gototopgototop

Fra Damir Pavić: Nedjeljna razmišljanja

Obiteljska kateheza s Marijom

Duhovna obnova

Vojska Bezgrešne na Brestovskom

Kolumne

Kolumne: fra Ivo Pavić
Kolumne: Marija Trogrlić
Kolumne: dr. Boris Adašević
Kolumne: Saša Jarmanović

Molitve

Biciklistički klub "Sveti Franjo" Brestovsko

Frama Brestovsko u školi animatora Ispis E-mail
Autor: Petra Anđelić   
17. studenog 2013.

Od 15.–17. studenoga u Visokom je održana VI. škola animatora Frame pod geslom: "Moli i piši". Organizatori su članovi područnog vijeća Frame Bosne Srebrene u suradnji s duhovnim asistentom fra Danijelom Rajićem. Sudjelovalo je oko 50 framaša, među kojima su se nalazile i naše dvije framašice, Kristina Vukadin i Petra Anđelić.

Cilj ove škole animatora je bio osposobiti framaše za rad s određenom sekcijom, stoga su oni raspoređeni u dvije skupine: liturgijsku i novinarsku.

> Cijeli tekst...
 
Frama Brestovsko nastupila na Framafestu Ispis E-mail
Autor: Marija Trogrlić   
19. listopada 2013.

Framafest je festival duhovne glazbe na kojem nastupaju isključivo sastavi Franjevačke mladeži. Ovogodišnji, šesnaesti po redu Framafest, održan je u Mostaru 19. listopada 2013., a domaćin mu je Hercegovačko područno bratstvo Frame. Okupio je više od 1100 framaša iz cijele Bosne i Hercegovine.

Svečano euharistijsko slavlje u crkvi sv. Petra i Pavla u 12 sati predvodio je fra Mate Logara, u koncelebraciji s još 40-ak duhovnih asistenata. Festivalski dio Framafesta započeo je u 16 sati u Hrvatskom domu Hercega Stjepana Kosače. Dvorana skoro da je bila premala da primi svu raspjevanu franjevačku mladost. Okupljene su na samom početku pozdravili Ivana Baban, nacionalna predsjednica Frame BiH i fra Miljenko Šteko, provincijal Hercegovačke provincije.

> Cijeli tekst...
 
Održan Sportski susret Frame Ispis E-mail
Autor: Marija Trogrlić   
22. rujna 2013.

21. rujna, u Jajcu je održan IX. Sportski susret Frame Bosne Srebrene. Susret se održao pod geslom "Play by faith" (Igraj s vjerom) i okupio je dosad rekordan broj framaša - čak njih 800, iz trideset različitih župa naše provincije.

Boje Frame Brestovsko branilo je trideset framaša, zajedno s duhovnim asistentom, jedni igrom, drugi navijanjem.

Kao i svaki veliki framaški susret, i ovaj je započeo svetom misom, koju je predvodio fra Danijel Rajić, područni duhovni asistent Frame. Poseban gost ovog susreta bio je Dario Šimić, bivši hrvatski nogometni reprezentativac. On je na koncu svete mise imao kratko svjedočanstvo o svom životnom putu, nogometnoj karijeri i ulozi Boga u svemu tome.

> Cijeli tekst...
 
Završen Franjevački hod u Asizu Ispis E-mail
Autor: Iva Maros i Marija Trogrlić   
06. kolovoza 2013.

Nakon što je skupina od sedamdeset framaša iz različitih župa provincije Bosne Srebrene propješačila oko 100 kilometara od Tuzle preko Dubrava do Tolise, došlo je vrijeme za pozdrav s Bosnom i odlazak u Italiju. Naše prvo odredište bila je Padova: crkva sv. Leopolda, sv. Justine i bazilika sv. Ante gdje je slavljena sv. misa, koju je predvodio područni duhovni asistent Frame Bosne Srebrene, fra Danijel Rajić. Framaši su imali priliku pričestiti se pod obje prilike kruha i vina. Nakon mise, druženja na veličanstvenom trgu Prato della Valle i večernje molitve uputili smo se prema Asizu.

> Cijeli tekst...
 
Završen prvi dio Franjevačkog hoda Ispis E-mail
Autor: Framaši Bosne Srebrene   
31. srpnja 2013.

Prvi koraci ovogodišnjeg hoda Franjevačke mladeži Bosne Srebrene učinjeni su 26. srpnja na putu od Tuzle do Drijenče, gdje smo bili raspoređeni po obiteljima. Dani su započinjali ranom jutarnjom molitvom Časoslova. Hod je bio praćen molitvom krunice, pjesmom i smijehom uz koji se zaboravljaju svi kilometri. Za svaki dan bila je predviđena određena tema, o kojoj su framaši razmatrali, prvo kroz meditacije i ulomke iz Svetog pisma i KKC-a, a potom i kroz trenutke zajedničke tišine.

> Cijeli tekst...
 
« Početak«12345678910»Kraj »

Stranica 9 od 12

Hvaljen Isus i Marija!

Poštovani posjetitelji,

dobro došli na službenu stranicu Župe Rođenja BDM Brestovsko.

Ovim putem našim župljanima i svim ljudima dobre volje želimo približiti život naše župne zajednice, prenositi poruku Evanđelja i posredovati kršćanske vrednote.

Mir i dobro!

Cjelodnevno klanjanje

Poveznice

Duhovna poezija

Katekizam Katoličke Crkve

Pregled članaka

Svetac mjeseca

Svetac mjeseca


Katolički kalendar

Katolički kalendar 2016.

Najčitanije

Najnoviji prilozi

Foto albumi

Klikni za foto albume

2012-2016 © Župa Rođenja Blažene Djevice Marije - Brestovsko