gototopgototop

Fra Damir Pavić: Nedjeljna razmišljanja

Obiteljska kateheza s Marijom

Duhovna obnova

Vojska Bezgrešne na Brestovskom

Kolumne

Kolumne: fra Ivo Pavić
Kolumne: Marija Trogrlić
Kolumne: dr. Boris Adašević
Kolumne: Saša Jarmanović

Molitve

Biciklistički klub "Sveti Franjo" Brestovsko

Suradnja FSR-a i Frame Brestovsko Ispis E-mail
Autor: Luka Trogrlić   
16. ožujka 2016.

U nedjelju, 13. ožujka, naše su dugogodišnje framašice Ana-Marija Knežević i Marija Trogrlić održale članovima Franjevačkog svjetovnog reda u Brestovskom predavanje na temu “FSR i Frama – jedna obitelj”. Oduševljenje ovakvim vidom zajedništva između mladih i “onih malo manje mladih” bilo je uzajamno. Ovo je bio prvi put da su članovi Frame vodili redovnu mjesečnu skupštinu FSR-a.

U mnogim mjesnim bratstvima suradnja između FSR-a i Frame nerijetko je zapostavljena, iako bi trebalo biti upravo suprotno: "Frama čini osobitu obvezu Franjevačkoga svjetovnog reda kao dio njezinoga pastorala mladih i zvanja. Zbog toga su svjetovni franjevci dužni pratiti mlade i pomoći im u dozrijevanju njihova poziva i uvođenju u život bratstva." (Frama: put franjevačkoga poziva, čl. 14). Posebno nam je drago što je predstavnica FSR-a Snježana Medić bila prisutna na našim zadnjim susretima, čime su oni dobili jednu novu dimenziju.

> Cijeli tekst...
 
Novo vijeće Frame Brestovsko Ispis E-mail
Autor: Luka Trogrlić   
12. prosinca 2015.

U petak, 11. prosinca 2015. god., održana je redovna izborna skupština Frame Brestovsko. Na početku susreta framaši su zazvali Duha Svetoga kako bi među sobom prepoznali osobe koje će voditi bratstvo kroz sljedeću godinu. Ukupno dvadeset framaša je imalo pravo glasa. Izbore je predvodila Marija Trogrlić, područna predsjednica Frame Bosne Srebrene.

Novo vijeće Frame Brestovsko čine:
Luka Trogrlić, predsjednik
Danijela Vujica, potpredsjednica
Gabriel Remić, tajnik
Kristina Biletić, blagajnica
Katarina Barišić, voditeljica formacije

> Cijeli tekst...
 
Obred primanja i obećanja u Trećem redu Ispis E-mail
Autor: fra Damir Pavić   
29. studenog 2015.

Na prvu nedjelju Došašaća, pod pučkom svetom misom u 11:00h, upriličen je obred primanja i obećanja u Franjevačkom svjetovnom redu na Brestovskom.

Za ovaj događaj trećoredci su se pripremali kroz trodnevnicu koju su predvodili Željko Majdandžić, ministar Bosanskog područnog bratstva Kraljice Katarine i fra Gabrijel Tomić, duhovni asistent Trećeg reda na Brestovskom.

Pod svetom misom, u nazočnosti svih trećoredaca naše župe i vjernog naroda, u franjevačko bratstvo je primljena s. Marina Prajo, a zavjete su dale ss. Branka Glavaš i Sofija Antičević. Nakon svete mise trećoredci su nastavili svoje druženje zajedno s časnim sestrama franjevkama, sestrama klarisama i fratrima. U bratskoj atmosferi zajedno smo blagovali i pjesmom slavili Gospodina.

> Cijeli tekst...
 
Primanja i obećanja Frame Brestovsko Ispis E-mail
Autor: Luka Trogrlić   
23. studenog 2015.

U nedjelju, 22. studenog 2015. god., održan je svečani obred primanja i davanja obećanja u Frami Brestovsko pod geslom: "U Bogu mom je snaga moja sva!". Ovaj se obred u našoj župi već dugi niz godina održava na svetkovinu Krista Kralja. Ove je godine u naše mjesno bratstvo primljeno pet framaša, a njih 26 je obećalo slijediti Isusa Krista po primjeru svetoga Franje.

Sveto misno slavlje u 11 h predvodio je fra Danijel Rajić, duhovni asistent Frame i OFS-a Bosne Srebrene uz koncelebraciju fra Domagoja Šimića, duhovnog asistenta Frame Fojnica i fra Damira Pavića, duhovnog asistenta naše Frame. Došli su nas podržati framaši iz Fojnice i Kiseljaka dok su framaši iz Kreševa svojim pjevanjem i sviranjem uzveličali ovaj događaj.

Za obred smo se pripremali na redovnim susretima petkom navečer, ali je svakako kruna pripreme bila duhovna obnova u Međugorju dan prije obreda. Sa međugorskog Podbrda svaki je framaš ponio kamenčić koji je u nedjelju  stavio pred oltar. Time smo simbolično Gospodinu predali naša tvrda i okorjela srca i zamolili smo Ga da ih promijeni. O simbolici srca govorio je i fra Danijel koji je rekao da Isus, za razliku od zemaljskih vladara, želi biti vladar ljudskih srdaca.

> Cijeli tekst...
 
Hodočašće u Međugorje Ispis E-mail
Autor: Marija Trogrlić   
23. studenog 2015.

U subotu, 21. studenog 2015., vjernici župe Brestovsko, zajedno s vjernicima iz okolnih župa, predvođeni župnikom, fra Damirom Pavićem, uputili su se u mjesto mira, molitve i Gospine prisutnosti - Međugorje. Krenuli smo u ranim jutarnjim satima, nas stotinjak. Jedan čitav autobus ispunila je Franjevačka mladež - Frama, koja je na ovo hodočašće krenula s ciljem što bolje priprave za Obred primanja i davanja obećanja, te izricanja svoga Evo me Bogu, koji se održao dan poslije.

Po dolasku u Međugorje, prvo smo posjetili Marijansku zajednicu Oaza mira. Časna sestra koja nas je tamo radosno dočekala, govorila je o svome iskustvu Međugorja, te pozvala na konkretno nasljedovanje Gospinih poruka. Istaknula je kako kamen kojega ima napretek u Međugorju zapravo simbolizira tvrdoću ljudskih srdaca i oglušenost na Majčine pozive na obraćenje. Tako se rodila ideja kod framaša: prinijeti na oltar međugorske kamenčiće kako bi upravo Gospodin naša često tvrda i nebrušena srca učinio po Srcu svome.

> Cijeli tekst...
 
« Početak«12345678»Kraj »

Stranica 1 od 8

Hvaljen Isus i Marija!

Poštovani posjetitelji,

dobro došli na službenu stranicu Župe Rođenja BDM Brestovsko.

Ovim putem našim župljanima i svim ljudima dobre volje želimo približiti život naše župne zajednice, prenositi poruku Evanđelja i posredovati kršćanske vrednote.

Mir i dobro!

Cjelodnevno klanjanje

Poveznice

Duhovna poezija

Katekizam Katoličke Crkve

Pregled članaka

Svetac mjeseca

Svetac mjeseca


Katolički kalendar

Katolički kalendar 2016.

Najčitanije

Najnoviji prilozi

Foto albumi

Klikni za foto albume

2012-2016 © Župa Rođenja Blažene Djevice Marije - Brestovsko