gototopgototop

Fra Damir Pavić: Nedjeljna razmišljanja

Obiteljska kateheza s Marijom

Duhovna obnova

Vojska Bezgrešne na Brestovskom

Kolumne

Kolumne: fra Ivo Pavić
Kolumne: Marija Trogrlić
Kolumne: dr. Boris Adašević
Kolumne: Saša Jarmanović

Molitve

Biciklistički klub "Sveti Franjo" Brestovsko

Što Ti kažeš: tko sam ja? Ispis E-mail
Autor: Marija Trogrlić   
01. travnja 2015.

Isus je jednom prilikom upitao učenike: “Što govore ljudi tko sam ja?”, a potom: “Što vi kažete, tko sam ja?” Od odgovora na to pitanje, upućenog svakom osobno, zavisi sav naš život, sva egzistencija. Isusov upit ne očekuje općenite odgovore. Traži osobno iskustvo susreta s Njim. On zna da od toga odlučimo li ga (ne) upoznati i prihvatiti kao najveću Ljubav, prijatelja i Spasitelja, te sve ono što sveti Franjo na najljepši mogući način izražava u svojim Pohvalama Bogu, zavisi naše ja. Zato nas i pita.

Nakon što u tišini srca odgovorimo Isusu na pitanje koje nam je postavio, usudila bih se upitati ga isto. Životni putevi i ciljevi nam i jesu, na kraju krajeva, spoznavanje sebe i približavanje Bogu, koliko god je to moguće u našoj grešnoj ljudskosti. Te dvije ogromne težnje se, na sreću, isprepliću. Jer, tko nas bolje poznaje od samog Stvoritelja na čiju smo sliku stvoreni?

> Cijeli tekst...
 
Depresija - pošast modernog doba Ispis E-mail
Autor: dr. Boris Adašević   
12. siječnja 2015.

Što si mi, dušo, klonula i što jecaš u meni? U Boga se uzdaj, jer opet ću ga slaviti, spasenje svoje, Boga svog! (Psalam 42,6 JB)

Kao što vidimo iz gore navedenog citata depresija je bila poznata još u starozavjetno vrijeme, a osobit je primjer kralja Šaula koji je pokazivao klasične simptome depresije te je na kraju počinio i samoubojstvo što dovoljno govori o samoj težini, ozbiljnosti i strašnim posljedicama koje ta bolest može proizvesti. Depresija spada među najčešće psihičke smetnje našeg vremena.

Prema jednom istraživanju svjetske zdravstvene organizacija (WHO) depresija zauzima četvrto mjesto kao uzrok nesposobnosti i preuranjene smrti. Predviđa se da će do 2020. godine depresija postati drugi po redu zdravstveni problem na svijetu, odmah nakon srčanih bolesti.

> Cijeli tekst...
 
Razmišljanje o Karizmatskom pokretu Ispis E-mail
Autor: Saša Jarmanović   
18. studenog 2014.

Ono o čemu bih želio progovoriti ovoga puta u ovom, nadam se ne predugome tekstu, jest Katolički karizmatski pokret.

Kao katolik zamjećujem kako je ovo područje ono koje mnoge ljude zbunjuje, ostavlja u nedoumici... Što misliti o molitvama za oslobođenje, polaganjima ruku, iznenadnim padanjima na tlo, odnosno počivanjima u Duhu!? Donosi li pojavnost takvih praksi Crkvi veću korist ili štetu? Kakav stav zauzeti prema Katoličkom karizmatskom pokretu i onima koji ga predvode?

Ne možemo zaobići činjenicu kako Crkva i crkvene strukture te sami vjernici diljem svijeta, a pogotovo u Europi, prolaze stanovitu krizu vjere i morala. Uzroci su mnogi, a vjerojatno jedan od najvećih jest sustavno dugogodišnje nametanje potrošačko-uživalačkoga mentaliteta, koji uništava duhovnost, religioznost i sve ono što čovjeka vodi k Bogu.

> Cijeli tekst...
 
Nogometnim rječnikom Ispis E-mail
Autor: Marija Trogrlić   
21. srpnja 2014.

Svjetsko je prvenstvo iza nas. Nogomet, kao najvažnija sporedna stvar na svijetu, okupirao je gotovo sav medijski prostor proteklih mjesec dana u svakom kutku svijeta.

Kada je riječ o povijesti SP-a, svatko će se sjetiti čuvenog gola, jednog od onih antologijskih i najkontroverznijih u povijesti – Maradonine Božje ruke u utakmici između Argentine i Engleske. Čudno za svijet, nije nazvan sretna ruka ili ruka sudbine koja je loptu ubacila u mrežu. Poslije utakmice, sam je Maradona izjavio: "Bila je to malo glava Maradone i malo Božja ruka".

U našim životnim utakmicama možda bi trebalo biti još manje naše glave i njenog ljudskog, uskog i grešnog pogleda, razmišljanja i planiranja, a puno više djelovanja Božje ruke. Divne Božje ruke u čiji smo dlan urezani (usp. Iz 49,16). Tek tada ćemo i mi, boreći se sami sa sobom i svijetom, zabijati golove i pobjeđivati, Božjom snagom i tehnikom. No, ne uvijek. 

> Cijeli tekst...
 
« Početak«1234»Kraj »

Stranica 1 od 4

Hvaljen Isus i Marija!

Poštovani posjetitelji,

dobro došli na službenu stranicu Župe Rođenja BDM Brestovsko.

Ovim putem našim župljanima i svim ljudima dobre volje želimo približiti život naše župne zajednice, prenositi poruku Evanđelja i posredovati kršćanske vrednote.

Mir i dobro!

Cjelodnevno klanjanje

Poveznice

Duhovna poezija

Katekizam Katoličke Crkve

Pregled članaka

Svetac mjeseca

Svetac mjeseca


Katolički kalendar

Katolički kalendar 2016.

Najčitanije

Najnoviji prilozi

Foto albumi

Klikni za foto albume

2012-2016 © Župa Rođenja Blažene Djevice Marije - Brestovsko