gototopgototop

Fra Damir Pavić: Nedjeljna razmišljanja

Obiteljska kateheza s Marijom

Duhovna obnova

Vojska Bezgrešne na Brestovskom

Kolumne

Kolumne: fra Ivo Pavić
Kolumne: Marija Trogrlić
Kolumne: dr. Boris Adašević
Kolumne: Saša Jarmanović

Molitve

Biciklistički klub "Sveti Franjo" Brestovsko

Postulanti župe Brestovsko Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
02. rujna 2012.

Dvojica mladića iz župe Brestovsko: Stjepan Lukašević, sin Mate i Đine r. Gajić i Ivan Perić, sin Vinka i Kate Barešić, odlučili su poći u Visoko gdje će se u postulaturi (godina pripreme pred oblačenje redovničke odjeće) spremati da idućeg ljeta, s Božjom pomoći, obuku franjevački habit i uđu u godinu kušnje ili novicijata.

> Cijeli tekst...
 
Početak Devetnice Ispis E-mail
Autor: Marija Trogrlić   
30. kolovoza 2012.

Večernji molitveni program Devetnice našoj Majci Mariji započeo je u 18 sati molitvom krunice, koju su predvodili framaši. "Blažena djevica Marija je krunici podarila takvo djelovanje, da ne postoji nijedan materijalni, duhovni, nacionalni ili međunarodni problem koji se putem nje i naše žrtve ne bi mogao riješiti", riječi su sestre Lucije iz Fatime. Ogromnu snagu i milost primamo upravo po krunici.

Ovu Devetnicu posebno prikazujemo za duhovnu obnovu naše župe. Devetnica bi nas trebala učvrstiti u vjeri i ohrabriti u molitvi, da izgrađujemo svoj život u suradnji s Marijom, Majkom Crkve.

> Cijeli tekst...
 
Zatvorenje jubilarne godine sv. Klare Ispis E-mail
Autor: ss. klarise   
13. kolovoza 2012.

Svečano smo proslavile svetkovinu svete naše Majke Klare. Za ovu proslavu pripremali smo se devetnicom u kojoj smo svaki dan imali molitvu sv. krunice i sv. Misu, a vjernici su također imali prigodu za sv. ispovijed. Mise za vrijeme devetnice predvodio je župnik fra Damir Pavić, dok je Misno slavlje kroz trodnevnicu predvodio fra Mirko Filipović. Fra Mirko je naglasio hrabrost sv. Klare, koja je sa samo 18 godina ostavila svoju plemičku obitelj i odvažno stupila stopama Isusa Krista, te njezino življenje siromaštva. Stoga su se kćeri sv. Klare nazivale "Siromašne gospođe".

> Cijeli tekst...
 
Proslava blagdana sv. Klare Ispis E-mail
11. kolovoza 2012.

11. kolovoza 2012. na blagdan sv. Klare svečano je zatvorena Jubilarna godina sv. Klare Asiške. Kroz ovu Jubilarnu godinu na poseban način slavila se 800-ta obljetnica osnutka Reda Klarisa. Danas je i samostan sestara Klarisa u Brestovskom, uz sudjelovanje 30-ak svećenika i časnih sestara, članova Trećega franjevačkog svjetovnog Reda, te mnoštvo vjernika, proslavio blagdan svoje zaštitnice sv. Klare.

Pučku svetu misu predvodio je i propovijedao provincijal Bosne Srebrene fra Lovro Gavran. U koncelebraciji, uz ostale svećenike, bio je i provincijal hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja Marijina, fra Ivan Sesar.

> Cijeli tekst...
 
« Početak«11121314151617181920»Kraj »

Stranica 20 od 20

Hvaljen Isus i Marija!

Poštovani posjetitelji,

dobro došli na službenu stranicu Župe Rođenja BDM Brestovsko.

Ovim putem našim župljanima i svim ljudima dobre volje želimo približiti život naše župne zajednice, prenositi poruku Evanđelja i posredovati kršćanske vrednote.

Mir i dobro!

Cjelodnevno klanjanje

Poveznice

Duhovna poezija

Katekizam Katoličke Crkve

Pregled članaka

Svetac mjeseca

Svetac mjeseca


Katolički kalendar

Katolički kalendar 2016.

Najčitanije

Najnoviji prilozi

Foto albumi

Klikni za foto albume

2012-2016 © Župa Rođenja Blažene Djevice Marije - Brestovsko