gototopgototop

Fra Damir Pavić: Nedjeljna razmišljanja

Obiteljska kateheza s Marijom

Duhovna obnova

Vojska Bezgrešne na Brestovskom

Kolumne

Kolumne: fra Ivo Pavić
Kolumne: Marija Trogrlić
Kolumne: dr. Boris Adašević
Kolumne: Saša Jarmanović

Molitve

Biciklistički klub "Sveti Franjo" Brestovsko

Što Ti kažeš: tko sam ja? Ispis E-mail
Autor: Marija Trogrlić   
01. travnja 2015.

Isus je jednom prilikom upitao učenike: “Što govore ljudi tko sam ja?”, a potom: “Što vi kažete, tko sam ja?” Od odgovora na to pitanje, upućenog svakom osobno, zavisi sav naš život, sva egzistencija. Isusov upit ne očekuje općenite odgovore. Traži osobno iskustvo susreta s Njim. On zna da od toga odlučimo li ga (ne) upoznati i prihvatiti kao najveću Ljubav, prijatelja i Spasitelja, te sve ono što sveti Franjo na najljepši mogući način izražava u svojim Pohvalama Bogu, zavisi naše ja. Zato nas i pita.

Nakon što u tišini srca odgovorimo Isusu na pitanje koje nam je postavio, usudila bih se upitati ga isto. Životni putevi i ciljevi nam i jesu, na kraju krajeva, spoznavanje sebe i približavanje Bogu, koliko god je to moguće u našoj grešnoj ljudskosti. Te dvije ogromne težnje se, na sreću, isprepliću. Jer, tko nas bolje poznaje od samog Stvoritelja na čiju smo sliku stvoreni?

> Cijeli tekst...
 
Depresija - pošast modernog doba Ispis E-mail
Autor: dr. Boris Adašević   
12. siječnja 2015.

Što si mi, dušo, klonula i što jecaš u meni? U Boga se uzdaj, jer opet ću ga slaviti, spasenje svoje, Boga svog! (Psalam 42,6 JB)

Kao što vidimo iz gore navedenog citata depresija je bila poznata još u starozavjetno vrijeme, a osobit je primjer kralja Šaula koji je pokazivao klasične simptome depresije te je na kraju počinio i samoubojstvo što dovoljno govori o samoj težini, ozbiljnosti i strašnim posljedicama koje ta bolest može proizvesti. Depresija spada među najčešće psihičke smetnje našeg vremena.

Prema jednom istraživanju svjetske zdravstvene organizacija (WHO) depresija zauzima četvrto mjesto kao uzrok nesposobnosti i preuranjene smrti. Predviđa se da će do 2020. godine depresija postati drugi po redu zdravstveni problem na svijetu, odmah nakon srčanih bolesti.

> Cijeli tekst...
 
Razmišljanje o Karizmatskom pokretu Ispis E-mail
Autor: Saša Jarmanović   
18. studenog 2014.

Ono o čemu bih želio progovoriti ovoga puta u ovom, nadam se ne predugome tekstu, jest Katolički karizmatski pokret.

Kao katolik zamjećujem kako je ovo područje ono koje mnoge ljude zbunjuje, ostavlja u nedoumici... Što misliti o molitvama za oslobođenje, polaganjima ruku, iznenadnim padanjima na tlo, odnosno počivanjima u Duhu!? Donosi li pojavnost takvih praksi Crkvi veću korist ili štetu? Kakav stav zauzeti prema Katoličkom karizmatskom pokretu i onima koji ga predvode?

Ne možemo zaobići činjenicu kako Crkva i crkvene strukture te sami vjernici diljem svijeta, a pogotovo u Europi, prolaze stanovitu krizu vjere i morala. Uzroci su mnogi, a vjerojatno jedan od najvećih jest sustavno dugogodišnje nametanje potrošačko-uživalačkoga mentaliteta, koji uništava duhovnost, religioznost i sve ono što čovjeka vodi k Bogu.

> Cijeli tekst...
 
Nogometnim rječnikom Ispis E-mail
Autor: Marija Trogrlić   
21. srpnja 2014.

Svjetsko je prvenstvo iza nas. Nogomet, kao najvažnija sporedna stvar na svijetu, okupirao je gotovo sav medijski prostor proteklih mjesec dana u svakom kutku svijeta.

Kada je riječ o povijesti SP-a, svatko će se sjetiti čuvenog gola, jednog od onih antologijskih i najkontroverznijih u povijesti – Maradonine Božje ruke u utakmici između Argentine i Engleske. Čudno za svijet, nije nazvan sretna ruka ili ruka sudbine koja je loptu ubacila u mrežu. Poslije utakmice, sam je Maradona izjavio: "Bila je to malo glava Maradone i malo Božja ruka".

U našim životnim utakmicama možda bi trebalo biti još manje naše glave i njenog ljudskog, uskog i grešnog pogleda, razmišljanja i planiranja, a puno više djelovanja Božje ruke. Divne Božje ruke u čiji smo dlan urezani (usp. Iz 49,16). Tek tada ćemo i mi, boreći se sami sa sobom i svijetom, zabijati golove i pobjeđivati, Božjom snagom i tehnikom. No, ne uvijek. 

> Cijeli tekst...
 
« Početak«1234»Kraj »

Stranica 1 od 4

Hvaljen Isus i Marija!

Poštovani posjetitelji,

dobro došli na službenu stranicu Župe Rođenja BDM Brestovsko.

Ovim putem našim župljanima i svim ljudima dobre volje želimo približiti život naše župne zajednice, prenositi poruku Evanđelja i posredovati kršćanske vrednote.

Mir i dobro!

Cjelodnevno klanjanje

Samostan Svete Klare

Klarise na Brestovskom

Poveznice

Duhovna poezija

Katekizam Katoličke Crkve

Pregled članaka

Svetac mjeseca

Svetac mjeseca


Katolički kalendar

Katolički kalendar 2016.

Najčitanije

Najnoviji prilozi

Foto albumi

Klikni za foto albume

2012-2016 © Župa Rođenja Blažene Djevice Marije - Brestovsko