gototopgototop

Fra Damir Pavić: Nedjeljna razmišljanja

Obiteljska kateheza s Marijom

Duhovna obnova

Vojska Bezgrešne na Brestovskom

Kolumne

Kolumne: fra Ivo Pavić
Kolumne: Marija Trogrlić
Kolumne: dr. Boris Adašević
Kolumne: Saša Jarmanović

Molitve

Biciklistički klub "Sveti Franjo" Brestovsko

Božić na Brestovskom Ispis E-mail
Autor: Marija Trogrlić   
29. prosinca 2013.

Nakon četiri tjedna priprave, svetih misa zornica, ispovijedi i dobrih djela kroz Advent, konačno se dogodio susret s novorođenim Djetetom i proslava Njegovog rođendana.

Božićna je noć od svih noći najljepša - ponoćna zvona oglašavaju Ljubav koja se rodila i Svjetlo koje je svijetu sinulo.

Župljani župe Brestovsko, mladi i stari, sa svih strana svijeta okupili su se na zajedničku proslavu Isusovog rođendana na svečanoj misi polnoćki u prepunoj crkvi. Tradicionalne božićne pjesme, svjetlucava drvca i prelijepe jaslice ispred čitavog oltara označavale su samo jedno - Nebo je u malom Isusu sišlo na Zemlju.

> Cijeli tekst...
 
Adventska humanitarna večer Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
16. prosinca 2013.

U nedjelju, 15. prosinca, na Brestovskom je pod motom Pozvani na ljubav, održana Adventska humanitarna večer. Program je započeo slavljenjem svete mise u 17:00h koju je predvodio fra Danijel Rajić, meštar postulanata i duhovni asistent Frame Bosne Srebrene.

Nakon svete mise uslijedio je Koncert klasične glazbe, na kojem su nastupili: Vesna Tomičić, vokal, i Natanael-Bartolomej Stanković, klavir. U polusatnom koncertu dvoje mladih umjetnika su nam približili ljepotu Božića izvedbom različitih pjesama adventske i božićne tematike. Bilo je divno vidjeti prepunu crkvu na Brestovskom, u kojoj su posjetitelji svih uzrasta pozorno slušali koncert te nagrađivali izvođače srdačnim pljeskom.

> Cijeli tekst...
 
Sv. Nikola na Brestovskom Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
07. prosinca 2013.

Konačno je stigao dan kojemu se vesele djeca svake godine: blagdan sv. Nikole, zaštitnika i darovatelja mališana cijeloga svijeta.

Zajedničkom suradnjom Župnog ureda Brestovsko, Osnovne škole Brestovsko i trgovine Edo, u našoj crkvi upriličena je svečana priredba i doček sv. Nikole. Crkva je bila ispunjena ozarenim licima djece koja su u pratnji svojih roditelja došla pogledati priredbu i primiti dar iz ruku omiljenog im sveca.

> Cijeli tekst...
 
Proslavljena 40. obljetnica Školskih sestara franjevki na Brestovskom Ispis E-mail
Autor: Marija Trogrlić   
01. prosinca 2013.

U sklopu proslave 40. godišnjice dolaska Školskih sestara franjevki u Brestovsko, u našoj župi su 30. studenog i 1. prosinca, zajedno sa svojim odgojiteljicama, boravile mlade kandidatice i novakinje iz Kloštar Ivanića i Livna.

Zajednička proslava započela je svetim misnim slavljem u subotu u 17 sati na kojemu se okupila gotovo cijela franjevačka obitelj: uz svećenike i mnoštvo časnih sestara, tu su bili i članovi Franjevačkog svjetovnog reda i Frame te ostali župljani.

> Cijeli tekst...
 
Mladi s Brestovskog na promociji albuma "Mir i dobro" Ispis E-mail
Autor: Petra Anđelić   
28. studenog 2013.

"Mir i dobro", naziv je albuma benda "Gloria", na čijoj je promociji 27. studenog bila skupina mladih župe Brestovsko u kojoj su bili i članovi benda "Dodir ljubavi ", zajedno s ujakom – fra Damirom. Promocija je održana u Visokom, a započela je u 20 sati.

Posjetitelji  su imali priliku čuti pjesme s albuma i svaka izvedba nagrađivana je srdačnim pljeskom. Pjesme su prožete mladenačkim ritmovima i  zvukom rock-a. Ono što je zanimljivo jeste da ovaj album sadrži uglazbljenu molitvu pape Benedikta XVI za duhovna zvanja.

> Cijeli tekst...
 
« Početak«12345678910»Kraj »

Stranica 8 od 20

Hvaljen Isus i Marija!

Poštovani posjetitelji,

dobro došli na službenu stranicu Župe Rođenja BDM Brestovsko.

Ovim putem našim župljanima i svim ljudima dobre volje želimo približiti život naše župne zajednice, prenositi poruku Evanđelja i posredovati kršćanske vrednote.

Mir i dobro!

Cjelodnevno klanjanje

Poveznice

Duhovna poezija

Katekizam Katoličke Crkve

Pregled članaka

Svetac mjeseca

Svetac mjeseca


Katolički kalendar

Katolički kalendar 2016.

Najčitanije

Najnoviji prilozi

Foto albumi

Klikni za foto albume

2012-2016 © Župa Rođenja Blažene Djevice Marije - Brestovsko