gototopgototop

Fra Damir Pavić: Nedjeljna razmišljanja

Obiteljska kateheza s Marijom

Duhovna obnova

Vojska Bezgrešne na Brestovskom

Kolumne

Kolumne: fra Ivo Pavić
Kolumne: Marija Trogrlić
Kolumne: dr. Boris Adašević
Kolumne: Saša Jarmanović

Molitve

Biciklistički klub "Sveti Franjo" Brestovsko

Samostan klarisa


Duhovne vježbe s. Klarisa Ispis E-mail
Autor: s. Klarise   
17. ožujka 2014.

Kao i svake godine, tako i ove, započele smo duhovne vježbe uz vodstvo fra Pave Filipovića koji već nekoliko godina djeluje na službi u Njemačkoj. Duhovne vježbe smo počele u nedjelju 9. ožujka uz zaziv Duha Svetoga. Teme koje je fra Pavo odabrao bile su: poziv (uzvišenost redovničkog poziva), duhovno prijateljstvo, zahvalnost, pokora i križ.

Kroz duhovne vježbe nastojale smo se povlačiti u samoću i u šutnju, kako bi što bolje mogle promišljati i osluškivati poticaje Duha Svetoga. Osim razmatranja, koja smo imali dvaput dnevno, također smo svaki dan imali sv. misu, klanjanje, krunice i druge molitve, a kako se nalazimo u korizmenom vremenu, u petak smo imali i Put križa.

> Cijeli tekst...
 
Mjesec listopad kod klarisa Ispis E-mail
Autor: ss.klarise Brestovsko   
05. studenog 2013.

Župljani župe Podcrkavlje i don Davorin Anđić u posjeti sestrama klarisama U dragom nam mjesecu listopadu, dvije su kraljice okupile svoju djecu i dovele ih k nama u samostan. Početkom mjeseca župljani župe Podcrkavlje, kod Slavonskog Broda, sa svojim župnikom don Davorinom Anđić, pri povratku s hodočašća Kraljici Mira u Međugorje, navratili su u naš samostan i proslavili s nama svetu misu. Don Davorin sve nas je potaknuo da radosno sudjelujemo u euharistiji koja je nebo na zemlji. Nakon svete mise u radosnom druženju izmijenili smo iskustva. Mnogi su se prvi put susreli s kontemplativnim zatvorenim redom. Svi su bili oduševljeni i obećali su ponovno navratiti.

> Cijeli tekst...
 
Slijediti Isusa je prava avantura! Ispis E-mail
Autor: Ana-Marija Knežević i Marija Trogrlić   
07. listopada 2013.

(Intervju sa sestrama klarisama)

Mnogi se pitaju kako sestre klarise, koje su rekle zbogom svijetu i cijeli život posvetile Isusu, mogu biti radosne i ispunjene čak i iza rešetaka. O svemu tome, a i još više, draga srca su nam posvjedočile dvije mlade klarise, s. Rita i s. Kristina.

N: Za početak, možete li nam reći tko su Rita i Kristina prije posvećenja života Bogu?

S. Rita: Ja sam bila Tina Miloš u svijetu. Dolazim iz Gruda i imam 34 godine. Prvo sam od petero djece. Svi smo išli na Framu, osim brata. Što se tiče života prije ovoga, bila sam sasvim ''normalna'' djevoka. Izlasci, provodi, avanture, što više adrenalina... Ukratko, živjela sam 'punim plućima'.

> Cijeli tekst...
 
Prvi redovnički zavjeti s. Marije i s. Rite Ispis E-mail
Autor: ss.klarise Brestovsko   
30. kolovoza 2013.

Nakon završenih dvaju godina novicijata, koje je ujedno i vrijeme kušnje, s. Marija Milić iz Livna i s. Rita Miloš iz Gruda, na veliku radost cijele zajednice, položile su svoje prve redovničke zavjete. U subotu 17. kolovoza one su odlučno i hrabro rekle Isusu svoje: DA. Time su Gospodinu obećale da će u vremenu od tri godine opsluživati pravilo sv. Klare, živeći u poslušnosti, siromaštvu, čistoći i klauzuri.

> Cijeli tekst...
 
Humanitarna akcija "Dar dobrote naše župe" Ispis E-mail
Autor: ss.klarise Brestovsko   
30. kolovoza 2013.

Župljani Svilaja iz Hrvatske, pod vodstvom svojega župnika don Jakoba Šunjare, prije tri mjeseca posjetili su naš samostan u Brestovskom. Duboko ganuti našim načinom života odlučili su pokrenuti akciju u svojoj župi pod nazivom „humanitarna akcija – dar dobrote naše župe za sestre klarise“ koja je trajala mjesec dana, odnosno do svete Klare. Svrha ove akcije bila je prikupljati dugoročne namirnice (sol, brašno, ulje, šećer, krumpir...), kako bi ih na kraju predali našem samostanu.

> Cijeli tekst...
 
« Početak«12345»Kraj »

Stranica 4 od 5

Hvaljen Isus i Marija!

Poštovani posjetitelji,

dobro došli na službenu stranicu Župe Rođenja BDM Brestovsko.

Ovim putem našim župljanima i svim ljudima dobre volje želimo približiti život naše župne zajednice, prenositi poruku Evanđelja i posredovati kršćanske vrednote.

Mir i dobro!

Cjelodnevno klanjanje

Poveznice

Duhovna poezija

Katekizam Katoličke Crkve

Pregled članaka

Svetac mjeseca

Svetac mjeseca


Katolički kalendar

Katolički kalendar 2016.

Najčitanije

Najnoviji prilozi

Foto albumi

Klikni za foto albume

2012-2016 © Župa Rođenja Blažene Djevice Marije - Brestovsko