gototopgototop

Fra Damir Pavić: Nedjeljna razmišljanja

Obiteljska kateheza s Marijom

Duhovna obnova

Vojska Bezgrešne na Brestovskom

Kolumne

Kolumne: fra Ivo Pavić
Kolumne: Marija Trogrlić
Kolumne: dr. Boris Adašević
Kolumne: Saša Jarmanović

Molitve

Biciklistički klub "Sveti Franjo" Brestovsko

Blagoslov Gospine špilje Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
10. kolovoza 2014.

Nedjelja, 10. kolovoza, svečani je i radosni dan za župu Brestovsko. Naime, nakon jutarnje svete mise u 08:30h upriličen je blagoslov Gospine špilje i kipa Blažene Djevice u parku ispred našega župnoga ureda.

U svečanoj procesiji, pjevajući Gospine pjesme, krenuli smo nakon svete mise do špilje. Nakon zajedničke molitve upućene Gospodinu po zagovoru Blažene Djevice Marije pročitan je tekst sv. Bernarda o Djevici Mariji, a zatim je uslijedio blagoslov špilje i Gospinog lika. Vjernici su upoznati i s činjenicom da su u špilju ugrađene i relikvije sv. Ivana Pavla II., velikog Marijinog štovatelja. Na Brestovsko su stigle posredstvom jedne klarise koja je trenutno u samostanu klarisa u Austriji, a za života pokojnoga pape bila je u Rimu, gdje se brinula za održavanje papinoga misnog ruha. Ona je darovala komadić tkanine od misnoga odijela sv. Ivana Pavla II. koji je uzidan u Gospinu špilju.

> Cijeli tekst...
 
Ljetni kamp u Tučepima Ispis E-mail
Autor: Marija Vujica   
27. srpnja 2014.

Pod geslom "Izvezi na pučinu" u Tučepima je od 19. do 26. srpnja održan ljetni kamp za djevojke. Kampu je prisustvovalo 12 djevojaka iz Brestovskog, Fojnice, Mostara, Odžaka i Tolise. Kamp je predvodila sestra Ana Oršolić. Svaki naš dan bio je ispunjen kako molitvom, pjesmom, radionicama, tako i slobodnim vremenom koje smo provodile većinom na plaži upoznavajući se međusobno.

Druženje smo započele svetom misom u crkvi sv. Nikole Tavelića  Tučepima. Taj dan razmišljale smo o Matejevu evanđelju koje govori o obećanom Božjem kraljevstvu. Slijedio je rad u grupama, a nakon toga ručak te poslijepodnevno kupanje. Sljedećega dana razmišljale smo o Lukinu evanđelju te Isusovim riječima upućenih Šimunu Petru: "Izvezi na Pučinu."

> Cijeli tekst...
 
Župne obavijesti 20.07.2014. Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
20. srpnja 2014.

• Danas je 16. nedjelja kroz godinu. Svete mise slavimo po redovitom rasporedu. Danas slavimo i blagdan sv. Ilije proroka, zaštitnika Bosne. Na poseban način slavi se u župi Kiseljak.

• U četvrtak u 20:00h sveta misa i klanjanje u kapelici kod sestara klarisa.

• Od iduće subote, na blagdan sv. Joakima i Ane, započinjemo s duhovnim obnovama u našoj župi. Subota je dan posvećen Blaženoj Djevici Mariji, ali je i naša župa posvećena Mariji, stoga želimo da ovaj dan u našoj župi bude na poseban način dan molitve i pobožnosti.

• Duhovna obnova započinje u 20:00h. Slavit ćemo svetu misu i imati klanjanje Isusu u Presvetom oltarskom sakramentu. Na poseban način ćemo moliti da Gospodin, po zagovoru Blažene Djevice Marije, izliječi svaku bolest duše i tijela i iskorijeni zlo iz naših obitelji.

> Cijeli tekst...
 
Završeno Dječje ljeto Ispis E-mail
Autor: Marija Trogrlić   
13. srpnja 2014.

Od 10. do 13. srpnja u našoj župi održano je drugo Dječje ljeto, pod vodstvom animatora Frame i u suradnji s Župnim uredom. Djeca i animatori su bili vođeni geslom "Zajedno u Kristu".

Dječje ljeto je završeno jutarnjom, dječjom svetom misom u nedjelju, 13. srpnja, kao zahvala Bogu za provedena tri dana u zajedništvu i istinskoj dječjoj radosti. Na koncu svete mise, djeca su izvela našu ovogodišnju himnu Zajedno u Kristu za roditelje, a potom smo svi zajedno pogledali prezentaciju o proteklim danima Dječjeg ljeta.

> Cijeli tekst...
 
Zbor iz Vareša na Brestovskom Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
13. srpnja 2014.

Danas, u crkvi Rođenja Blažene Djevice Marije na Brestovskom, imali smo razlog za dvostruku radost. Najprije smo u crkvi prepunoj djece i njihovih roditelja slavljem jutarnje svete mise završili ovogodišnju manifestaciju "Dječje ljeto", a onda i na pučkoj svetoj misi kada su nam stigli gosti iz župe Vareš.

Naime, Župni zbor sv. Mihovila iz Vareša odazvao se na naš poziv i došli su na Brestovsko te predvodili pjevanje na pučkoj svetoj misi. Predvođeni s. Ružicom, voditeljicom Zbora, najprije su svojim predivnim glasovima uzveličali naše misno slavlje, a onda nakon svete mise, na oduševljenje prisutnih vjernika, predstavili se s još nekoliko duhovnih skladbi.

> Cijeli tekst...
 
« Početak«12345678910»Kraj »

Stranica 5 od 20

Hvaljen Isus i Marija!

Poštovani posjetitelji,

dobro došli na službenu stranicu Župe Rođenja BDM Brestovsko.

Ovim putem našim župljanima i svim ljudima dobre volje želimo približiti život naše župne zajednice, prenositi poruku Evanđelja i posredovati kršćanske vrednote.

Mir i dobro!

Cjelodnevno klanjanje

Poveznice

Duhovna poezija

Katekizam Katoličke Crkve

Pregled članaka

Svetac mjeseca

Svetac mjeseca


Katolički kalendar

Katolički kalendar 2016.

Najčitanije

Najnoviji prilozi

Foto albumi

Klikni za foto albume

2012-2016 © Župa Rođenja Blažene Djevice Marije - Brestovsko