gototopgototop

Fra Damir Pavić: Nedjeljna razmišljanja

Obiteljska kateheza s Marijom

Duhovna obnova

Vojska Bezgrešne na Brestovskom

Kolumne

Kolumne: fra Ivo Pavić
Kolumne: Marija Trogrlić
Kolumne: dr. Boris Adašević
Kolumne: Saša Jarmanović

Molitve

Biciklistički klub "Sveti Franjo" Brestovsko

Grebci Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
29. kolovoza 2012.

Groblje je smješteno u naselju Orahovo ispod brda Zavrtaljke, kako ga naziva lokalno stanovništva. Do njega se dolazi odvajanjem od glavne prometnice u Brestovskom i prolaskom kroz Novo naselje u smjeru Medovaca i Oglavka.

U groblju je 1997. godine izgrađena kapelica na slavu sv. Nikole Tavelića i na spomen našim pokojnima i poginulim braniteljima. Groblje je pristojno uređeno, ali u skoroj budućnosti bi trebalo urediti vozni pristup groblju s gornje strane, kao i sanirati dotrajali plato ispred grobljanske kapelice.

> Cijeli tekst...
 
Oglavak Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
29. kolovoza 2012.

Do groblja Oglavak može se doći iz dva smjera: odvajanjem u mjestu Pločari s ceste koja vodi prema Fojnici i s glavne ceste u Brestovskom preko Novog naselja, Orahova, Medovaca i Duka. S brestovačke strane udaljeno je približno 8 km od župne crkve.

Pristup do groblja na samom Oglavku je nešto teži kroz naselja Medovci i Duke, ali nadomak samoga groblja cesta je asfaltirana s uređenim kanalima. Ispred groblja je uređen parking, a oko groblja ograda od cementnih blokova.

> Cijeli tekst...
 
Kosnice Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
29. kolovoza 2012.

Groblje Kosnice udaljeno je oko 5 km od župne crkve. Do groblja se dolazi odvajanjem nalijevo u mjestu Rauševac, s prometnice koja od Brestovskog vodi prema Kiseljaku.

Zadnjih pola kilometra puta do groblja se stiže makadamskim putem. Ispred groblja je poravnato zemljište i uređen prostor za parkiranje.

> Cijeli tekst...
 
Maslinovići Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
29. kolovoza 2012.

Pristupni put do groblja Maslinovići isti je kao i prema grobljima Bilalovac i Datići. Put od Bilalovca do džamije na Milodražu je asfaltiran, a onda još otprilike 2 km makadamskim putem sve do Maslinovića.

Groblje je smješteno u malenoj udolini nakon posljednje kuće u Maslinovićima. Groblje je ograđeno. U gornjem dijelu groblja, uz cestu, nalazi se mala kapelica.

> Cijeli tekst...
 
Javorje Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
29. kolovoza 2012.

Groblje Javorje nalazi se u naselju Gunjače, na brestovačkoj strani koja gleda prema Visokom. Udaljeno je oko 4 km od župne crkve.

Javorje je najstarije groblje naše župe. Iz ovog razloga su ga sestre klarise, prisutne u ovoj župi od 1989. godine, izabrale kao ukopno mjesto svojih sestara. Na ovom groblju imaju svoju grobnicu i tu je 2002. godine sahranjena s. Terezija Purtić.

> Cijeli tekst...
 
Više članaka...
« Početak«123»Kraj »

Stranica 2 od 3

Hvaljen Isus i Marija!

Poštovani posjetitelji,

dobro došli na službenu stranicu Župe Rođenja BDM Brestovsko.

Ovim putem našim župljanima i svim ljudima dobre volje želimo približiti život naše župne zajednice, prenositi poruku Evanđelja i posredovati kršćanske vrednote.

Mir i dobro!

Cjelodnevno klanjanje

Poveznice

Duhovna poezija

Katekizam Katoličke Crkve

Pregled članaka

Svetac mjeseca

Svetac mjeseca


Katolički kalendar

Katolički kalendar 2016.

Najčitanije

Najnoviji prilozi

Foto albumi

Klikni za foto albume

2012-2016 © Župa Rođenja Blažene Djevice Marije - Brestovsko