gototopgototop

Fra Damir Pavić: Nedjeljna razmišljanja

Obiteljska kateheza s Marijom

Duhovna obnova

Vojska Bezgrešne na Brestovskom

Kolumne

Kolumne: fra Ivo Pavić
Kolumne: Marija Trogrlić
Kolumne: dr. Boris Adašević
Kolumne: Saša Jarmanović

Molitve

Biciklistički klub "Sveti Franjo" Brestovsko

Sveta misa na Kaštelima Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
30. svibnja 2015.

Dana 28. svibnja u 11:00h, već tradicionalno, na Kaštelima smještenim u vrletima planine Zahor služena je sveta misa u čast blaženog fra Anđela Zvizdovića, brojnih franjavaca Bosne Srebrene, ali i katoličkog puka koji su svi zajedno podnijeli veliku žrtvu čuvajući svoju vjeru na bosanskim prostorima.

Svetoj misi su nazočila osmorica svećenika: vlč. Marko Perić, fra Nikica Vujica, fra Domagoj Šimić, fra Janko Ljubos, fra Pavo Vujica, fra Zoran Vuković, fra Gabrijel Tomić i fra Damir Pavić, zatim đakon fra Ivica Radić, časne sestre Gracija Žabić i Simplicija Budimir te mnoštvo naroda iz Fojnice, Kiseljaka, Gromiljaka, Brestovskog, Busovače ali i drugih mjesta. Najveći broj vjernika je stigao terenskim vozilima, ali bilo je dosta i onih koji su na planinu izašli i pješice, među njima i g-din Mladen Mišurić Ramljak, načelnik općine Kiseljak.

> Cijeli tekst...
 
Završena obnova župne kuće na Brestovskom Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
17. svibnja 2015.

Dragi župljani župe Brestovsko, poštovani posjetitelji naše stranice!

Prošla je otprilike godina dana otkako smo pozvali sve naše župljane i sve ljude dobre volje da pomognu u obnovi dotrajale župne kuće na Brestovskom. Nakon tog poziva krenuli smo s Božjom pomoći u taj veliki i skupi zahvat.

Najprije je skinut stari krov i urađeni dodatni zidarski radovi, a nakon toga je kuća pokrivena. Time je završena prva faza obnove župne kuće. Bogu hvala na tome!

Nakon toga krenuli smo u drugu fazu obnove, a to je bila zamjena stolarije na kući. U kratkom vremenu, Bogu hvala, uspješno je završen i taj dio.

> Cijeli tekst...
 
Prva sveta pričest Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
26. travnja 2015.

Na nedjelju Dobrog pastira, u crkvi na Brestovskom bilo je jako svečano. Pod pučkom svetom misom 13 djece naše župe primilo je Prvu svetu pričest. U svečanoj procesiji s pjesmom ušli smo u crkvi i započeli sveto misno slavlje. Bilo je dirljivo gledati razdragana dječja lica koja su s nestrpljenjem i radošću očekivala današnji dan.

Prije početka svete mise nekoliko prvopričesnika nam se predstavilo s prigodnim recitalom. Oni su također spremili i misna čitanja, ali i otpjevali psalam. Nakon prigodne propovijedi jedna prvopričesnica s upaljenom svijećom je u ime svih izmolila prigodnu molitvu, a nakon toga smo se svi odrekli grijeha i ispovjedili svoju vjeru.

> Cijeli tekst...
 
Početak pobožnosti 13 utoraka Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
18. ožujka 2015.

S današnjim utorkom u župi Brestovsko započela je pučka pobožnost trinaest utoraka na čast sv. Anti. Ovu pobožnost je uklopljena u već postojeću pobožnost cjelodnevnog klanjanja utorkom u našoj crkvi. Naime od 08:00h ujutro pa sve do 18:00h uvečer na oltaru je izložen Presveti Oltarski Sakrament.

U 17:30h smo se okupili ispred kipa sv. Ante, odakle smo se nakon molitve uputili prema crkvi moleći litanije sv. Ante. U crkvi smo pred Presvetim zajednički molili svetu krunicu, a onda je započelo i slavlje svete mise.

> Cijeli tekst...
 
Žive jaslice na Brestovskom Ispis E-mail
Autor: Klaudija Vujica   
26. prosinca 2014.

Nakon svete mise polnoćke naši župljani su ostali u druženju ispred crkve uz čaj i kuhano vino. Frama Brestovsko je upriličila žive jaslice. Time smo željeli dočarati istinski duh Božića i podsjetiti sve da se ne zaboravi njegov najvažniji dio – Isusov skromni dolazak.

Inače, žive jaslice prvi je uprizorio sv. Franjo Asiški 1223. godine u talijanskom gradu Greccio u blizini Asiza. Papa Honorije III. odobrio je Franjino postavljanje jaslica u crkve, a sv. Klara Asiška poticala je postavljanje jaslica u samostanima klarisa.

> Cijeli tekst...
 
« Početak«12345678910»Kraj »

Stranica 3 od 20

Hvaljen Isus i Marija!

Poštovani posjetitelji,

dobro došli na službenu stranicu Župe Rođenja BDM Brestovsko.

Ovim putem našim župljanima i svim ljudima dobre volje želimo približiti život naše župne zajednice, prenositi poruku Evanđelja i posredovati kršćanske vrednote.

Mir i dobro!

Cjelodnevno klanjanje

Poveznice

Duhovna poezija

Katekizam Katoličke Crkve

Pregled članaka

Svetac mjeseca

Svetac mjeseca


Katolički kalendar

Katolički kalendar 2016.

Najčitanije

Najnoviji prilozi

Foto albumi

Klikni za foto albume

2012-2016 © Župa Rođenja Blažene Djevice Marije - Brestovsko