitelji u koju dođe donosi radost, mir, molitvu, zajedništvo. Divno je slušati ljude koji svjedoče kako se cijela obitelj okupila i zajedno molila pred Gospinim kipom.

Tako se i mi, framaši, okupljamo jedni kod drugih kada putujući kip stigne u jednu od naših obitelji. Najprije vrijeme provedemo u zajedničkoj molitvi, zahvali i pjesmi našoj Majci Mariji. Svoje bratsko druženje nastavimo u drugoj prostoriji. Na ovaj način se još više međusobno upoznajemo i gradimo naše zajedništvo, temelj svakog bratstva. Ovakvi susreti nas duhovnu ispunjaju i obogaćuju, pune srce mirom i radošću koju jedino Bog može dati.

> Cijeli tekst...
 
Primanja i obećanja Frame Brestovsko Ispis E-mail
Autor: Klaudija Vujica   
23. studenog 2014.

Već tradicionalno svetkovina Krista Kralja je dan kada framaši župe Brestovsko, pred braćom framašima i cijelom župnom zajednicom, kažu svoje "EVO ME!". Tako je ove godine, 23. studenog, u našoj župi održan svečani Obred primanja i davanja obećanja Frame Brestovsko, pod geslom: "Ti si Božje djelo". Petnaest framaša je primljeno u bratstvo Franjevačke mladeži, a 27 dalo obećanje življenja Evanđelja po uzoru na sv. Franju.

Primanje u bratstvo i davanje obećanja je zasigurno najljepši događaj u životu svakog framaša. Za ovaj Obred smo se pripremili kroz Duhovnu obnovu u subotu navečer. Misno slavlje u 11h predvodio je fra Danijel Rajić, područni duhovni asistent Frame Bosne Srebrene. Framaši su u procesiji ušli u crkvu držeći se za ruke tvoreći lanac, simbol našeg zajedništva.

> Cijeli tekst...
 
Frama Brestovsko nastupila na Framafestu Ispis E-mail
Autor: Klaudija Vujica   
19. listopada 2014.

Pod geslom "Pjevajmo Kraljici anđela", 18. listopada 2014. godine, u Sarajevu je održan XVII. Festival Franjevačke mladeži – Framafest, u organizaciji Nacionalnog vijeća Frame Bosne i Hercegovine. Okupio je više od 1000 framaša iz cijele BiH, kao i framaše iz područja grada Zagreba i Okučana.

Susret je počeo na najbolji mogući način, svečanim misnim slavljem u crkvi svetog Ante na Bistriku u 12 sati, kojeg je predvodio uzoriti kardinal Vinko Puljić, u koncelebraciji nacionalnog duhovnog asistenata Frame BiH, fra Danijela Rajića, područnog duhovnog asistenta Frame Hercegovina, fra Slavena Brekala, provincijala Franjevačke provincije Bosne Srebrene, fra Lovre Gavrana te ostalih duhovnih asistenata.

> Cijeli tekst...
 
« Početak«12345678910»Kraj »

Stranica 4 od 12

Hvaljen Isus i Marija!

Poštovani posjetitelji,

dobro došli na službenu stranicu Župe Rođenja BDM Brestovsko.

Ovim putem našim župljanima i svim ljudima dobre volje želimo približiti život naše župne zajednice, prenositi poruku Evanđelja i posredovati kršćanske vrednote.

Mir i dobro!

Cjelodnevno klanjanje

Poveznice

Duhovna poezija

Katekizam Katoličke Crkve

Pregled članaka

Svetac mjeseca

Svetac mjeseca


Katolički kalendar

Katolički kalendar 2016.

Najčitanije

Najnoviji prilozi

Foto albumi

Klikni za foto albume

2012-2016 © Župa Rođenja Blažene Djevice Marije - Brestovsko