gototopgototop

Fra Damir Pavić: Nedjeljna razmišljanja

Obiteljska kateheza s Marijom

Duhovna obnova

Vojska Bezgrešne na Brestovskom

Kolumne

Kolumne: fra Ivo Pavić
Kolumne: Marija Trogrlić
Kolumne: dr. Boris Adašević
Kolumne: Saša Jarmanović

Molitve

Biciklistički klub "Sveti Franjo" Brestovsko

Frama Brestovsko u akciji 72 sata bez kompromisa Ispis E-mail
Autor: Marija Vujica   
29. rujna 2014.

Tijekom treće volonterske akcije mladih pod nazivom "72h bez kompromisa", 10 framaša iz župe Brestovsko volontiralo je u Tuzli u dvije poslovnice trgovačkih lanaca Konzum i Bingo. Prikupljali smo hranu za stradale u poplavama i klizištima te za socijalno ugrožene obitelji. Građani su pomagali kako kupnjom osnovnih životnih namirnica tako i svojim novčanim prilozima koje smo preuzimali na izlazu iz objekata.

> Cijeli tekst...
 
Sportski susret Frame u Kreševu Ispis E-mail
Autor: Petra Anđelić   
21. rujna 2014.

20. rujna, u Kreševu, pod geslom "Sportom protiv ovisnosti", održan je X. Sportski susret Frame Bosne Srebrene. Susret je okupio oko 800 framaša. Našu župu je predstavljalo njih tridesetak, jedni igrom, drugi navijanjem.

Susret je započeo svetom misom koju je predvodio fra Damir Pavić, a po završetku framaši i svi prisutni su poslušali dirljivo svjedočanstvo Ivana, bivšeg ovisnika, koji je govorio o svom teškom životu i pronalasku Boga.

> Cijeli tekst...
 
Mladi s Brestovskog na Susretu mladih Ispis E-mail
Autor: Klaudija Vujica   
06. kolovoza 2014.

Jubilarni, 25. Međunarodni molitveni susret mladih Mladifest - Međugorje 2014., održao se pod geslom ''Evo ti majke'' od 31. srpnja do 6. kolovoza. Kroz tih sedam dana u Međugorju je na Mladifestu bilo oko 30 000 ljudi iz 80 država svijeta. Među njima je bilo i sedam naših framaša koji su skupa s našim ujacima: bogoslovom fra Stjepanom i duhovnim asistentom fra Damirom, u programu sudjelovali dva dana, 4. i 5. srpnja.

Jutarnji program u ponedjeljak započeo je molitvom u 09:00h. Potom je uslijedila kateheza koju je vodio fra Ante Vučković nakon čega smo imali priliku čuti razna svjedočanstva. Tako smo imali priliku slušati vidjelicu Mirjanu koja nam je poručila kako s Gospom prema Isusu trebamo hoditi korak po korak, moliti za naše pastire – svećenike, živjeti Gospine poruke. Mladi bračni par nam je svjedočio o čistoći koju su živjeli prije braka. Točno u podne smo svi skupa molili Anđeo Gospodnji te potom imali pauzu koja je trajala do 16:00h.

> Cijeli tekst...
 
Hodočašće Frame Brestovsko u Busovaču Ispis E-mail
Autor: Petra Anđelić   
14. lipnja 2014.

Na svetkovinu sv. Ante, 13. lipnja, naši framaši, njih sedamnaest, su hodočastili u Busovaču. Nakon okupljanja u 4 sata hodočašće je polako počelo. Iako je pred njima bilo dosta pješačenja, framaši su bili radosni i nasmiješeni, jer zajedno, kao braća putuju.

Put je bio prožet molitvom, pjesmom, razgovorom, srećom i pomalo umorom. No, prošao je brzo, da su neki framaši bili iznenađeni kako su brzo stigli. U 8:30 ugledan je žuti znak s natpisom: "Busovača". Nakon kratkog odmora, svi zajedno su se uputili na ispovijed, potom na svetu misu.

> Cijeli tekst...
 
Dan ekologije Frame Bosne Srebrene Ispis E-mail
Autor: Klaudija Vujica   
09. lipnja 2014.

Potaknuti primjerom svoga zaštitnika, svetog Franje Asiškog, kojeg je sveti Ivan Pavao II. proglasio zaštitnikom ekologije, članovi Franjevačke mladeži Bosne Srebrene su pod geslom: "Budi prijatelj prirode!" obilježili svoj Dan ekologije u Fojnici, 7. lipnja 2014. godine. Među mnogobrojnim framašima nazočni su bili i predstavnici Frame Brestovsko.

Organizator ovogodišnjeg Dana ekologije je područna središnjica Frame Bosne Srebrene i samostan Svetog Duha u Fojnici. Područno vijeće Frame Bosne Srebrene je odlučilo da ovaj Dan ekologije bude humanitarnog karaktera. Novac koji je bio namijenjen kupovini majica će donirati za nastradale u poplavama.

> Cijeli tekst...
 
« Početak«12345678910»Kraj »

Stranica 5 od 12

Hvaljen Isus i Marija!

Poštovani posjetitelji,

dobro došli na službenu stranicu Župe Rođenja BDM Brestovsko.

Ovim putem našim župljanima i svim ljudima dobre volje želimo približiti život naše župne zajednice, prenositi poruku Evanđelja i posredovati kršćanske vrednote.

Mir i dobro!

Cjelodnevno klanjanje

Poveznice

Duhovna poezija

Katekizam Katoličke Crkve

Pregled članaka

Svetac mjeseca

Svetac mjeseca


Katolički kalendar

Katolički kalendar 2016.

Najčitanije

Najnoviji prilozi

Foto albumi

Klikni za foto albume

2012-2016 © Župa Rođenja Blažene Djevice Marije - Brestovsko