gototopgototop

Fra Damir Pavić: Nedjeljna razmišljanja

Obiteljska kateheza s Marijom

Duhovna obnova

Vojska Bezgrešne na Brestovskom

Kolumne

Kolumne: fra Ivo Pavić
Kolumne: Marija Trogrlić
Kolumne: dr. Boris Adašević
Kolumne: Saša Jarmanović

Molitve

Biciklistički klub "Sveti Franjo" Brestovsko

Obnova kapelice u Datićima Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
06. studenog 2013.

Na teritoriju župe Brestovsko nalazi se 8 grobljanskih kapelica. Sve su u dobrom stanju osim jedne: kapelica u groblju Datići bila je u ruševnom stanju i već dugo je vapila za obnovom. Bilo je pitanje dana kada će se sama urušiti.

Nakon jesenske svete mise na ovome groblju s prisutnim župljanima je dogovoreno da se što prije započne izgradnja nove kapelice. Dogovoreno je brzo i realizirano. Skupina župljana, među kojima je i nekolicina građevinara, odvojili su vrijeme za ovu akciju i započeli s radovima. Kapelica će biti istih dimenzija i na istome mjestu kao i prethodna, s time da će biti produžen krov i natkriven prostor ispred kapelice.

> Cijeli tekst...
 
Molitveno bdijenje uoči Svih svetih Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
01. studenog 2013.

Na uočnicu svetkovine Svih svetih, u crkvi Rođenja Blažene Djevice Marije, organizirano je molitveno bdijenje pod geslom Pozvani na svetost.

Prvi vjernici su stizali u crkvu već oko 19:00h sati navečer, budući da je najavljena mogućnost za ispovijed prije svete mise koja ja započela točno u 20:00h. Sviranje i pjevanje predvodio je Zbor mladih župe Brestovsko.

Tijekom svete mise zajedno smo zahvalili smo Gospodinu na zajedništvu i posvijestili si Isusov poziv na svetost. Bilo je divno vidjeti sve generacije naših župljana okupljene u crkvi u jednom duhu.

> Cijeli tekst...
 
Zahvala za plodove zemlje Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
20. listopada 2013.

Ova godina je bila rodna i zemlja je donijela izobilje plodova. Na tome valja Bogu zahvaliti. Upravo to smo danas i učinili. Pod pučkom svetom misom u 11:00h zahvalili smo Gospodinu na bogatom urodu i za svaku milost koju primamo od Njega.

Ovu svetu misu zahvalnicu na poseban način uzveličala su djeca naše župe koja se spremaju za sakrament Prve pričesti. Oni su zajedno sa svojim roditeljima i uz pomoć s. Dragice, pripremili košarice s plodovima zemlje koje su u svečanoj procesiji unijeli u našu crkvu i postavili ispred oltara.

> Cijeli tekst...
 
Župne obavijesti 20.10.2013. Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
19. listopada 2013.

MISIJSKA NEDJELJA • Danas je 29. nedjelja kroz godinu. Svete mise kod sestara klarisa u 07:00h i u crkvi u 08:00h, 11:00 i 17:00h. Danas je i Svjetski misijski dan. Prikupljamo milostinju za potrebe misija.

• Molimo sve kandidate za oblačenje u Franjevački svjetovni red da ostanu danas nakon pučke svete mise na skupštini. Primanje u FSR bit će 10. studenog u 11:00h.

• Listopad je mjesec Gospine krunice. U našoj župi obavljamo listopadsku pobožnost: U 17:00h molimo Gospinu krunicu, a nakon toga slavimo svetu misu. Prije svetih misa mogućnost za svetu ispovijed.

• Danas će pučku svetu misu predvoditi fra Josip Ikić, gvardijan iz Visokog, kada će i preuzeti prikupljene darove za Sjemenište u Visokom. Hvala svim župljanima na Vašim darovima.

> Cijeli tekst...
 
Obred preminuća svetog Franje Ispis E-mail
Autor: Marija Trogrlć   
04. listopada 2013.

U predvečerje 3. listopada 1226. godine, u crkvici Svete Marije Anđeoske u Asizu, preminuo je sveti Franjo, utemeljitelj triju franjevačkih redova, osoba najsličnija Kristu i ponizni ljubitelj svih Božjih stvorenja.

U kapelici sestara klarisa, nakon svete mise, svečano je proslavljen Transitus – Obred Franjinog preminuća. Kako je Brestovsko jedina župa u BiH sa sva tri franjevačka reda, Obredu su nazočili članovi Franjevačkog svjetovnog reda, Franjevačke mladeži, Školske sestre franjevke, svećenici franjevci i sestre klarise. Kao jedna franjevačka obitelj prisjetili smo se posljednjih trenutaka iz života našeg serafskog oca.

> Cijeli tekst...
 
« Početak«12345678910»Kraj »

Stranica 9 od 20

Hvaljen Isus i Marija!

Poštovani posjetitelji,

dobro došli na službenu stranicu Župe Rođenja BDM Brestovsko.

Ovim putem našim župljanima i svim ljudima dobre volje želimo približiti život naše župne zajednice, prenositi poruku Evanđelja i posredovati kršćanske vrednote.

Mir i dobro!

Cjelodnevno klanjanje

Poveznice

Duhovna poezija

Katekizam Katoličke Crkve

Pregled članaka

Svetac mjeseca

Svetac mjeseca


Katolički kalendar

Katolički kalendar 2016.

Najčitanije

Najnoviji prilozi

Foto albumi

Klikni za foto albume

2012-2016 © Župa Rođenja Blažene Djevice Marije - Brestovsko