gototopgototop

Fra Damir Pavić: Nedjeljna razmišljanja

Obiteljska kateheza s Marijom

Duhovna obnova

Vojska Bezgrešne na Brestovskom

Kolumne

Kolumne: fra Ivo Pavić
Kolumne: Marija Trogrlić
Kolumne: dr. Boris Adašević
Kolumne: Saša Jarmanović

Molitve

Biciklistički klub "Sveti Franjo" Brestovsko

Frama Brestovsko na III. nacionalnom seminaru za voditelje formacije i odgovorne u bratstvima Ispis E-mail
Autor: Klaudija Vujica   
10. ožujka 2014.

Pod geslom: "Onaj tko ljubi Krista pun je radosti" u Međugorju je od 7. do 9. ožujka odražan treći po redu Nacionalni seminar za voditelje formacije i odgovorne u bratsvima Frame. Seminaru je nazočilo preko stotinjak framaša iz cijele BiH. Među njima su bili i Framaši s Brestovskog: Stipo Barišić, Klaudija Vujica, Ana-Marija Knežević, Adriana Drljepan i Marija Trogrlić. Seminaru je prisustovala i Marta Radoš, nacionalna voditeljica formacije Frame u Hrvatskoj.

Cijeli program je organiziralo Nacionalno vijeće Frame BiH u suradnji s područnim vijećima. Radni dio seminara se odvijao u župnoj dvorani Ivana Pavla II., a sudionici su tijekom seminara bili smješteni u dvorcu "Nancy i Patric". Program seminara se sastojao od četiri predavanja, rada u skupinama, izlaganja tog rada, svetih misa, molitve, pjesme i framaške radosti.

> Cijeli tekst...
 
Na Brestovskom započeli susreti Male Frame Ispis E-mail
Autor: Klaudija Vujica   
11. veljače 2014.

U nedjelju, 9. veljače, nakon jutarnje svete mise u 08:30h održan je prvi susret Male Frame. Susret je prošao u prilično opuštenoj atmosferi. Animatori su se najprije na zanimljiv način upoznali s više od dvadesetak djece, a potom igrali raznih igrica koje su im se posebno svidjele. Mali framaši su rekli kako jedva čekaju sljedeću nedjelju i njihov ponovni susret.

Naši framaši, koji su sudjelovali na raznim školama animatora i učili kako raditi s mlađim generacijama, će na sljedećim susretima Male Frame djecu na zanimljiv način upoznati sa životom sv. Franje i sv. Klare, te poučavati ih o našoj vjeri, a sve to kroz molitvu, igru, pjesmu, plesove i radionice.

> Cijeli tekst...
 
Budi mi brat – Frama Brestovsko Ispis E-mail
Autor: frama-hercegovina.com   
11. veljače 2014.

"Budi mi brat", projekt kojeg je pokrenulo Nacionalno vijeće Frame BiH, ima za cilj zbližavanje i upoznavanje dvaju bratstava u Bosni i Hercegovini:
Područno bratstvo u Hercegovini i Područno bratstvo Bosne Srebrene. Svaki tjedan po abecednom redu bratstva Frame će biti predstavljena na portalu susjednog bratstva.

Tako je Frama Brestovsko ovih dana predstavljena na portalu Frame Hercegovina.

Prošlo je već pet godina otkako su mladi župe Brestovsko prvi put obećali da će slijediti Krista po uzoru na sv. Franju. Od tada, Frama Brestovsko aktivno sudjeluje u životu cijele župne zajednice. Kod nas nije slučaj da framaši nakon završene srednje škole napuste Framu. Naime, imamo i dosta starijih framaša koji redovito dolaze na susrete iako studiraju ili su već našli zaposlenje.

> Cijeli tekst...
 
Frama Brestovsko u Školi animatora u Visokom Ispis E-mail
Autor: Marija Trogrlić   
09. veljače 2014.

U konviktu Franjevačke klasične gimnazije u Visokom, od 7. do 9. veljače održana je VII. Škola animatora Frame Bosne Srebrene, pod geslom "Raduj se u Bogu".

Cilj Škole animatora je prije svega osposobiti framaše za vođenje tjednih susreta Frame u mjesnim bratstvima te ponuditi im osnovna znanja o animiranju (lat. animare – dati dušu, oduševiti nekoga za nešto). Na Školi je sudjelovalo više od pedeset framaša iz tridesetak mjesnih bratstava Frame, a voditelji su bili članovi novoizabranog Područnog vijeća Frame Bosne Srebrene. Framu Brestovsko predstavljali su: Petra Anđelić i Antonio Dilber.

> Cijeli tekst...
 
Godišnji izvještaj Frame Brestovsko za 2013. Ispis E-mail
Autor: Klaudija Vujica   
02. veljače 2014.

Prošlo je već pet godina otkako su prvi framaši u župi Brestovsko primljeni u bratstvo Franjevačke mladeži. Od tada, Frama Brestovsko djeluje aktivno u životu župne zajednice.

Prema zadnjem Obredu primanja i obećanja, održanom 24. studenog 2013., Frama Brestovsko broji 38 članova, od čega je 7 primljenika i 31 s obećanjem življenja Evanđelja po uzoru na sv. Franju. Uz taj stalan broj, stalno se priključuju i novi mladi, tako da imamo i desetak simpatizera. Duhovni asistent Frame je fra Damir Pavić.

> Cijeli tekst...
 
« Početak«12345678910»Kraj »

Stranica 7 od 12

Hvaljen Isus i Marija!

Poštovani posjetitelji,

dobro došli na službenu stranicu Župe Rođenja BDM Brestovsko.

Ovim putem našim župljanima i svim ljudima dobre volje želimo približiti život naše župne zajednice, prenositi poruku Evanđelja i posredovati kršćanske vrednote.

Mir i dobro!

Cjelodnevno klanjanje

Poveznice

Duhovna poezija

Katekizam Katoličke Crkve

Pregled članaka

Svetac mjeseca

Svetac mjeseca


Katolički kalendar

Katolički kalendar 2016.

Najčitanije

Najnoviji prilozi

Foto albumi

Klikni za foto albume

2012-2016 © Župa Rođenja Blažene Djevice Marije - Brestovsko