gototopgototop

Fra Damir Pavić: Nedjeljna razmišljanja

Obiteljska kateheza s Marijom

Duhovna obnova

Vojska Bezgrešne na Brestovskom

Kolumne

Kolumne: fra Ivo Pavić
Kolumne: Marija Trogrlić
Kolumne: dr. Boris Adašević
Kolumne: Saša Jarmanović

Molitve

Biciklistički klub "Sveti Franjo" Brestovsko

Uređenje parkinga na Bilalovcu Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
30. rujna 2013.

Groblje na Bilalovcu jedno je od najvećih u župi Brestovsko. U vrijeme kada se održavaju proljetne i jesenske svete mise i sprovodi uvijek je problem s nedostatkom mjesta za parkiranje automobila.

Taj nedostatak pokušali smo riješiti barem u nekoj mjeri. Naime, proširiti postojeću parcelu ispred ulaza u groblje i pretvoriti je u parkiralište za veći broj auta, ali i sanirati zapuštenu lokaciju ispred groblja.

> Cijeli tekst...
 
Završeni radovi na groblju Javorje Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
22. rujna 2013.

"Djela naša, molimo te, Gospodine, milošću svojom priteci i pomoću svojom prati, da svaka naša molitva i djelo po tebi započne i po tebi započeto da se dovrši", riječi su jedne molitve s kojom započinje svaki rad.

S tom molitvom na usnama i mi smo krenuli u uređenje groblja Javorja, najvjerojatnije najstarijeg groblja na području župe Brestovsko. I, Bogu hvala, uspješno smo završili ono što smo započeli.

Nakon odličnog odziva naših župljana, kako onih koji žive ovdje, tako i onih iz inozemstva prikupljeno je dovoljno sredstava za dovršetak radova. S gornje strane od parkinga urađena je nova ograda s kapijom, napravljena popločana staza do grobljanske kapelice te proširen plato ispred same kapelice. Na ulazu u groblje postavljena je oglasna ploča i obnovljeni stari križ.

> Cijeli tekst...
 
Zlatna misa fra Gabrijela Tomića Ispis E-mail
Autor: Marija Trogrlić   
15. rujna 2013.

U subotu, 14. rujna, župni vikar župe Brestovsko i duhovnik sestara klarisa, fra Gabrijel Tomić, proslavio je svoj zlatni jubilej – 50 godina svećeništva. Fra Gabrijel je jedan od osmorice ovogodišnjih franjevaca zlatomisnika provincije Bosne Srebrene.

Zlatna misa je slavljena u fra Gabrijelovoj rodnoj župi Žitače, u crkvi sv. Ante Padovanskog. Započela je u 11 sati svečanom procesijom zlatomisnika i desetak ostalih nazočnih svećenika. Propovjednik je bio fra Slavko Topić, trenutno na službi ispovjednika u papinskoj bazilici sv. Ivana Lateranskog u Rimu.

> Cijeli tekst...
 
Proslavljen patron župe Brestovsko Ispis E-mail
Autor: Marija Trogrlić   
09. rujna 2013.

Osmog rujna Crkva slavi blagdan Rođenja Blažene Djevice Marije – Malu Gospu. Pored Marijinog, u crkvenom kalendaru se slave još samo dva rođendana: Isusov i Ivana Krstitelja.

Župa Brestovsko se za svoj patron, rođendan nebeske zaštitnice, pripravljala Devetnicom. Svečano misno slavlje započelo je u 11 sati procesijom s Gospinim kipom od crkve do samostana s. klarisa. Predvoditelj svete mise bio je fra Pavo Filipović, koji je trenutno na službi u Njemačkoj, u koncelebraciji s drugim svećenicima.

> Cijeli tekst...
 
Uočnica Male Gospe - Brestovsko Ispis E-mail
Autor: Marija Trogrlić   
07. rujna 2013.

U subotu, 7. rujna, uoči proslave Rođenja Blažene Djevice Marije, u našoj župi je vladalo posebno ozračje. Nakon molitve svete krunice i zazivanja Gospinog zagovora, sveto misno slavlje u 19 sati predvodio je fra Danijel Rajić, meštar postulanata u Visokom i duhovni asistent Frame i OFS-a. Nova generacija postulanata, njih pet, iz različitih župa Provincije Bosne Srebrene, također su sudjelovali u večerašnjem programu.

Fra Danijel je u prigodnoj propovijedi uputio sve nas na Mariju, najvjerniju zagovarateljicu, koja nam može i želi pomoći u svakodnevnoj  duhovnoj borbi, borbi između Dobra i Zla. Pozvao je na molitvu krunice, koja je najjače oružje, te posebno molitvu za mir – mir u srcima i u čitavome svijetu.

> Cijeli tekst...
 
« Početak«12345678910»Kraj »

Stranica 10 od 20

Hvaljen Isus i Marija!

Poštovani posjetitelji,

dobro došli na službenu stranicu Župe Rođenja BDM Brestovsko.

Ovim putem našim župljanima i svim ljudima dobre volje želimo približiti život naše župne zajednice, prenositi poruku Evanđelja i posredovati kršćanske vrednote.

Mir i dobro!

Cjelodnevno klanjanje

Poveznice

Duhovna poezija

Katekizam Katoličke Crkve

Pregled članaka

Svetac mjeseca

Svetac mjeseca


Katolički kalendar

Katolički kalendar 2016.

Najčitanije

Najnoviji prilozi

Foto albumi

Klikni za foto albume

2012-2016 © Župa Rođenja Blažene Djevice Marije - Brestovsko