gototopgototop

Fra Damir Pavić: Nedjeljna razmišljanja

Obiteljska kateheza s Marijom

Duhovna obnova

Vojska Bezgrešne na Brestovskom

Kolumne

Kolumne: fra Ivo Pavić
Kolumne: Marija Trogrlić
Kolumne: dr. Boris Adašević
Kolumne: Saša Jarmanović

Molitve

Biciklistički klub "Sveti Franjo" Brestovsko

Mladi s Brestovskog u volonterskoj akciji Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
28. rujna 2012.

U okviru ovogodišnje Volonterske akcije mladih pod imenom "72 sata bez kompromisa", koju organizira Vrhbosanska nadbiskupija od 27. do 30. rujna 2012. sudjeluje i grupa od 11 mladih iz župe Brestovsko. Oni su članovi Franjevačke mladeži Brestovsko.

Naši mladi su raspoređeni u svetište sv. Leopolda Mandića u Maglaju, gdje će zajedno s tamošnjim mladima sudjelovati u ovoj akciji. Jedan dio mladih je angažiran u prodajnom centru Konzum u Maglaj, gdje će prikupljati namirnice za potrebe siromašnih obitelji, a nekolicina njih će pomoći u uređenju svetišta sv. Leopolda Mandića.

> Cijeli tekst...
 
Frama Brestovsko na sportskom susretu Frame Bosne Srebrene Ispis E-mail
Autor: Marija Trogrlić   
22. rujna 2012.

Pod geslom "Molitva - igra - zajedništvo", 22. rujna održan je Sportski susret Frame Bosne Srebrene u Busovači.

Ovaj susret okupio je 25 mjesnih bratstava Frame, s preko 700 prijavljenih framaša. Po 20 ekipa Frame se natjecalo u nogometu i odbojci.

I Frama Brestovsko je sudjelovala u ovom događaju. Nas 35-ero, zajedno s fra Damirom je branilo boje naše Frame: što igrom, što navijanjem - ali svi zajedno slaveći Gospodina i uživajući u ovom prelijepom danu.

> Cijeli tekst...
 
Članica Frame Brestovsko na seminaru u Šibeniku Ispis E-mail
Autor: Adrijana Drljepan   
02. rujna 2012.

Pod geslom “Daj mi pravu vjeru”, od 27. do 31.08.2012., u Krešimirovom gradu Šibeniku, održan je VI. nacionalni seminar za voditelje formacije i odgovorne u bratstvima Franjevačke mladeži.

Nacionalno povjerenstvo za formaciju na čelu sa Martom Radoš, nac. voditeljicom formacije u Hrvatskoj, pripremilo je mnoštvo dobrih predavanja i radionica o OFS-u, dokumentu nadahnuća Frame, radu u skupinama, novoj evangelizaciji te o našoj vjeri prema KKC-u.

> Cijeli tekst...
 
Frama Brestovsko - 2011. Ispis E-mail
Autor: Marija Trogrlić   

Franjevačka mladež (FRAMA) je bratstvo mladih katolika koji se osjećaju pozvanima od Duha Svetoga da žive Evanđelje u bratstvu, u svjetlu poruke sv. Franje Asiškoga, u krugu Franjevačkog svjetovnog reda (FSR) i njegove duhovnosti, otkrivajući i produbljujući vlastiti poziv, sudjelovanjem u različitim crkvenim i društvenim inicijativama i aktivnostima (čl. 1. Statuta FRAME u BiH).

U vremenu u kojem su suočeni s tolikim izazovima i pitanjima, mladi često ne uspijevaju pronaći pravi put. Frama je mala koliba na planini našeg života. Stoga, ono što Frama treba pružiti mladima jest pravi put kako se pronaći u današnjem vremenu i prepoznati svoje poslanje u Crkvi i društvu.

> Cijeli tekst...
 
Frama Brestovsko - 2010. Ispis E-mail
Autor: Adriana Drljepan   

Napokon je došao je taj dan, dan našeg ulaska u bratstvo Franjevačke mladeži. Kada smo rekli da će se taj događaj održati 4. nedjelje Adventa, mnogi su se iznenadili i pitali da li je to kasno. Odgovorili smo da želimo baš tada kada su naša srca otvorena i sretna da radosno iščekuju rođenje Isusa Krista. To smo danas i dokazali. Naša su srca tako radosno upijale sve riječi koje su bile na propovijedi. Tako su jako kucala kada je bilo izgovoreno naše ime. Duh Sveti zašao je u svakome od nas i ostao.

> Cijeli tekst...
 
« Početak«1112»Kraj »

Stranica 12 od 12

Hvaljen Isus i Marija!

Poštovani posjetitelji,

dobro došli na službenu stranicu Župe Rođenja BDM Brestovsko.

Ovim putem našim župljanima i svim ljudima dobre volje želimo približiti život naše župne zajednice, prenositi poruku Evanđelja i posredovati kršćanske vrednote.

Mir i dobro!

Cjelodnevno klanjanje

Poveznice

Duhovna poezija

Katekizam Katoličke Crkve

Pregled članaka

Svetac mjeseca

Svetac mjeseca


Katolički kalendar

Katolički kalendar 2016.

Najčitanije

Najnoviji prilozi

Foto albumi

Klikni za foto albume

2012-2016 © Župa Rođenja Blažene Djevice Marije - Brestovsko