gototopgototop

Fra Damir Pavić: Nedjeljna razmišljanja

Obiteljska kateheza s Marijom

Duhovna obnova

Vojska Bezgrešne na Brestovskom

Kolumne

Kolumne: fra Ivo Pavić
Kolumne: Marija Trogrlić
Kolumne: dr. Boris Adašević
Kolumne: Saša Jarmanović

Molitve

Biciklistički klub "Sveti Franjo" Brestovsko

Službenica Božja s. Konzolata Betrone (Sestra oluja) Ispis E-mail
Autor: s. M. Rita Miloš   
25. studenog 2014.

Sestra Konzolata je rođena u Saluzzu kao Pierina Betrone 6. travnja 1903. U prvoj godini života s obitelji se seli u Torino.  Pierina živi kao i sva djeca do svoje trinaeste godine, kada na blagdan Bezgrešnog začeća primajući Prvu pričest prvi puta začuje glas koji ju je pitao: "Hoćeš li mi posve pripadati?" Pierina nije shvatila značenje, ali je ipak odgovorila: "Da, Isuse!" Dugo se borila za svoje zvanje. Uz niz prepreka koje su je pratile Pierina ne odustaje.

U dvadeset prvoj godini u ruke joj dolazi knjiga "Povijest jedne duše", životopis Male Terezije, koja ostavlja dubok pečat na njenom mladom srcu. Pierina je odlučila biti redovnica. Njezin duhovni život prolazi kalvariju. Kuca na mnoga vrata, najprije kod sestara salezijanki kod kojih ostaje nepunih godinu dana. Pravilo don Bosca nije za nju. Pokušala je još dva puta na dva različita mjesta, ali bez uspjeha. Uvjerenje da je najveća grešnica vraća je na vrata roditeljske kuće.

> Cijeli tekst...
 
Blažena Celina od Prikazanja Ispis E-mail
Autor: s. Marija Kristina Ivanović   
20. rujna 2014.

S. Marija Celina od prikazanja (Germana Castang) rodila se 1878. g. u selu Nojals, u Francuskoj. Patnja i trpljenje su bili stalni pratioci u njezinom životu. Kad je imala samo 4 godine oboljela je od poliomijelitisa, pa je cijeloga života morala šepati, te su je u selu nazvali "mala šepavica", a nerijetko bi njezin otac znao reći: "Bit će kiše, iz Germanine noge izlaze crvi". No ipak, Germana se nikada nije žalila na svoje boli, nego je junački i strpljivo sve podnosila za svoga dragog Boga i za svoju obitelj. S devet godina prikazala se kao žrtva za svoju obitelj te je postala i mala prosjakinja kako bi nekako prehranila svoju obitelj, a to ju je itekako stajalo poniženja.

> Cijeli tekst...
 


Hvaljen Isus i Marija!

Poštovani posjetitelji,

dobro došli na službenu stranicu Župe Rođenja BDM Brestovsko.

Ovim putem našim župljanima i svim ljudima dobre volje želimo približiti život naše župne zajednice, prenositi poruku Evanđelja i posredovati kršćanske vrednote.

Mir i dobro!

Cjelodnevno klanjanje

Samostan Svete Klare

Klarise na Brestovskom

Poveznice

Duhovna poezija

Katekizam Katoličke Crkve

Pregled članaka

Svetac mjeseca

Svetac mjeseca


Katolički kalendar

Katolički kalendar 2016.

Najčitanije

Najnoviji prilozi

Foto albumi

Klikni za foto albume

2012-2016 © Župa Rođenja Blažene Djevice Marije - Brestovsko