gototopgototop

Fra Damir Pavić: Nedjeljna razmišljanja

Obiteljska kateheza s Marijom

Duhovna obnova

Vojska Bezgrešne na Brestovskom

Kolumne

Kolumne: fra Ivo Pavić
Kolumne: Marija Trogrlić
Kolumne: dr. Boris Adašević
Kolumne: Saša Jarmanović

Molitve

Biciklistički klub "Sveti Franjo" Brestovsko

Priča o moralnoj i hrabroj liječnici Ispis E-mail
Autor: dr. Boris Adašević   
08. ožujka 2013.

Proteklih nekoliko dana podigla se velika medijska bura oko jednog zanimljivog događaja. Naime riječ je o postupku mlade liječnice, specijalizantice ginekologije na Klinici za ginekologiju KB Split koja je tijekom jednog svoga dežurstva odbila dati abortivnu pilulu za dan poslije tzv. "day after" jednoj tinejdžerici koja je došla s takvim zahtjevom. Tinejdžerica je nakon što je posumnjala da bi mogla biti trudna otišla ravno na hitni ginekološki prijem gdje je taj dan bila dežurna dr. Katarina Dvornik i zahtijevala da joj doktorica propiše pilulu koja bi kod mlade djevojke izvršila pobačaj ploda što je liječnica odbila pozivajući se na priziv savjesti na koji po svim važećim zakonima ima pravo.

> Cijeli tekst...
 
Maske vs. pravo lice Ispis E-mail
Autor: Marija Trogrlić   
20. veljače 2013.

Jedne pokladne nedjelje zatekla sam tatu kako razgovara s malim dječakom koji je pozvonio na naša vrata prerušen u ne znam ni ja što. Pitala sam se zašto je dječak sam i zašto nije pričljiv kao ostale maškare. To bi mi bila jedina čudna stvar u cijeloj priči da nakon pet minuta nisam shvatila da je taj dječak moj brat i da ga mama, tata i ja nismo uspjeli prepoznati. Poslije je svima bilo smiješno kako nas je uspio nasamariti, iako maska i nije bila pretjerano originalna i uvjerljiva.

Ovo je jedan zgodan primjer kako svi možemo biti potpuno neprepoznatljivi i namaskirani, što pred Bogom, što pred bližnjima. Može li nam se išta gore desiti od toga da nas jednog dana Otac nebeski ne prepozna pred svojim vratima? Da nas ne prepozna od silnih maski koje smo nabacili na sebe tijekom života? Da ne prepozna svoju ljubljenu dječicu koju je pozvao na hod u vjeri, istini i ljubavi?

> Cijeli tekst...
 
Prvih 9 mjeseci ljudskoga života Ispis E-mail
Autor: dr. Boris Adašević   
15. veljače 2013.

Ljudski život počinje začećem, spajanjem žive muške i žive ženske spolne stanice nakon čega nastaje oplođeno jajašce (zigota) koje ima 46 kromosoma, 23 od oca i 23 od majke. Možemo reći da je tada čovjek kompletan jer svaki čovjek ima 46 kromosoma, bio star 1, 25 ili 90 godina. Ta novonastala stanica sadrži složen genetski nacrt svake pojedinosti poput spola, visine, boje kože itd. Na DNK zapisane su sve potrebne genetske informacije. Njih ima jako puno. Jako mnogo podataka zapisano je u veoma minijaturnom obliku.

> Cijeli tekst...
 
Vjera i molitva Ispis E-mail
Autor: fra Ivo Pavić   
07. veljače 2013.

I. Vjera je dar Božji

Vjera je način življenja s Gospodinom. Primili smo je besplatno na krštenju kao čisti dar. Bog nam je dao vjeru da mu se možemo približiti, da ga možemo upoznati i ljubiti. U vjeri je potrebno svakodnevno rasti kao što raste čovjek. Najprije bude embrion pod srcem majke, zatim beba, maleni dječak, mladić, čovjek i na kraju starac. Kad molimo, čitamo Bibliju, idemo na sakramente, obdržavamo Božje zapovijedi, kad svakodnevno zahvaljujemo i slavimo Boga onda vjera raste. S druge strane, ako griješimo ili smo površni, mlaki u vjeri, ona slabi. Svrha naše vjere je misliti kao Isus, ponašati se kao Isus, ljubiti kao Isus.

> Cijeli tekst...
 
« Početak«1234»Kraj »

Stranica 3 od 4

Hvaljen Isus i Marija!

Poštovani posjetitelji,

dobro došli na službenu stranicu Župe Rođenja BDM Brestovsko.

Ovim putem našim župljanima i svim ljudima dobre volje želimo približiti život naše župne zajednice, prenositi poruku Evanđelja i posredovati kršćanske vrednote.

Mir i dobro!

Cjelodnevno klanjanje

Poveznice

Duhovna poezija

Katekizam Katoličke Crkve

Pregled članaka

Svetac mjeseca

Svetac mjeseca


Katolički kalendar

Katolički kalendar 2016.

Najčitanije

Najnoviji prilozi

Foto albumi

Klikni za foto albume

2012-2016 © Župa Rođenja Blažene Djevice Marije - Brestovsko