gototopgototop

Fra Damir Pavić: Nedjeljna razmišljanja

Obiteljska kateheza s Marijom

Duhovna obnova

Vojska Bezgrešne na Brestovskom

Kolumne

Kolumne: fra Ivo Pavić
Kolumne: Marija Trogrlić
Kolumne: dr. Boris Adašević
Kolumne: Saša Jarmanović

Molitve

Biciklistički klub "Sveti Franjo" Brestovsko

Završena kapelica u Datićima Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
21. ožujka 2014.

Ponajprije, zahvaljujući dragome Bogu, ali i povoljnim vremenskim uvjetima tijekom ove zime, uspješno su privedeni kraju radovi izgradnje kapelice u Datićima.

Kao što smo već pisali, stara kapelica je bila u ruševnom stanju i već dugo vremena je vapila za obnovom. Konačno, nakon jesenske svete mise donesena je odluka da se što prije s izvođenjem radova. Dogovoreno i učinjeno.

Zahvaljujući vrijednoj skupini majstora koji su besplatno izvodili radove, ali i novčanim darovima brojnih darovatelja započeti radovi su dovršeni. Da bi groblje, već odavno zaraslo u šumu, izgledalo još urednije i ljepše ujedno je i organizirana akcija sječenja stabala na groblju. Ostaje još organizirati jednu akciju prije proljetne svete mise, kako bi se groblje temeljito očistilo i popravila oštećena ograda.

> Cijeli tekst...
 
Opis radova na groblju Javorje Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
07. lipnja 2013.

"Djela naša, molimo te, Gospodine, milošću svojom priteci i pomoću svojom prati, da svaka naša molitva i djelo po tebi započne i po tebi započeto da se dovrši", riječi su jedne molitve s kojom započinje svaki rad.

S tom molitvom na usnama i mi smo krenuli u uređenje groblja Javorja, najvjerojatnije najstarijeg groblja na području župe Brestovsko. I, Bogu hvala, uspješno smo završili ono što smo započeli.

> Cijeli tekst...
 
Kužno groblje Oglavak – zavjetno mjesto Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
14. travnja 2013.

"Kad bismo znali koju moć imaju siromašne duše,
ne bismo ih zaboravljali.
Molimo za njih kako bi one molile za nas!"
(sv. Ivan Marija Vianney)

Svi oni koji su rodom iz brestovačkog kraja čuli su za Kužno groblje na Oglavku. Na Kužnom groblju nalazi se spomen-kapelica posvećena sv. Roku – zavjetni dar obitelji Brajković – gdje se svake godine o blagdanu ovoga sveca slavi i sveta misa i brojni vjernici se mole za duhovno i tjelesno zdravlje po zagovoru ovoga sveca.

Ovo groblje je župljanima Brestovska, kao i vjernicima iz drugih mjesta, ujedno i zavjetno mjesto. Po svjedočenju starijih župljana mnogi od njih primili su različita ozdravljenja i uslišane su im molitve nakon što su posjetili ovo groblje i po unutarnjem nadahnuću molili za siromašne duše u čistilištu.

> Cijeli tekst...
 
Kužno groblje Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
29. kolovoza 2012.

Do Kužnog groblja, kao i do groblja Oglavak koje je se nalazi u neposrednoj blizini, može se doći iz dva smjera: odvajanjem u mjestu Pločari s ceste koja vodi prema Fojnici i s glavne ceste u Brestovskom preko Novog naselja, Orahova, Medovaca i Duka. S brestovačke strane udaljeno je približno 8 km od župne crkve.

> Cijeli tekst...
 
Datići Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
29. kolovoza 2012.

Groblje Datići udaljeno je oko 7 km od župne crkve. Do groblja se dolazi odvajanjem nalijevo u mjestu Bilalovac, s glavne prometnice koja od Brestovskog vodi prema Busovači.

Prolazi se pored groblja Bilalovac i nastavlja cestom prema Milodražu. Zadnjih 2 km puta do groblja je makadamska cesta, odnosno šumski put koji vodi do ovoga groblja sakrivenog u šumi na obroncima planine Zahor. Od groblja se šumskom stazom može doći relativno brzo i do Kaštela.

> Cijeli tekst...
 
« Početak«123»Kraj »

Stranica 1 od 3

Hvaljen Isus i Marija!

Poštovani posjetitelji,

dobro došli na službenu stranicu Župe Rođenja BDM Brestovsko.

Ovim putem našim župljanima i svim ljudima dobre volje želimo približiti život naše župne zajednice, prenositi poruku Evanđelja i posredovati kršćanske vrednote.

Mir i dobro!

Cjelodnevno klanjanje

Samostan Svete Klare

Klarise na Brestovskom

Poveznice

Duhovna poezija

Katekizam Katoličke Crkve

Pregled članaka

Svetac mjeseca

Svetac mjeseca


Katolički kalendar

Katolički kalendar 2016.

Najčitanije

Najnoviji prilozi

Foto albumi

Klikni za foto albume

2012-2016 © Župa Rođenja Blažene Djevice Marije - Brestovsko