gototopgototop

Fra Damir Pavić: Nedjeljna razmišljanja

Obiteljska kateheza s Marijom

Duhovna obnova

Vojska Bezgrešne na Brestovskom

Kolumne

Kolumne: fra Ivo Pavić
Kolumne: Marija Trogrlić
Kolumne: dr. Boris Adašević
Kolumne: Saša Jarmanović

Molitve

Biciklistički klub "Sveti Franjo" Brestovsko

Duhovne vježbe sestrara klarisa Ispis E-mail
Autor: S. M. Hijacinta Batinić O.S.C.   
01. ožujka 2016.

Fra Miro Relota je odražao duhovne vježbe nama sestrama od 22. do 26. veljače. Bile smo sretne da nam je fra Miro baš ove godine održao duhovne vježbe. Fra Miru znademo od početka našeg osnivanja i uvijek smo bili povezani jer nam je dosta pomogao za vrijeme rata. Drago nam je da se vratio ponovno u našu provinciju Bosnu Srebrenu.

Ovi dani su bili ispunjeni još dubljom kontemplacijom, tako da smo imale više vremena posvetiti svaka za sebe, da što bolje provedemo ove dane s Isusom. Posebno je fra Miro naglasio Godinu milosrđa da što više upoznamo dubinu Božjeg milosrđa.

> Cijeli tekst...
 
Redovničko oblačenje u samostanu sv. Klare, Brestovsko Ispis E-mail
Autor: s. M. Hijacinta Batinić O.S.C.   
29. kolovoza 2015.

U subotu 22. kolovoza, na spomendan BDM Kraljice, nakon slavlja svete mise koju je predslavio naš duhovnik fra Gabrijel Tomić u koncelebraciji s još tri svećenika: župnik župe Dolac fra Zoran Livančić, fra Slavko Topić i fra Ugo Maria Brogno, postulantica Nikolina Antičević obukla je redovnički habit i započela svoj novicijat.

Kao pripravu za ovaj dan imale smo milost da nam, u trodnevnoj duhovnoj obnovi, o redovničkom životu govori fra Ugo Maria, kapucin iz samostana Belvedere, Italija.

Obraćajući se nazočnima, a posebno postulantici Nikolini, fra Gabrijel je izrazio svoju radost što je milost Božja odredila da oblačenje bude na dan BDM Kraljice, naše nebeske i duhovne Majke. Govorio je o vrijednosti redovničkog odijela koje na izvanjski način pokazuje da pripadamo Kristu u kojeg se zaodjenusmo (Gal 3,27).

> Cijeli tekst...
 
Proslava sv. Majke Klare Asiške na Brestovskom Ispis E-mail
Autor: s. M. Hijacinta Batinić O.S.C.   
13. kolovoza 2015.

I ove godine blagdan sv. Majke Klare okupio je vjerni puk da bi mu ona svojim svijetlim primjerom  pokazala siguran put k Ocu, kojim je i ona prošla slijedeći stope Njegova Jedinorođenog Sina.

Za proslavu blagdana pripravljali smo se devetnicom. Prvih šest dana krunicu i sv. Misu, koju je predvodio naš duhovnik fra Gabrijel Tomić, imali smo zajedno s vjernicima u našoj samostanskoj kapeli. Prva dva dana trodnevnice, pošto je naša kapelica mala, molitva krunice i sveta misa slavila se u župnoj crkvi, a treći dan i na sam blagdan ispred našeg samostana.

Prvi dan svetu misu je predvodio župnik fra Damir Pavić. U propovijedi, govoreći o sv. Klari, naglasio je važnost molitve i značaj koji ima ovaj samostan za ovu župu i cijeli kraj, pa i cijeli narod.

> Cijeli tekst...
 
Svečani zavjeti s. M. Kristine Ivanović Ispis E-mail
Autor: s. Marija Milić O.S.C.   
26. srpnja 2015.

U petak, 24. srpnja, na spomendan sv. Kristine, naša s. M. Kristina od Predragocjene Krvi Kristove, položila je svoje svečane zavjete u ruke časne majke s. M. Hijacinte Batinić.

Na ovaj svečani čin, sestra zavjetovanica kao i cijela zajednica, pripravila se petodnevnim duhovnim vježbama koje je vodio fra Danijel Nikolić, odgojitelj na Franjevačkoj teologiji.

Svečano misno slavlje predslavio je naš poglavar, mnogopoštovani otac provincijal fra Lovro Gavran u koncelebraciji sa župnikom fra Damirom Pavićem i našim duhovnikom fra Gabrijelom Tomićem.

> Cijeli tekst...
 
Duhovne vježbe sestara klarisa Ispis E-mail
Autor: s.M. Klara Vujica   
22. ožujka 2015.

Od 15. do 21. ožujka, mi, sestre klarise imale smo svoje duhovne vježbe. Duhovne vježbe su potrebne svakoj Bogu posvećenoj osobi jer je potrebno neprestano obnavljati svoj duhovni život, a duhovne vježbe su prilika da zavirimo u svoje srce te nas potiču da budnije pazimo na duhovni rast. Ove godine duhovne vježbe nam je predvodio fra Marinko Štrbac, župnik župe Vijaka. Tema je bila: MOLITVA.

Fra Marinko je naglasio važnost molitve u našem životu, a s tom temom je povezao i važnost svete ispovijedi i euharistije. Na samom početku duhovnih vježbi izmolili smo zajedno Zaziv Duha Svetoga, a svaki dan smo imali izložen Presveti Oltarski Sakrament. Osim svakodnevnog klanjanja Isusu, imali smo i svetu misu, krunice, božanski časoslov, predavanja te druge molitve.

> Cijeli tekst...
 
« Početak«123456»Kraj »

Stranica 1 od 6

Hvaljen Isus i Marija!

Poštovani posjetitelji,

dobro došli na službenu stranicu Župe Rođenja BDM Brestovsko.

Ovim putem našim župljanima i svim ljudima dobre volje želimo približiti život naše župne zajednice, prenositi poruku Evanđelja i posredovati kršćanske vrednote.

Mir i dobro!

Cjelodnevno klanjanje

Samostan Svete Klare

Klarise na Brestovskom

Poveznice

Duhovna poezija

Katekizam Katoličke Crkve

Pregled članaka

Svetac mjeseca

Svetac mjeseca


Katolički kalendar

Katolički kalendar 2016.

Najčitanije

Najnoviji prilozi

Foto albumi

Klikni za foto albume

2012-2016 © Župa Rođenja Blažene Djevice Marije - Brestovsko