gototopgototop

Fra Damir Pavić: Nedjeljna razmišljanja

Obiteljska kateheza s Marijom

Duhovna obnova

Vojska Bezgrešne na Brestovskom

Kolumne

Kolumne: fra Ivo Pavić
Kolumne: Marija Trogrlić
Kolumne: dr. Boris Adašević
Kolumne: Saša Jarmanović

Molitve

Biciklistički klub "Sveti Franjo" Brestovsko

U Tuzli započeo Franjevački hod pod geslom "Hodam i vjerujem" Ispis E-mail
Autor: Marija Trogrlić i Iva Maros   
25. srpnja 2013.

Tuzla - 25. srpnja 2013., na blagdan sv. Jakova apostola, prvog apostola mučenika, u franjevačkom samostanu Svetog Petra i Pavla u Tuzli, okupilo se sedamdesetak framaša Bosne Srebrene na III. Franjevačkom hodu. Hod se održava pod geslom: "Vjerujem i hodam", u znaku Godine vjere, tako da je i nakana učvršćivanje i rast u vjeri, duhovna obnova framaša i potpuni oprost u Porcijunkuli. Na hodu sudjeluju i framaši iz župe Brestovsko: Marija Trogrlić, Stipo Barešić i Klaudija Vujica.

> Cijeli tekst...
 
Framin Dan ekologije Ispis E-mail
Autor: Marija Trogrlić   
01. lipnja 2013.

Potaknuti primjerom svoga zaštitnika, sv. Franje Asiškog, koji je i proglašen zaštitnikom ekologije, članovi Franjevačke mladeži Bosne Srebrene obilježili su svoj Dan ekologije u Osovi, 1. lipnja.

Šest framaša iz Brestovskog s mnoštvom drugih framaša iz naše provincije Bosne Srebrene okupili su se u toj župi kako bi zajednički slavili Boga, razmjenjivali iskustva, čistili okoliš i ostavili trag za sobom, tj. zasadili nove sadnice.

> Cijeli tekst...
 
Biskupijski Dan mladih u Komušini Ispis E-mail
Autor: Marija Trogrlić   
25. svibnja 2013.

25. svibnja, pod geslom: "Pođite, dakle, i učinite mojim učenicima sve narode!", održan je 42. Dan mladih Vrhbosanske nadbiskupije u Gospinom svetištu Komušina – Kondžilo. Četiri framašice, zajedno s župnikom, predstavljali su župu Brestovsko. Sam program susreta trajao je dva dana. U petak je dvjestotinjak mladih sudjelovalo u različitim radionicama i cjelonoćnom bdijenju.

> Cijeli tekst...
 
Frama Brestovsko na otvorenju Konferencije mladih Ispis E-mail
Autor: kta   
13. travnja 2013.

Mladi s Brestovskog i župnik fra Damir Pavić zajedno s kardinalom Vinkom Puljićem U amfiteatru Katoličkog školskog centra "Sv. Josip" u Sarajevu, u večernjim satima 12. travnja 2013., nakon zajedničkog Misnog slavlja u crkvi Kraljice krunice, upriličeno je svečano otvaranja Nacionalne konferencije o pastoralu mladih u BiH pod geslom: "Mladi i nova evangelizacija u BiH". Na konferenciji se okupilo više od 100 sudionika odgovornih u radu s mladima na različitim razinama kao i predstavnici Ureda Hrvatske biskupske konferencije i drugi gosti kako bi promišljali o izazovima u pastoralu mladih u Bosni i Hercegovini.

> Cijeli tekst...
 
II. nacionalni seminar za voditelje formacije Ispis E-mail
Autor: Marija Trogrlić   
04. ožujka 2013.

U Konviktu Franjevačke klasične gimnazije u Visokom, od 1. do 3. ožujka 2013., održan je drugi po redu Nacionalni seminar za voditelje formacije u Frami. Seminaru je nazočilo 40 mjesnih bratstava iz cijele BiH, od toga 18 iz Hercegovine, a 22 iz Bosne, ukupno sedamdesetak framaša. Među njima su bili i dvije članice Frame Brestovsko: Klaudija Vujica i Marija Trogrlić. S nama su bili i predstavnici nacionalnog vijeća Frame u Hrvatskoj.

> Cijeli tekst...
 
« Početak«12345678910»Kraj »

Stranica 10 od 12

Hvaljen Isus i Marija!

Poštovani posjetitelji,

dobro došli na službenu stranicu Župe Rođenja BDM Brestovsko.

Ovim putem našim župljanima i svim ljudima dobre volje želimo približiti život naše župne zajednice, prenositi poruku Evanđelja i posredovati kršćanske vrednote.

Mir i dobro!

Cjelodnevno klanjanje

Samostan Svete Klare

Klarise na Brestovskom

Poveznice

Duhovna poezija

Katekizam Katoličke Crkve

Pregled članaka

Svetac mjeseca

Svetac mjeseca


Katolički kalendar

Katolički kalendar 2016.

Najčitanije

Najnoviji prilozi

Foto albumi

Klikni za foto albume

2012-2016 © Župa Rođenja Blažene Djevice Marije - Brestovsko