gototopgototop

Fra Damir Pavić: Nedjeljna razmišljanja

Obiteljska kateheza s Marijom

Duhovna obnova

Vojska Bezgrešne na Brestovskom

Kolumne

Kolumne: fra Ivo Pavić
Kolumne: Marija Trogrlić
Kolumne: dr. Boris Adašević
Kolumne: Saša Jarmanović

Molitve

Biciklistički klub "Sveti Franjo" Brestovsko

Godišnja izborna skupština Frame Bosne Srebrene Ispis E-mail
Autor: Klaudija Vujica   
21. siječnja 2014.

U Konviktu Franjevačke klasične gimnazije u Visokom od 17. do 19. siječnja 2014. godine održana je redovita Godišnja skupština Franjevačke mladeži – Frame Bosne Srebrene koja je ove godine bila i izborna skupština. Skupštinu je predvodilo područno vijeće Frame Bosne Srebrene na čelu s područnim duhovnim asistentom fra Danijelom Rajićem.

Skupštini su nazočila 33 mjesna bratstva zastupana po njihovim predsjednicima i potpredsjednicima. Framu Brestovsko predstavljale su predsjednica Klaudija Vujica i potpredsjednica Kristina Vukadin.

U petak smo krenuli s predstavljanjem godišnjih izvještaja mjesnih bratstava Frame za 2014. godinu. Na taj način se analizira rad svakog mjesnog bratstva, a ostali framaši čuju prijedloge za neke projekte ili rješavanje određenih problema.

> Cijeli tekst...
 
"Dodir Ljubavi" na koncertu u Fojnici Ispis E-mail
Autor: Petra Anđelić   
20. prosinca 2013.

U organizaciji Frame Fojnica i udruženja mladih "La Verna", u Fojnici je 19. prosinca održan humanitarno – božićni koncert na kojem je nastupio i naš bend Dodir Ljubavi. Ovo je bio jako zanimljiv koncert, jer je bilo raznih izvođača. Od onih najmlađih, pa školaraca i onih nešto starijih.

A i same izvedbe su bile raznolike. Tako su se mogli pogledati nastupi kulturno – umjetničkih društava te rock bendova. Naš Dodir Ljubavi je nastupio s pjesmama Visom leteć i Jerihonske zidine, koje su gledatelji, kao i sve ostale, nagrađivali srdačnim pljeskom.

> Cijeli tekst...
 
Izabrano novo Vijeće Frame Brestovsko Ispis E-mail
Autor: Petra Anđelić   
14. prosinca 2013.

13. prosinca na susretu Frame održan je izbor novog Vijeća Frame koje će narednu godinu služiti svom bratstvu i animirati ga. Sve je započelo molitvom i zazivom Duha Svetoga, da bi se sve moglo dobro, odgovorno i savjesno obaviti. Pri izboru je sudjelovalo 25 framaša, a tu su još bili duhovni asistent fra Damir Pavić i predstavnica vijeća Frame Bosne Srebrene Marija Puljić.

> Cijeli tekst...
 
Primanja i obećanja Frame Brestovsko Ispis E-mail
Autor: Marija Trogrlić   
25. studenog 2013.

Primanja i obećanja Frame Brestovsko - 24. studenog 2013. Na svetkovinu Krista Kralja, 24. studenog, u našoj župi održan je svečani Obred primanja i davanja obećanja Frame Brestovsko, pod geslom "Djeluj kroz mene". Sedam framaša je primljeno u bratstvo Franjevačke mladeži, a 31 dalo obećanje življenja evanđeoskih ideala po uzoru na svetog Franju.

Primanje u bratstvo, odnosno davanje obećanja, zasigurno je najljepši događaj u životu svakog framaša, jer predstavlja novi početak bližeg života s Kristom, kako bismo uistinu mogli reći: "Bog moj – sve moje." Duhovna priprava za ovaj naš Obred započela je hodočašćem u Međugorje, a potom i posvješćivanjem značaja obećanja Bogu te ispitom savjesti i klanjanjem u petak i subotu uoči nedjeljnog obreda.

> Cijeli tekst...
 
Hodočašće mladih naše župe u Međugorje Ispis E-mail
Autor: Marija Trogrlić   
17. studenog 2013.

Hodočašće mladih župe Brestovsko u Međugorje - 16. studenog 2013. Župni ured Brestovsko, u suradnji s Framom Brestovsko, organizirao je 16. studenog 2013. hodočašće mladih Gospi u Međugorje. Krenuli smo u još mračnim jutarnjim satima, nas 53, zajedno sa župnikom.

Kako framaše sljedeće nedjelje očekuje svečani obred primanja i davanja obećanja, nakana je bila zajednička duhovna obnova i priprava po Marijinom zagovoru, a radosni su što su im se priključili i ostali mladi iz župe. No, cilj je svima isti: susresti i osjetiti Majku Mariju.

> Cijeli tekst...
 
« Početak«12345678910»Kraj »

Stranica 8 od 12

Hvaljen Isus i Marija!

Poštovani posjetitelji,

dobro došli na službenu stranicu Župe Rođenja BDM Brestovsko.

Ovim putem našim župljanima i svim ljudima dobre volje želimo približiti život naše župne zajednice, prenositi poruku Evanđelja i posredovati kršćanske vrednote.

Mir i dobro!

Cjelodnevno klanjanje

Samostan Svete Klare

Klarise na Brestovskom

Poveznice

Duhovna poezija

Katekizam Katoličke Crkve

Pregled članaka

Svetac mjeseca

Svetac mjeseca


Katolički kalendar

Katolički kalendar 2016.

Najčitanije

Najnoviji prilozi

Foto albumi

Klikni za foto albume

2012-2016 © Župa Rođenja Blažene Djevice Marije - Brestovsko