gototopgototop

Fra Damir Pavić: Nedjeljna razmišljanja

Obiteljska kateheza s Marijom

Duhovna obnova

Vojska Bezgrešne na Brestovskom

Kolumne

Kolumne: fra Ivo Pavić
Kolumne: Marija Trogrlić
Kolumne: dr. Boris Adašević
Kolumne: Saša Jarmanović

Molitve

Biciklistički klub "Sveti Franjo" Brestovsko

Obred primanja i obećanja u Trećem redu Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
29. studenog 2015.

Na prvu nedjelju Došašaća, pod pučkom svetom misom u 11:00h, upriličen je obred primanja i obećanja u Franjevačkom svjetovnom redu na Brestovskom.

Za ovaj događaj trećoredci su se pripremali kroz trodnevnicu koju su predvodili Željko Majdandžić, ministar Bosanskog područnog bratstva Kraljice Katarine i fra Gabrijel Tomić, duhovni asistent Trećeg reda na Brestovskom.

Pod svetom misom, u nazočnosti svih trećoredaca naše župe i vjernog naroda, u franjevačko bratstvo je primljena s. Marina Prajo, a zavjete su dale ss. Branka Glavaš i Sofija Antičević. Nakon svete mise trećoredci su nastavili svoje druženje zajedno s časnim sestrama franjevkama, sestrama klarisama i fratrima. U bratskoj atmosferi zajedno smo blagovali i pjesmom slavili Gospodina.

> Cijeli tekst...
 
Zavjetovanje i primanje u FSR-u na Brestovskom Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
19. listopada 2014.

Nedjelja, 19. listopada, radostan je dan za cijelu župu Brestovsko. Danas, pod pučkom svetom misom u 11:00h u našoj crkvi na Brestovskom upriličen je svečani obred primanja novih članova u Franjevački svjetovni red (FSR), kao i zavjetovanje onih koji su prošle godine primljeni u Franjevačko bratstvo.

Za ovaj događaj trećoredci su se pripremali svečanom trodnevnicom. Prvu večer predavanje je održao brat Željko Majdandžić, ministar Bosanskog područnog bratstva Kraljice Katarine. Drugu večer predavanje je imala sestra Ljerka Mikić, učiteljica formacije Područnog bratstva. Treću večer trećoredci su se priključili redovitoj Duhovnoj obnovi koja se održava subotom u našoj župi i ispovjedili se, zajednički molili svetu krunicu, slavili svetu misu i ostali u klanjanju pred Presvetim Oltarskim Sakramentom.

> Cijeli tekst...
 
Primanje u Franjevački svjetovni red Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
10. studenog 2013.

Danas je u crkvi na Brestovskom bilo posebno svečano. Naime, pod pučkom svetom misom u 11:00h održan je Obred primanja u Franjevački svjetovni red.

Bogu hvala da smo doživjeli ovaj radosni trenutak: od danas u župi Brestovskom, kao nigdje u našoj domovini, djeluju svi ogranci Franjinog potomstva! Uz dvojicu braće franjevaca 1. reda svetog Franje, 7 sestara klarisa 2. reda sv. Franje, dvije školske sestre franjevke 2. samostanskog reda sv. Franje, 40-ak mladih Franjevačke mladeži (Frama), od danas su u župi Brestovsko i 32 člana Franjevačkog svjetovnog reda.

> Cijeli tekst...
 
Prva skupština FSR-a na Brestovskom Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
21. travnja 2013.

Danas nakon pučke svete mise u župi Rođenja Blažene Djevice Marije održana je prva skupština Franjevačkog svjetovnog reda. Tako je u našoj župi, nakon dugog vremena, ponovno oživljen rad Franjevačkog svjetovnog reda.

Pripreme za današnju skupštinu započele su još tijekom blagoslova obitelji kada su evidentirani živući članovi Trećeg reda. U razgovoru s obiteljima svećenici su objašnjavali župljanima karizmu i ustroj Trećeg reda i traženi su dobrovoljci koji su obećali da će moliti za ponovno oživljavanje Trećega reda sv. Franje u našoj župi.

> Cijeli tekst...
 


Hvaljen Isus i Marija!

Poštovani posjetitelji,

dobro došli na službenu stranicu Župe Rođenja BDM Brestovsko.

Ovim putem našim župljanima i svim ljudima dobre volje želimo približiti život naše župne zajednice, prenositi poruku Evanđelja i posredovati kršćanske vrednote.

Mir i dobro!

Cjelodnevno klanjanje

Samostan Svete Klare

Klarise na Brestovskom

Poveznice

Duhovna poezija

Katekizam Katoličke Crkve

Pregled članaka

Svetac mjeseca

Svetac mjeseca


Katolički kalendar

Katolički kalendar 2016.

Najčitanije

Najnoviji prilozi

Foto albumi

Klikni za foto albume

2012-2016 © Župa Rođenja Blažene Djevice Marije - Brestovsko