gototopgototop

Fra Damir Pavić: Nedjeljna razmišljanja

Obiteljska kateheza s Marijom

Duhovna obnova

Vojska Bezgrešne na Brestovskom

Kolumne

Kolumne: fra Ivo Pavić
Kolumne: Marija Trogrlić
Kolumne: dr. Boris Adašević
Kolumne: Saša Jarmanović

Molitve

Biciklistički klub "Sveti Franjo" Brestovsko

50 nijansi sivila estradnog sotonizma Ispis E-mail
Autor: don Anđelko Kaćunko   
18. travnja 2015.

Foto: Reuters/PIXSELLPoticaj za ovu temu dao mi je članak u posljednjoj Prilici (vrlo vrijednom mjesečnom prilogu Glasa Koncila). Gotovo u svakom broju analitičar Branimir Šoša otvoreno i stručno obrađuje različite društvene utjecaje i značajke zabavne glazbe, kao i sam fenomen moderne glazbene industrije, koja je davno postala spoj biznisa i ideologije. Naslov ovoga posta (koji namjerno podsjeća na posljednje literarno globalno "uspješno" smeće) vjerojatno mnogima izgleda pretjeran odnosno neprikladan (jer "posvuda vidi vraga!"), ali ne treba žuriti s donošenjem zaključaka… - korisnije je polako čitati i razmišljati…!

> Cijeli tekst...
 
Što zna Crkva u Njemačkoj, ali prešućuje? Ispis E-mail
Autor: www.katholisches.info   
20. veljače 2015.

(Bonn) "Posljednja kršćanski socijalizirana i crkveno aktivna generacija uskoro napušta radni vijek i umire u iduća tri desetljeća. Onda će se srušiti fasada Crkve. Nakon toga do izražaja će doći manjina koja nije veća od sekte Jehovinih svjedoka." Ovu trijeznu tvrdnju napisao je prošle godine, nekoliko dana prije Božića, Markus Günther za Frankfurter Allgemeine Zeitung.

"Njemačka dijaspora"

Upozorenje na napuštanje radnog vijeka i umiranje u vezi su s njemačkim sustavom crkvenog poreza. Günther je upotrijebio jedno istraživanje Instituta Allensbach, koje mu je povjereno od strane Njemačke biskupske konferencije (DBK). Rezultati su bili tako poražavajući da ih je njezin predsjedatelj, kardinal Reinhard Marx, odmah pospremio u ladicu.

Djelomično su ipak izašli u javnost zahvaljujući novinaru Markusu Güntheru, koji je 29. prosinca, pod naslovom: "Njemačka dijaspora" postavio pitanje: "Je li Njemačka kršćanska zemlja?" Günther je napisao izvještaj "iz posljednjeg doba kršćanstva".

> Cijeli tekst...
 
Prijetnja kršćanstvu od početaka Ispis E-mail
Autor: Igor Drenjančević/dnevno.hr   
25. listopada 2013.

Masonerija – prijetnja kršćanstvu od početaka, cilj joj je poništiti vjeru u Boga
(Intervju)

'Dovoljno je uvidjeti tko sve posjeduje medije, pa da se shvati kakav je duševni i duhovni stav tih ljudi. Kod nas su u medije posijani i bivši agenti jugoslavenske kotraobavještajne službe.', kaže Emil Čić.

Moj sugovornik intelektualac Emil Čić od travnja 2011. je akademik Hrvatske ukademije unanosti i umjetnosti u dijaspori, Švicarska. Pročelnik  je za Umjetnost HAZUD-a. Umjetnik je s tri fakulteta i objavljenih 10 vlastitih knjiga, ambiciozan glazbenik i znanstvenik. Prvi je hrvatski bečki lauret za kompoziciju, s tri najveće nagrade koju Beč daje za skladanje: Nagradna stipendija Alban Berg Stiftunga za klavirski koncert, Nagrada Theodor Körner Stiftung za unapređenje znanosti i umjetnosti za djelo Sinfonietta, Radna stipendija grada Beča za djelo Requiem. Politika mu je dodatna strast. Tko o čemu, svi o masonima; naš  je sugovornik dovoljno u problemu da nam pojasni zašto se priča o masonima i što je u pozadini problema.

> Cijeli tekst...
 
Padre Pio izložen na čašćenje Ispis E-mail
Autor: Giuseppe Nardi   
08. listopada 2013.

Dojmovi iz San Giovanni Rotondo:
zašto se gigantska nova crkva ne sviđa vjernicima

U San Giovanni Rotondo za stalno su izloženi posmrtni ostaci stigmatiziranog Padre Pia iz Pietrelcine (1887.-1968.). Vatikan je dao svoju suglasnost. U staklenom kovčegu, smještenom u posebnoj za ovu svrhu građenoj kripti novosagrađene hodočasničke crkve u San Giovanni Rotondo u južnoj Italiji, može se vidjeti balzamirano tijelo kapucina kojega je 2002. godine svetim proglasio papa Ivan Pavao II. Do sada je izlaganje tijela bilo vremenski ograničeno za posebne prigode.

> Cijeli tekst...
 
« Početak«1234»Kraj »

Stranica 1 od 4

Hvaljen Isus i Marija!

Poštovani posjetitelji,

dobro došli na službenu stranicu Župe Rođenja BDM Brestovsko.

Ovim putem našim župljanima i svim ljudima dobre volje želimo približiti život naše župne zajednice, prenositi poruku Evanđelja i posredovati kršćanske vrednote.

Mir i dobro!

Cjelodnevno klanjanje

Poveznice

Duhovna poezija

Katekizam Katoličke Crkve

Pregled članaka

Svetac mjeseca

Svetac mjeseca


Katolički kalendar

Katolički kalendar 2016.

Najčitanije

Najnoviji prilozi

Foto albumi

Klikni za foto albume

2012-2016 © Župa Rođenja Blažene Djevice Marije - Brestovsko